TI ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΡΙΑΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ή Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

wpid-wp-1440689959424.png

ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ Ή ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ…
Μπορεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να ξορκίζουν το…
ενδεχόμενο ενός «μεγάλου συνασπισμού» με συγκυβέρνηση των δυο κομμάτων, αυτό όμως είναι το πιθανότερο σενάριο που θα συμβεί στην περίπτωση που όπως όλα δείχνουν οι εκλογικές διαφορές του πρώτου από τον δεύτερο δεν είναι μεγάλες και δεν προκύψει αυτοδυναμία (αυτό είναι μάλλον σίγουρο).
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού θέλουν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και δεν μπορούν να παραδεχθούν μια τέτοια στρατηγική ήττας 25 ημέρες πριν τις κάλπες.
Επί της ουσίας όμως το εκδοτικό και επιχειρηματικό σύστημα έχει έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση αυτή και γνωρίζοντας πως το ένα κόμμα για να στηρίξει το άλλο θα θέσει βέτο για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του πρωθυπουργού, δυο είναι τα ονόματα που θα παίξουν πολύ δυνατά. Ο Γιάννης Δραγασάκης στην περίπτωση οριακής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην περίπτωση οριακής νίκης της Νέας Δημοκρατίας.
Υπάρχει περίπτωση να παίξει και τρίτο πρόσωπο όπως για παράδειγμα ο Προβόπουλος ή ο Στουρνάρας, αυτό όμως το σενάριο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.
Όλα αυτά μένει να αποδειχθούν στην πράξη και το κυριότερο να αποτυπωθούν στις εκλογές και βέβαια μην ξεχνάμε ότι σε αυτή την περίπτωση το τρίτο κόμμα που μάλλον θα είναι η Χρυσή Αυγή θα γίνει επί της ουσίας Αξιωματική Αντιπολίτευση!…

http://fimotro.blogspot.com/2015/08/ti_27.html