Εκλογές 2015: Όλο το σχέδιο για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού!

wpid-wp-1442126280862.jpeg

Δανειστές, επιχειρηματίες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και δημοσκοπήσεις επιχειρούν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να… ψηφίσει κυβέρνηση με μόνο στόχο την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.
Τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015 οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω παταγωδώς. Η δικαιολογία ήταν ότι ο λαός δεν έλεγε την αλήθεια, ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά των πολιτών, ότι είναι δύσκολα να μετρήσεις ένα δημοψήφισμα κ.λπ.
Και στις δύο περιπτώσεις νικητής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, για τρίτη φορά προβλέπουν ένα ντέρμπι στον πόντο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την κατάληψη της πρωτιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Μόλις μια εβδομάδα πριν την κάλπη το πολιτικό παιχνίδι είναι ξεκάθαρο. Ο μεν Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί όχι μόνον να είναι καθαρά πρώτος αλλά και.. προσεύχεται να μπουν στη Βουλή και οι ΑΝΕΛ ώστε να μπορεί να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με τους δικούς του όρους. Παράλληλα, κάνει ένα μικρό άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά, αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας αρχικά με τη ΝΔ και στη συνέχεια με το Ποτάμι.
Γνωρίζει επίσης ότι ούτε με τη Χρυσή Αυγή, ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με τη Λαϊκή Ενότητα, ούτε με την Ένωση Κεντρώων (αν τελικά μπει στη Βουλή) δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας, για διαφορετικούς λόγους με το κάθε ένα από τα κόμματα αυτά.
Τα δε υπόλοιπα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη, πλέον) όχι μόνον επιδιώκουν αλλά και… φωνάζουν δημοσίως ότι η βασική τους επιδίωξη είναι η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει έτοιμος, ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές, να παραχωρήσει την πρωθυπουργία σε πρόσωπο κοινής αποδοχής η κυβέρνηση του οποίου θα στηρίζει από τουλάχιστον τέσσερα κόμματα, αυτά δηλαδή που ψήφισαν το Μνημόνιο προκειμένου να το εφαρμόσουν.
Είναι άραγε αυτό απλώς μια εκλογική στρατηγική ή μήπως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό;

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/623746/ekloges-2015-olo-to-sxedio-gia-kyvernisi-megaloy-synaspismoy