Για κακούργημα διώκεται η Σαββαϊδου

wpid-wp-1446132208874.jpeg

Ποινική δίωξη για την επανεξέταση φορολογικού προστίμου ασκήθηκε τελικώς από τους εισαγγελείς διαφθοράς κατά της πρώην ΓΓΔΕ Κατερίνας Σαββαϊδου. Η υπόθεση. Τι κατέθεσε στο υπόμνημά της.
Σε απολογία για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, καλείται η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσοδων Κατερίνα Σαββαίδου, η οποία παύθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.Οι εξηγήσεις που έδωσε προ τριημέρου στους εισαγγελείς δεν έπεισαν και ως εκ τούτου ασκήθηκε σε βάρος της από την εισαγγελία διαφθοράς ποινική δίωξη.

Η κατηγορία αφορά στην επανεξέταση φορολογικού πρόστιμου 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ” ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ” αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ” αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Στην κ. Σαββαίδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Κι ενώ υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από το σύνολο των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα.
Σύμφωνα με την κατηγορία, «με την πράξη της αυτή απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».
Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Σαββαϊδου στο υπόμνημα που υπέβαλε την περασμένη Δευτέρα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

image

euro2day.gr

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/4xovwHJthdI/blog-post_9039.html