Σερίφης στην Κοιλάδα των Κορλεόνε

wpid-wp-1445326330227.jpeg

Eίναι ο μόνος που μπορεί να βάλει τάξη στο βρώμικο σαλούν των ΜΜΕ.

Εδώ όπου δεκαετίες τώρα  η ελίτ της ντόπιας διαπλοκής ανταγωνίζεται για να αποκτήσει πρόσβαση και να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι παρότι το σπορ του καναλάρχη, έτσι όπως το κάνουν οι δικοί μας, είναι ζημιογόνο εκείνοι επιμένουν να μην εγκαταλείπουν το εγχείρημα. Κι αυτό γιατί μέσα από τα κανάλια κάνουν άλλες κερδοφόρες μπίζνες με το κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Κι αυτό σε βάρος του τηλεθεατή ο οποίος καταλήγει να τρώει στη μάπα εκπομπές ανάλογες με χρησιμοποιημένες σερβιέτες της κάθε ξανθιάς τηλεβίζιτας που σπρώχνουν οι μερακλήδες θαλασσοδανεισμένοι καναλάρχες μας.

Ο Νίκος Παππάς βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση-ένα προσωπικό στοίχημα: Aκόμη και πέρα από τα ποσά που θα πληρώσουν όσοι θέλουν να υποδύονται τους καναλάρχες, το πιο σημαντικό είναι να σεβαστούν τους όρους της Πολιτείας στην παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων σχετικά με το προιόν που θα παρέχουν.

Ο Νίκος Παππάς στην προκειμένη περίπτωση έχει την δυνατότητα να σταματήσει τους τόνους τηλεσκουπιδιών που οι σημερινοί (και αυριανοί) καναλάρχες ξεφορτώνουν 25 χρόνια τώρα στα σπίτια των νοικοκυραίων.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Η τηλεόραση εκπαιδεύει ηλιθίους και δεν χρειάζεται κανείς να αναρωτιέται εάν μας ψεκάζουν. Ναι σε ψεκάζουν, αλλά όχι από τον ουρανό-αλλά από το χαζοκούτι όπως το κατάντησαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών και οι βουκόλοι που χρησιμοποιούν για στελέχη τους. Η Πετρούλα, ως ρεπόρτερ, είναι η μασκώτ της εγχώριας ιδιωτικής τηλεόρασης. Παρότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιες οι σημερινοί καναλάρχες τις «αξιοποίησαν» ως εγχώριοι Μπερλουσκόνι.

Είναι καιρός λοιπόν οι τηλεοπτικές συχνότητες να πάψουν να είναι εργαλείο-»της ψωλής του τον χαβά» του εκάστοτε καναλάρχη και να προσφέρουν τηλεοπτικό προιόν με τους όρους ποιότητας που θέτει η ελληνική πολιτεία.

Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για τον Νίκο.

Στο κάτω-κάτω εάν αρχίσουν να του κουνιούνται και να τον απειλούν οι τηλεΚορλεόνε, ας στείλει τα ελικόπτερα του Καμμένου να τους μαζέψει για να κάνουν παρέα στον Σμπώκο. Και ο Παππάς να μην ξέρει τον λόγο-εκείνοι σίγουρα θα τον γνωρίζουν…

http://kourdistoportocali.com/post/47603