ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ! Τον απελευθερώνουν με »φωτογραφική» διάταξη

wpid-wp-1448109744958.jpeg

«Φωτογραφική» διάταξη για χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο γα το σύμφωνο συμβίωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» στο νέο άρθρο δεν προβλέπεται η σύμφωνη γνώμη για τις άδειες κρατουμένων του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτηση τους, ενώ περιγράφονται συγκεκριμένες αιτιολογίες για τη μή αποφυλάκιση τους. Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε προσπαθήσει να υλοποιήσει το σχέδιο του με υπουργική απόφαση στις αρχές Ιουλίου αλλά, όταν διαπίστωσε ότι το Συμβούλιο Φυλακών όπου συμμετέχει ο δικαστικός των φυλακών δεν ανταποκρίθηκε, αποφάσισε να μετατρέψει την απόφαση του σε νόμο, για να καταστεί υποχρεωτική η εφαρμογή της.

Με τη νέα ρύθμιση ευνοείται ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος πρόσφατα με επιστολή του προανήγγειλε «Μαύρο Δεκέμβριο» και συγκρουσιακές εξεγέρσεις.

Παράλληλα δημιουργούνται και πολλά ερωτηματικά για τον σύμβουλο του υπουργού και ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Λάμπρου και για ενδεχόμενες μεταξύ τους μεθοδεύσεις προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η διάταξη – αφού στην περίπτωση του Ξηρού προκλήθηκαν οξύτατες αντιδράσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ – και να ψηφιστεί κανονικά.

image

Ενώ λοιπόν με τον προηγούμενο νόμο του κ. Αθανασίου απαγορευόταν ρητώς η χορήγηση φοιτητικής άδειας σε τέτοιου είδους κρατουμένους, εκτός εάν γινόταν δεκτό από τον εφέτη ανακριτή, ο κ. Παρασκευόπουλος σπεύδει να απαλείψει τέτοιου είδους λεπτομέρειες δίνοντας αρμοδιότητες μόνο στο συμβούλιο Φυλακών, το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να απορρίψει την αίτηση για κανέναν λόγο παρά μόνο αν υπάρχει βεβαρημένος πειθαρχικός φάκελος. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

image

crashonline.gr

http://www.triklopodia.gr/