Οι καλύτερες δηλώσεις του Πούτιν το 2015

wpid-wp-1451162262531.jpeg

Το 2015, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άγγιξε μια ολόκληρη σειρά από επείγοντα διεθνή ζητήματα, και φαίνεται ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος να ακούσει, αφού κάθε παρατήρηση που έκανε γινόταν πρωτοσέλιδο παγκόσμια.


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Κατά το 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε ένα ευρύ φάσμα καυτών θεμάτων, με προσεγμένες και αιχμηρές παρατηρήσεις που γίνονταν γρήγορα διεθνή πρωτοσέλιδα. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά σχόλια του Πούτιν σε σημαντικά γεγονότα κατά στη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων του με ανώτερους ξένους αξιωματούχους, την ομιλία του στη Ρωσική Άνω Βουλή (Ομοσπονδιακή Συνέλευση), συνεντεύξεις του καθώς και την ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου:

Για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 και τις σχέσεις της Μόσχας με την Τουρκία:

«Η σημερινή απώλεια είναι μια μαχαιριά στην πλάτη που έγινε από τους συνεργούς των τρομοκρατών.»

«Προφανώς, ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει την κυβερνητική κλίκα στην Τουρκία στερώντας το μυαλό και τη λογική τους.»

«Δεν θέλουμε παλληκαρισμούς και δεν θα το κάνουμε αυτό. Αλλά αν κάποιος νομίζει ότι με τη διάπραξη ειδεχθών εγκλημάτων πολέμου και σκοτώνοντας τους ανθρώπους μας, θα τη γλυτώσει με μερικές ντομάτες ή μερικούς περιορισμούς στον τομέα των κατασκευών και σε άλλες βιομηχανίες, είναι βαθύτατα πλανεμένος. «

«Εάν προηγουμένως, η Τουρκία παραβίαζε συνεχώς τον εναέριο χώρο της Συρίας, ας τους αφήσουμε να το δοκιμάσουν αυτό τώρα.

«Αλλά αν κάποιος στην τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν ξέρω αν το κάνουν με σωστό τρόπο. Δεν ξέρω αν οι Αμερικανοί το χρειάζονται αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε, ότι σε κάποιο επίπεδο , υπήρξε συμφωνία ότι θα καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος εδώ, και να κάνουν τα στραβά μάτια στην εισβολή τους στο ιρακινό έδαφος και στην κατάληψη τμήματος του Ιράκ. Δεν ξέρουμε αν μια τέτοια συμφωνία έλαβε χώρα. «

«Έχω ήδη πει κατά τη διάρκεια ομιλίας μου στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, και θέλω να το πω και πάλι εδώ: θεωρούμε τους Τούρκους φιλικό λαό και δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με τον τουρκικό λαό Όσο για την τρέχουσα τουρκική ηγεσία, όπως λένε, τίποτα δεν είναι αιώνιο κάτω από το φεγγάρι «.

Σχετικά με την Ουκρανία:

«Ό,τιδήποτε κι αν συμβαίνει, μακροπρόθεσμα Ρωσία και Ουκρανία είναι καταδικασμένες σε ένα κοινό μέλλον.»

«Σε σχέση με την Ουκρανία και τις μετα-σοβιετικές χώρες, σε γενικές γραμμές, είμαι πεπεισμένος, ότι η θέση των δυτικών εταίρων μας – Ευρώπης και ΗΠΑ – δεν έχει να κάνει με την προστασία των συμφερόντων της Ουκρανίας, αλλά και με τις προσπάθειες να αποτραπεί η εκ νέου δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης. Και κανείς δεν θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η Ρωσία δεν έχει ως στόχο να δημιουργήσει εκ νέου τη Σοβιετική Ένωση «.

Σχετικά με την Κριμαία:

«Εγώ τους είπα [στους ηγέτες της Δύσης] ότι οι άνθρωποι είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για εμάς. Δεν ξέρω τι συμφέροντα προστατεύετε εσείς, αλλά υπερασπιζόμαστε τα δικά μας [συμφέροντα] μέχρι το τέλος. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πράγμα.»

«Όχι γιατί θέλουμε κάτι να φάμε ή να αρπάξουμε. Και δεν είναι καν επειδή η Κριμαία είναι στρατηγικής σημασίας για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αλλά επειδή είναι ένα στοιχείο ιστορικής δικαιοσύνης. Πιστεύω ότι κάναμε το σωστό, και δεν μετανιώνω για τίποτα «.

«Εμείς ενεργήσαμε προς το συμφέρον του ρωσικού λαού και όλης της χώρας. Να το αντικαταστήσουμε αυτό με το χρήμα και αντικαθιστώντας τους ανθρώπους με κάποια οφέλη και τη δυνατότητα συμβάσεων και τραπεζικών εμβασμάτων είναι εντελώς απαράδεκτο».

Σχετικά με τις αντι-ρωσικές κυρώσεις:

«Ξέρεις, από την αρχή έχουμε πει ότι η πολιτική των κυρώσεων και η απομόνωση σε γενικές γραμμές είναι αναποτελεσματική στο σύγχρονο κόσμο και δεν επιτυγχάνει συνήθως τους στόχους της. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον για μια χώρα όπως είναι η Ρωσία. Αρκεί απλά να κοιτάξεις τον γεωγραφικό χάρτη της. «

«Εμείς δεν πρόκειται να καμφθούμε κατά τη διάρκεια των κυρώσεων. Σας περιμένουμε. Σας περιμένουμε όλους.»

Σχετικά με τη Ρωσία:

«Δεν δεν θεωρούμε ότι ο καθένας είναι εχθρός μας και δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν να μας θεωρεί εχθρό του.»

«Είμαστε μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, με τεράστιους φυσικούς πόρους και, φυσικά, είμαστε αναμφίβολα μια μεγάλη πυρηνική δύναμη:. Είμαστε σε πυρηνικές δυνατότητες που είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών.»

«Η Ρωσία δεν μιλάει σε κανέναν με εχθρικό τόνο … Ό, τι κάνουμε είναι απλά μια απάντηση στις απειλές που ορθώνονται εναντίον μας. Άλλωστε, ό, τι κάνουμε έχει περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και περιορισμένη κλίμακα, αλλά είναι, ωστόσο, αρκετό για να διασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας» .

«Όσον αφορά τις ανησυχίες ορισμένων χωρών, σχετικά με τις πιθανές επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, νομίζω, ότι μόνο ένα τρελό άτομο και μόνο σε όνειρο μπορεί να φανταστεί κανείς, ότι η Ρωσία θα επιτεθεί ξαφνικά στο ΝΑΤΟ.»

«Θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε τη Ρωσία. Ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο πολύ που ρεαλιστικά οι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν μια τέτοιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση στις μέρες μας. Έχουμε πολλά άλλα πράγματα να κάνουμε, μπορώ να σας διαβεβαιώσω. «

«Είμαι περήφανος για τη Ρωσία και είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μου αισθάνονται αγάπη και σεβασμό προς την πατρίδα τους. Είμαστε υπερήφανοι για την κουλτούρα της Ρωσίας και της ιστορίας της Ρωσίας. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε στο μέλλον της. Όμως δεν έχουμε κανένα φετιχισμό η Ρωσία να γίνει μια υπερδύναμη στον κόσμο Είμαστε προσηλωμένοι σε ένα πράγμα μόνο: την προστασία των θεμελιωδών συμφερόντων μας «.

Σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία:

«Αν εμείς απλά στεκόμασταν μακριά και αφήναμε τη Συρία να καταβροχθιστεί, χιλιάδες άνθρωποι που τρέχουν εκεί γύρω τώρα με καλάσνικοφ, θα κατέληγαν στο έδαφός μας, και έτσι βοηθάμε τον Πρόεδρο Assad στην καταπολέμηση αυτής της απειλής πριν φτάσει τα σύνορά μας.»

«Γιατί χρειαζόμαστε μια τέτοια βάση [στη Συρία]; Αν πρέπει να φτάσουμε κάποιον, θα το κάνουμε σε κάθε περίπτωση και χωρίς να έχουμε αυτή τη βάση.»

Σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας:

«Πριν από πενήντα χρόνια, οι δρόμοι του Λένινγκραντ μου δίδαξαν ένα πράγμα:. Εάν μια μάχη είναι αναπόφευκτη, χτύπα πρώτος και τις δράσεις μας στη Συρία δεν έχουν καμία επίδραση στην απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Είμαστε στη χώρα μας και έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης.»

Για την Ευρώπη:

«Εμείς ποτέ δεν έχουμε δει την Ευρώπη ως μια ερωμένη. Μιλάω απολύτως σοβαρά. Έχουμε προσφέρει μια σοβαρή σχέση, πάντα.»

«Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι δεν ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.»

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες:

«Ορισμένες μεγάλες δυνάμεις ή υπερδυνάμεις, εννοώ τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ισχυρίζονται ιδιαιτερότητα και βλέπουν τους εαυτούς τους ως το μόνο κέντρο εξουσίας στον κόσμο, χρειάζονται υποτελείς και όχι συμμάχους. Η Ρωσία δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το σύστημα σχέσεων.»

Για τα πυρηνικά όπλα:

«Ας ελπίσουμε ότι, δεν θα υπάρχει τρελός σήμερα στη Γη, ο οποίος θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.»

prisonplanet.gr

http://www.triklopodia.gr/