Ο Σόιμπλε κλείνει τον διακόπτη του ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ και η Ελλάδα σε ολοσχερή χρεοκοπία

wpid-soimple-03-16T085247Z-877756236-RC11A56D2580-RTRMADP-3-GERMANY-G20-SCHAEUBLE.jpeg

H Koλομβία των Βαλκανίων οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία κάτι που θα συμβεί αμέσως μετά της γερμανικές εκλογές, γι΄αυτό και ο Σόιμπλε αντέδρασε χαλαρά στα νέα για το κλείσιμο της Β΄αξιολόγησης και την πολυπόθητη συμφωνία. Ο Γερμανός μας θεωρεί ξοφλημένους απλά δεν θέλει να του χαλάσουμε του προεκλογικό κλίμα τώρα μάλιστα που ανοίγει η ψαλίδα της Μέρκελ από τον Σουλτς ο οποίος είναι αστεία περίπτωση. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, τα στελέχη του που ξοδεύουν τη ζωή τους αναλύοντας τους αριθμούς διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον αναπνευστήρα και πολύ εύκολα ο Σόιμπλε θα τραβήσει τη πρίζα. Γι΄αυτό και όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν οι ταλαίπωροι να προειδοποιήσουν γι΄αυτό που έρχεται: Tην ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και την βίαιη επιστροφή στη Δραχμή.

Καθόλου αισιόδοξα δεν είναι τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η ελληνική οικονομία παραμένει σε μία ασταθή κατάσταση που απειλεί να μετατραπεί σε νέα ύφεση, ενώ προειδοποιεί ότι «φαίνεται πλέον απίθανη η ανάπτυξη 2,7% που πρόβλεπε ο Προϋπολογισμός για το 2017».

Η έκθεση αναφέρει πως η κατάσταση στις επενδύσεις, οι εξαγωγές που αδυνατούν να παίξουν τον ρόλο ατμομηχανής, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο «έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες που επενδύθηκαν στο τρέχον μνημόνιο και επομένως μπορεί να οδηγήσουν σε ολική ανατροπή των δεδομένων του με απρόβλεπτες συνέπειες».

Την «απογοητευτική» εικόνα της οικονομίας την αποδίδει μεταξύ άλλων σε εσφαλμένους χειρισμούς (π.χ. κατάργηση του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ») και τις καθυστερήσεις στην κοινωνική πολιτική, την ανάπτυξη – ιδιωτικοποιήσεις και τη φορολογία.

Χαρακτηρίζει «θετικό πρώτο βήμα» μία πιθανή επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας με τους θεσμούς, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία, την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την μελλοντική έξοδο της χώρας στις αγορές.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγή