Bρώμικο ΄89;

wpid-wp-1449644344518.jpeg

Μπόχα ΄89 εν έτει 2015 καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι επίκειται σύλληψη δύο πρώην υπουργών και ο Βόλφαγκ Σόιμπλε αναμιγνύεται όλο και πιο ενεργά στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ο Τσίπρας από την άλλη εμφανίζεται αποφασισμένος να τορπιλίσει την αξιολόγηση και να μην ζητήσει άλλα χρήματα από τους δανειστές, ποντάροντας στην άγρια φορολόγηση και στα χαράτσια που εξακολουθούν να πληρώνουν αγόγγυστα οι νοικοκυραίοι.

Με λίγα λόγια αυτή τη φορά θα σκίσει το Μνημόνιο με οποιοδήποτε κόστος.

Προχωρώντας σε πιο σκοτεινά μονοπάτια μπορείς παρατηρήσεις την σφοδρή σύγκρουση συμφερόντων που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ ένα όργιο τηλεφωνικών υποκλοπών βρίσκεται σε εξέλιξη με κοριούς ιδιωτών και παρακρατικών να καταγράφουν εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις καθημερινά.

Η καταγγελία του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου προκάλεσε αίσθηση και σιγή ασυρμάτου από τους εμπλεκόμενους.

Οσο αφορά την έντονη φημολογία για την σύλληψη δύο πρώην υπουργών το παιγνίδι έχει γίνει παρασκηνιακά τουλάχιστο πιο βίαιο από ποτέ καθώς συνεχόμενοι εκβιασμοί ανάμεσα στα στρατόπεδα συμφερόντων διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Μόνο που αυτή τη φορά τα σκάνδαλα και οι δωροδοκίες του πολιτικού προσωπικού της χώρας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δανειστών.

Μην εκπλαγείτε δε, εάν ξένα ΜΜΕ αρχίσουν να δίνουν ονόματα και ντοκουμέντα για τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος από την άλλη ήρθε με την παρουσία του στην Ανατροπή του Πρετεντέρη να κάνει ακόμη πιο έντονη την διάχυτη αίσθηση της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε μια κυβερνητική εγκληματική οργάνωση η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί τη ζωή του κι εκείνος έσπευσε ακόμη και στον Ιερώνυμο για προστασία!

«Τα χρήματα αυτά για τα οποία με κατηγορούν ουδέποτε τα εισέπραξα. Τα χρήματα δεν κατατέθηκαν σε προσωπικό μου λογαριασμό. Επιστράφηκαν σε τρίτους και επαναπατρίστηκαν με τον νόμο Αλογοσκούφη. Είναι χρήματα που έχω δηλώσει στη φορολογική δήλωση του 2006» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Το δικαστήριο με αθώωσε και είχε χαρακτηρίσει τα στοιχεία εκείνης της υπόθεσης χαλκευμένα. Υπάρχει εγκληματική δράση συγκεκριμένων παραγόντων. Βαφτίζουν τις νομικές μου υπηρεσίες παράνομη δραστηριότητα.  Το ίδιο το χαρτί δέχεται ότι ήταν νόμιμες οι δικηγορικές υπηρεσίες μας.  Τα χρήματα εισπράχτηκαν από κάποιους συνεργάτες της εταιρείας στο εξωτερικό και κυνήγησαν εμένα που ήμουν επικεφαλής της εταιρείας. Το διοικητικό εφετείο περιόρισε το πρόστιμο που μου έχει υποβληθεί.

Απαντώντας στην εάν αυτή  η υπόθεση είναι στημένη ώστε να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο κ. Μητρόπουλος:

Τρεις ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, ο Φλαμπουράρης με συνάντησε έξω από τη τουαλέτα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μου ζήτησε να μπω δεύτερος στο ψηφοδέλτιο της Αττικής ώστε την πρώτη θέση να πάρει ο Μπαλτάς. Του είπα πως αυτά δεν γίνονται και να πάει να γ@@@@@@ και εκείνος μου απάντησε πως ‘’Θα σε λιώσουν οι Νικολούδης και Παναγιωτόπουλος’’ (σσ: επικεφαλής του ΣΔΟΕ).

«Μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή ήρθη η ασυλία μου και τότε κατάλαβα τι εννοούσε ο Φλαμπουράρης » συνέχισε.

Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι «θεωρεί τον Τσίπρα αμέτοχο σε όλη αυτή την ιστορία αν και ο ίδιος ενώ είχε τόσα εσωτερικά μέτωπα ανοιχτά σε όλες του τις δημόσιες εμφανίσεις εμένα κατηγορούσε».

«Ενόχλησε η πορεία μου και η σκληρή κριτική που ασκούσα. Μου ζητήθηκε να υποβαθμιστώ σε ένα ψηφοδέλτιο που δικαιούμουν να είμαι πρώτος» υποστήριξε. Επανερχόμενος στη δίωξη σε βάρος του,  έκανε λόγο για «ακραία επίσπευση εκκρεμούσης υπόθεσης».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι στην υπόθεσή του, «σκοπίμως αγνοήθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα». «Δεν μπορούν να με κατηγορούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εγώ ακόμα και σήμερα επίσημα δεν έχω ενημερωθεί για την δίωξή μου. Από τα ΜΜΕ έμαθα για την ύπαρξή της», είπε.

Ερωτώμενος για τα όσα είπε περί απειλών κατά της ζωής του, επεσήμανε πως «αρκετές φορές υβρίστηκα και μου επιτέθηκαν. Φοβάμαι μήπως μου συμβεί κάτι κακό. Η αλληλουχία των γεγονότων αυτό μου δείχνει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος από τον Αύγουστο για τα όσα διημείφθησαν από τον κ. Φλαμπουράρη και μετά.
image

http://kourdistoportocali.com/post/48688