ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΛΑΣΜΕΝΩΝ ΤΑ ΝΠ Ιδού η ανάπλαση του Ελληνικού αλά ΣΥΡΙΖΑ!

stournaraioi

Iδού οι επενδύσεις!

Η κυβέρνηση Τσίπρα θέλοντας να εκδικηθεί κάθε τι ωραίο που υπάρχει στην ελληνική επικράτεια μετατρέπει το Ελληνικό σε Αλ Τσαντίρι μεταναστών μετά από 1 χρόνο σκληρής διαπραγμάτευσης.

Ο Τσίπρας εκμεταλλεύεται και τις αντιδράσεις των χαζοδημάρχων όλα αυτά τα χρόνια οι οποίοι για λόγους φτηνής δημαγωγίας παρουσίαζαν διαρκώς προσκόμματα στην εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανάπλαση του Ελληνικού.

Τώρα λοιπόν οι δημότες της περιοχής θα δουν τις περιουσίες τους να υποβαθμίζονται ακόμη πιο πολύ καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα τους μετατρέπει σε Ειδομένη. Πρόσφυγες&μετανάστες που θα παραμένουν Ελλάδα πληθαίνουν καθημερινά.

Ο Τσίπρας είχε δεσμευτεί για 50.000 θέσεις φιλοξενίας ως τέλος του μήνα.

Προφανώς ετοιμάζει το πρώτο κοσμοπολίτικο hot spot μεταναστών στο Ελληνικό με sea view (ανάμεσά τους και μακελάρηδες του Κράτους του Ισλάμ όπως αποδείχτηκε)

Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει σπίτια ή να επιλέξει να κατοικήσει στις κάποτε ωραίες συνοικίες των ΝΠ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα τις μετατρέπει σε στρατόπεδρο προσφύγων και τζιχαντιστών.

Ιδού πως περιγράφει το ηρωικό Vimaonline (καμμία σχέση με το Vima.gr) την κατάσταση που επικρατεί>

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΝΤΙΡΙ
metanastes-elliniko-1070
Γράφαμε μόλις το πρωί πως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί το χώρο του Ελληνικού για να δημιουργήσει καταυλισμό μεταναστών. Και απ” ότι φαίνεται επαληθευόμαστε.

Την ώρα που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από το χώρο του Ταε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο δήλωνε ότι οι παράνομοι μετανάστες θα φύγουν από κει στις 17 Δεκεμβρίου αλλά δεν ξέρει που θα πάνε, την ίδια ώρα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ένα τριαξονικό είχε σταθμεύσει μπροστά στην ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϋ γεμάτο σκηνές. Μπροστά δε από το κτίριο έχουν ήδη στηθεί δύο μεγάλες, που παραπέμπουν σε σημεία οργανωμένης και μόνιμης υποδοχής.

Μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που φαίνεται να δημιουργείται πλέον με τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μετά το κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια, η κυβέρνηση μη έχοντας ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης όχι μόνο του προσφυγικού αλλά και της παράνομης μετανάστευσης απ” ότι φαίνεται προσπαθεί να τα «βολέψει» όπως – όπως, δημιουργώντας καταυλισμό παράνομων μεταναστών στο Ελληνικό.

Οι δημοτικές αρχές τεσσάρων Δήμων στη νότια Αθήνα – Ελληνικού – Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Γλυφάδας – σήμερα με κοινή τους ανακοίνωση ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στα φερόμενα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία καταυλισμού στο Ελληνικό, την ίδια ώρα που η ίδια η Πολιτεία τους αγνοεί αφήνοντάς τους στο σκοτάδι, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να τους ενημερώσει, για τις προθέσεις της και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει άγνοια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι τέσσερις δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν στις προθέσεις της κυβέρνησης αφού θεωρούν πως τίθενται θέματα ασφάλειας και υγιεινής για τις τοπικές κοινωνίες και βέβαια μετά από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου που μοιάζει περισσότερο με σκουπιδότοπο παρά με χώρο που μένουν άνθρωποι, έχουν κάθε δικαίωμα να αντιδρούν.
metanastes-elliniko-1070

metanastes-elliniko-1070
Η κοινή ανακοίνωση των Δημάρχων

Με την κοινή τους ανακοίνωση οι τέσσερις δήμαρχοι εγκαλούν τον υπουργό κ. Μουζάλα για αθέτηση της προσωπικής του δέσμευσης να μην μετατραπεί το Ελληνικό σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας για παράνομους μετανάστες και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών τους. Επίσης θέτουν μια σειρά ερωτημάτων και απαιτούν από τον υπουργό κ. Μουζάλα άμεσες και σαφείς απαντήσεις.

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Μουζάλα,

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου.

Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη μας είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι τέλη Οκτωβρίου θα είχε κλείσει η προσωρινή δομή στο Ελληνικό, δέσμευση που δυστυχώς δεν τηρήσατε. Αντί γι΄αυτό, μαθαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο σε ερειπωμένα κτίρια και αντίσκηνα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληρεί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών – και όχι Σύρων προσφύγων – στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.

Σας ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε επισήμως, άμεσα και εμπεριστατωμένα, στα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής; Είναι επισήμως γνωστό πλέον ότι ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που διέρχονται ή καταλήγουν στη χώρα μας βρίσκονται και εξτρεμιστικά στοιχεία.

2. Πως θα διασφαλίσετε τη δημόσια υγιεινή, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε ένα χώρο που δεν πληροί σχεδόν καμία προδιαγραφή για το σκοπό αυτό;

3. Ως τι θα λειτουργήσουν προσωρινά οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου; Κέντρο υποδοχής; Κέντρο φιλοξενίας; Κέντρο διαμετακίνησης; Και το κυριότερο: Θα είναι μια ανοιχτή ή κλειστή εγκατάσταση;

4. Για πόσο διάστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό για το σκοπό αυτό;

5. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση και το κόστος φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών;

6. Ποιος και με ποιο τρόπο θα κάνει την καταγραφή των αλλοδαπών;

7. Πως και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες;

Κύριε Υπουργέ,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ήδη η Νότια Αθήνα και οι δήμοι μας 3 μήνες τώρα έπραξαν το καθήκον τους ανθρωπιστικά, όπως όφειλαν.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας. Αναμένουμε άμεση συνάντηση μαζί σας και αναλυτική επίσημη ενημέρωση.
wpid-wp-14487859879982

http://kourdistoportocali.com/post/48749/elliniko