«Κουρελόχαρτο» η Παιδεία: Η ενισχυτική διδασκαλία ξεκινά δύο μήνες πριν λήξει η σχολική χρονιά!

wpid-wp-1456756061844.jpeg

Πρώτα επιχειρούν να παραλλάξουν την Ιστορία, λανσάροντας «πολιτικώς ορθά» ήθη αποτύπωσης των ιστορικών γεγονότων και έπειτα ζητάνε να καταργηθεί και η πρωινή προσευχή στα σχολεία. Τώρα, το υπουργείο Παιδείας το «τερματίζει» και αποφασίζει να ξεκινήσει το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στις 2 Μαρτίου, δύο μήνες, δηλαδή, προτού λήξει η φετινή σχολική χρονιά.

Η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το ευαίσθητο κομμάτι της Παιδείας δεν έχει προηγούμενο. Αν και το υπουργείο είχε θέσει στόχο την έναρξη της ενισχυτικής το αργότερο μέχρι τέλη Ιανουαρίου, ώστε να επωφεληθούν το ταχύτερο δυνατόν οι μαθητές που χρήζουν βοήθειας σε βασικά μαθήματα του σχολικού προγράμματος, οι διαδικασίες διήρκεσαν περισσότερο από το αρχικώς προγραμματισμένο.

Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύουν οι «φωστήρες» του αρμόδιου υπουργείου; Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει ο Νίκος Φίλης να βοηθήσει τους μαθητές, το μέλλον αυτής της χώρας; Με μέτρα-«ασπιρίνη»;

Δεν αντιλαμβάνονται, άραγε, ότι με αυτά τα τερτίπια ενισχύουν ακόμη περισσότερο το φάσμα της παραπαιδείας και πως την ίδια στιγμή στερούν από οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα παιδιά τους στα μαθήματα που χρειάζονται στήριξη; Αλλά, ναι, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για ανθρώπους που αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν δίνουν δεκαράκι τσακιστό για το μέλλον των παιδιών αυτής της χώρας…

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά ούτε και πτυχίο για να καταλάβουν οι δήθεν Αριστεροί «φωτεινοί παντογνώστες» το αυτονόητο: ότι η ενισχυτική διδασκαλία ξεκινά σχεδόν ταυτόχρονα με τα κανονικά μαθήματα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Δυστυχώς, ακολουθώντας το πρότυπο των προκατόχων τους, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας εφαρμόζουν εκπαιδευτικά συστήματα «στην κεφαλή του κασίδη». Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς την παραμικρή οργάνωση.

Και ύστερα, βγαίνουν ανερυθρίαστα στα κανάλια και φωνασκούν ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους νέους για το σχολείο!

Τελικά, ποιον κοροϊδεύετε;

image

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/tromokraths/story/674444/koyreloxarto-i-paideia-h-enisxytiki-didaskalia-xekina-dyo-mines-prin-lixei-i-sxoliki-xronia