Ποιό ψεύτης πεθαίνεις – Η μεγαλύτερη απάτη Αλέξη, είναι πρόστυχο

wpid-wp-1455488553837.jpeg

Δεν έχει προηγούμενο η στάση που τηρεί η κυβέρνηση απέναντι σε αυτούς που ξεσήκωσε με το σύνθημα «δεν πληρώνω» το οποίο μετεξελίχθηκε σε κίνημα, ή σύμφωνα με άλλους, καβάλησε το ρεύμα που είχε δημιουργηθεί για να ανέβει στην εξουσία, παρουσιάζοντας τους πολιτικούς ντου αντιπάλους ως… άκαρδους και ανάλγητους.
Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και η πραγματικότητα φροντίζει να βάλει τους πάντες στη θέση τους. Ιδεοληψίες και ψευδαισθήσεις έχουν πάει στην άκρη, αφού όπως αποδείχθηκε ακόμα και στα μεγαλύτερα πολιτικά «ντουβάρια» που έχουν περάσει στον τόπο, οι καρέκλες της αντιπολίτευσης προσφέρονται για ακατάσχετη μπουρδολογία.
Ίσως και να το έχει μετανιώσει πλέον για τον τρόπο με τον οποίο ανέτρεψε την κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να την αφήσει να πιει το πικρό ποτήρι για περίπου έξι μήνες, να κάνει τη βρόμικη δουλειά και να έρθει ο Αλέξης μας μετά στην εξουσία. Αντί αυτού, χρέωσε τη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια και εξακολουθεί να δείχνει ότι του φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τον εαυτό του.

Αυτός που ζητούσε από όλους να υποβάλλουν τη… συγνώμη τους στους Έλληνες, ξεχνώντας ασφαλώς και τις ευθύνες της δικιάς του πλευράς που παραδοσιακά πλειοδοτούσε. Γι’ αυτό όσα τραβάει σήμερα έχουν και τον χαρακτήρα Θείας Δίκης, Νέμεσης.

Αυτό που δε χωνεύεται όμως με τίποτα και η ανηθικότητά του ξεπερνά κάθε όριο, είναι όπως είπαμε η στάση του απέναντι στα πολιτικά του θύματα, απέναντι σε αυτούς που έπεισε ότι η Αριστερά που ερχόταν στην εξουσία θα τους προστατεύσει από την κρατική και την τροϊκανή αυθαιρεσία. Και δεν πλήρωσαν. Και τα χρέη προσαυξήθηκαν. Και καταλογίστηκαν. Και πήγαν στις εφορίες.

Και οι αφελείς που τον πίστεψαν πλέον κινδυνεύουν. Όμως δεν τον ενδιαφέρει φαίνεται, αφού τους θεωρεί αποστάτες της Ζωής και του Λαφαζάνη. Δεν τους πάμε με τίποτα, όμως δεν μπορείς να μην τους αναγνωρίσεις συνέπεια σε όσα έλεγαν και όσα προσπάθησαν να κάνουν. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι.

Διότι ο… κουλ Αλέξης δεν αισθάνεται την ανάγκη να ρυθμίσει με κάποιον τρόπο αυτά τα χρέη, αναγνωρίζοντας εμμέσως την ηθική αυτουργία του, αφού δεν πρόκειται απλά και μόνο για πολιτική ευθύνη. Κανείς τους δε συγκινείται. Δεν έχουν το σθένος και το πολιτικό ήθος να παραδεχθούν ότι όσα βρήκαν δεν είχαν σχέση με τις στερεοτυπικές πεποιθήσεις των οποίων ήταν φορείς.

Κατά συνέπεια, δεν εκπλήσσει το ότι τους περιέλαβαν οι «Ράδιο Αρβύλα», παρότι μόνο χαμόγελο μπορέσαμε να σκάσουμε για μερικά δευτερόλεπτα παρακολουθώντας το θέμα στο βίντεο που έχει γίνει «viral» στο διαδίκτυο. Διότι μόνο να μελαγχολήσεις μπορείς με αυτή την κατάντια του «ηθικού πλεονεκτήματος» ορισμένων.

image

http://aggaleto.blogspot.gr

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/1yiZNSVOiJc/blog-post_511.html