ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση!

wpid-wp-1456812429137.jpeg

Ζούμε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση και τη μετακίνηση πληθυσμών μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας χώρας και μιας κυβέρνησης, ανέφερε απόψε για την προσφυγική κρίση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχωρεί απόψε στην εκπομπή «στον Ενικό».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι και η ίδια η Ευρώπη δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα παράλογων επιλογών της Δύσης, ανέφερε για την κατάσταση στη Συρία.

Η υπεύθυνη στάση μιας κυβέρνησης δεν είναι να κλιμακώνει τις προκλήσεις, είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας, αλλά να επιδιώκει τη συνεργασία με τη γείτονα.

«Αν η Τουρκία δεν συνεργαστεί φοβάμαι ότι και με την παρουσία του ΝΑΤΟ ακόμη, δεν θα έχουμε μείωση των ροών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η απόφαση της Συνόδου για το ΝΑΤΟ ήταν μια απόφαση που κατοχύρωνε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Διεκδικούμε και την μετεγκατάσταση από την Ελλάδα αλλά και την επανεγκατάσταση από την Τουρκία απευθείας στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός.

Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ασκήσει βέτο και την κριτική που ήδη ασκείται από την αντιπολίτευση ότι μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση τη χώρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα δείχνουν όλοι με το δάχτυλο την Αυστρία και ανέφερε ότι το ενδεχόμενο για βέτο ετέθη από την προηγούμενη ήδη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σύσκεψη της Βιέννης στην οποία δεν εκλήθη η Ελλάδα, υπογράμμισε τις δηλώσεις υποστήριξης κορυφαίων αξιωματούχων, αποκάλυψε δε ότι απόψε δέχθηκε τηλεφώνημα από την πρόεδρο της Κομισιόν.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Γιούνκερ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Κομισιίν βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ερωτηθείς για την επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για το ενδεχόμενο άσκησης βέτο, ο πρωθυπουργός είπε ότι κάθε όπλο έχει σημασία με ποιο τρόπο και πότε θα το χρησιμοποιήσεις.

Η κατάσταση είναι σύνθετη και επομένως η συζήτηση στο προεδρικό Μέγαρο δεν θα είναι «άσπρο-μαύρο», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Αυτό που εγώ επιδιώκω και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι εθνική γραμμή είναι να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση η οποία δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια δήλωση υποστήριξης, είπε ο πρωθυπουργός.

image

http://www.crashonline.gr/623281/