Ευρώπη ερχόμαστε! (Eurovision 2016)

wpid-wp-1457627810445.jpeg

image

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει το ελληνικό τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που θα γίνει στην Στοκχόλμη τον Μάιο.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι Utopian Land και είναι πολύ συριζέικο -αφού είναι ποντιακό hip hop-, οπότε θα ενθουσιάσει και όλα αυτά τα ζαβά που πάνε το καλοκαίρι στην Ικαρία και χορεύουν ξυπόλητα στις παραλίες γύρω από τις φωτιές που βάζουν στα κακά τους γιατί είναι και οικολόγοι.

Η Χώρα της Ουτοπίας που αναφέρει το τραγούδι είναι η Ευρώπη, οπότε το τραγούδι μας περνάει και το πολιτικό μήνυμα για μια άλλη Ευρώπη που θα είναι καλύτερη από τη σημερινή αλλά θα έχει κι αυτή ευρώ, γιατί αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με τίποτα.

Το ελληνικό συγκρότημα «Argo» αποτελείται από πρόσφυγες από την Γεωργία, οπότε υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους, αφού δεν είναι βέβαιο πως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ανοίξουν τα σύνορά τους για να τους αφήσουν να περάσουν και να πάνε στη Σουηδία να τραγουδήσουν.

Αν δεν επιτραπεί στα μέλη του ελληνικού συγκροτήματος να μπουν στη Σουηδία, το τραγούδι θα ερμηνεύσει ο ξάδερφος του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος δεν έχει διοριστεί ακόμα στο Μαξίμου, αν και βλέπει κάθε μέρα Ελένη Μενεγάκη και ο προπάππους του ήταν στο ΕΑΜ.

Το τραγούδι της Ελλάδας έχει στίχους στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ υπάρχει και η ποντιακή διάλεκτος που αναμένεται να ξετρελάνει όλες τις αδερφές της Ευρώπης που θα καβλώσουν με τους νταγλαράδες Πόντιους χορευτές που θα φοράνε παραδοσιακές στολές και θα χορεύουν πυρρίχιο με hip-hop, ενώ υπάρχει η σκέψη να χορεύουν και πάνω στα αναμμένα κάρβουνα, για να τιμήσουμε και τους αναστενάρηδες.

Οι στίχοι στην ποντιακή διάλεκτο επελέγησαν, για να περάσει μήνυμα στους Πόντιους να την κάνουν σιγά-σιγά για τον Πόντο, αφού στην Ελλάδα δεν έχουν μέλλον.

Μέχρι τον διαγωνισμό, υπάρχει η σκέψη να μπουν στο τραγούδι μας και μερικοί στίχοι στα αραβικά, ώστε να πιάσουμε και τους Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες που είναι σκορπισμένοι στις ευρωπαϊκές χώρες, και να το ψηφίσουν.

Το ελληνικό τραγούδι κάνει πολύ προσφυγιά και μετανάστευση και έχει ξετρελάνει τους πρόσφυγες στην Ειδομένη που το χορεύουν μέσα στις λάσπες και δοξάζουν τον Αλλάχ που έγινε πόλεμος στην πατρίδα τους και είχαν την τύχη να έρθουν στην Ελλάδα και να το ακούσουν, λίγο πριν πεθάνουν από πνευμονία.

Η έκπληξη του ελληνικού τραγουδιού στη σκηνή της Γιουροβίζιον θα είναι η συμμετοχή του Κρητικού αγρότη, ο οποίος θα μπει στη σκηνή με ένα Ντάτσουν και θα μοιράζει καρπούζια στους θεατές.

image

http://feedproxy.google.com/~r/pitsirikos/uPfN/~3/FaywgCtUJVk/