Πρωταπριλιά 2009: Μια ληξουριώτικη φάρσα που έκανε πάταγο! (Βίντεο)

wpid-wp-1459599777617.png

Εκείνη την ημέρα ολόκληρη η Ελλάδα, έμαθε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER και μάλιστα με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, από γνωστούς Ληξουριώτες, πως στην περιοχή τους στα Κηπούρια κοντά στο Μοναστήρι, ανακαλύφθηκε ένα σπάνιο δένδρο η «αλατιά» από το οποίο βγαίνει ένα υγρό που φάρμακο σε σκόνη, που εξαφανίζει αμέσως τις αιμορροΐδες.

Έσπασαν τα τηλέφωνα στο Ληξούρι από όλη την Ελλάδα για να προμηθευτούν το φάρμακο – Πως την πάτησαν οι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ στον ΑΝΤ1 και παρουσίασαν την ιστορία, πιστεύοντας ότι είναι πραγματική.

Όλα ξεκίνησαν από μια παρέα στο Ληξούρι, εκεί κάπου στην πλατεία που μαζεύονται οι Ληξουριώτες… Όλοι είχαν το μυαλό τους πως να στήσουν μια καλή φάρσα για την πρωταπριλιά που ερχόταν…

Οι ιδέες έπεφταν η μία μετά την άλλη, και ανάμεσα στα αστεία και στις πατσανάτσες, φτιάχτηκε το σενάριο για την πρωταπριλιάτικη φάρσα… Πρώτα σκέφτηκαν να κάνουν κάτι που να έχει σχέση με την θεραπεία των αιμορροϊδων και μετά σιγά σιγά ήλθαν όλα τα άλλα.

Η αλατιά, το δένδρο που βγάζει μια λευκή ουσία που γίνεται σκόνη όπως το αλάτι ήταν το φάρμακο και φυσικά όλα αυτά «ντύθηκαν» με διάφορες ιδέες όπως η παράκληση και η λιτανεία στα Κηπούρια, καθώς και διάφορες μαρτυρίες από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν και έγιναν καλά.

Ανήσυχοι τύποι οι Ληξουριώτες που είχαν την ιδέα αυτή αναζητούσαν και τρόπο για της δώσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη δημοσιότητα με τρόπο που να γίνει πιστευτός. Τη λύση την έδωσε ένας τεχνικός της τηλεόρασης που τότε δούλευε στο ΑLTER, του οποίου η μάνα είναι Ληξουριώτισσα και πάει ο ίδιος και η οικογένεια συχνά στο Ληξούρι.

Επικοινώνησαν μαζί του και φαίνεται ότι έπεισε το ALTER που προφανώς βρήκε πολύ καλή την ιδέα του πρωταπριλιάτικου, να παρουσιάσουν το καινούργιο «φάρμακο» ως ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, θέτοντας ταυτόχρονα και ερωτήματα για το τι συμβαίνει στο νησί με τα πολλά Μυστήρια. Θαύμα ή τερατογέννηση αναρωτιέται ο δημοσιογράφος που έκανε το σπηκάζ, φυτοπαθογένεση ή παράδοξο της φύσης;

Το ρεπορτάζ στήθηκε και όπως θα δείτε ήταν άψογο, ούτε οι καλύτεροι δημοσιογράφοι, δεν θα είχαν τέτοιο αποτέλεσμα… Οι μαρτυρίες έγιναν από Ληξουριώτες, στο ρόλο του εκφωνητής ο αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του Δήμο της ΚΕΔΗΚΕ ο Γιώργος Κατσιβέλης, ο Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος στέλεχος του Δήμου μίλησε για τις πιστοποίηση του «φαρμάκου» από επιστημονικά εργαστήρια που είχε σταλεί δείγμα, Αντώνης Τζουγανάτος στο ρόλο γιατρού που… τεκμηρίωσε επιστημονικά την αποτελεσματικότητα της σκόνης που βγαίνει από την Αλατιά, ο φαρμακοποιός Κοσμάς Χρυσός μέσα στο φαρμακείο μίλησε επίσης για το φάρμακο, ενώ υπήρχαν και δύο μαρτυρίες από πολίτες, μία που είχε έλθει από Θεσσαλονίκη να βρεί το φάρμακο (στο ρόλο ήταν η Μαρία Αραβαντινού) και ο Παναγής Κουρούκλης.

Άψογη και αληθοφανής ήταν επίσης η λιτανεία και που έγινε έξω από το Μοναστήρι στα Κηπούρια, με παπάδες, ψαλτάδες και πιστούς και ότι απαιτεί μια τέτοια δοξολογία, παράκληση και λιτανεία με διάφορους γνωστούς Ληξουριώτες ντυμένους ανάλογα για την περίσταση.

Τέλος γκέστ σταρ ο Μάκης Γαλανός που διάβασε ένα κομμάτι από την Οδύσσεια που αναφέρεται στην Κεφαλονιά. την Ιθάκη και το αλάτι… βάζοντας και την σφραγίδα του ότι οι Αρχαίοι Κεφαλλήνες αναζητούσαν την αλατιά όπως και οι Μνηστήρες στην Ιθάκη!!!!

Το τι ακολούθησε μετά την παρουσίαση το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το ALTER νομίζω ότι είναι κατανοητό… Οι περισσότεροι Ληξουριώτες δέχθηκαν τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα, φίλων και γνωστών που ήθελαν να μάθουν τι ακριβώς είναι το φάρμακο για τις αιμορροΐδες!

Το τηλέφωνο του φαρμακοποιού που εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ το ίδιο… Του τηλεφωνούσαν για μέρες ακόμη και συνάδελφοι του φαρμακοποιοί για να μάθουν που θα προμηθευτούν το φάρμακο…

Αποκορύφωμα βέβαια σε όλη αυτή την πρωταπριλιάτικη φάρσα ήταν ότι την πάτησαν στην κυριολεξία οι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, οι οποίοι και την άλλη μέρα παρουσίασαν το θέμα αυτό, όχι μόνο με γέλια αλλά και ειρωνικά σχόλια, γιατί νόμιζαν ότι είναι μια ιστορία που έστησαν κάποιοι για να δώσουν ώθηση στον τουρισμό του νησιού ή ότι το έστησαν οι παπάδες για να διαφημίσουν το μοναστήρι!!! (Δείτε το σχετικό βίντεο. Θα το αναρτήσω στα σχόλια)

του Παναγή Κουτουφά (ΛΗΞΟΥΡΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ)

image

Πηγή: anexarttitosblog

http://www.kontranews.gr/koinonia/196794-protaprilia-2009-mia-lexoyriotike-pharsa-poy-ekane-patago-binteo