ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Συμφωνία Ελληνικής Κυβέρνησης-Ευρωπαίων Δανειστών Χωρίς τη Συγκατάθεση του ΔΝΤ!

wpid-wp-1459603640225.jpeg

Συµφωνία τώρα, χωρίς το ∆ΝΤ
Με το ∆ΝΤ σε ρόλο παρατηρητή-τεχνικού συµβούλου, αλλά χωρίς τη συγκατάθεσή του, η κυβέρνηση συµφώνησε µε την
ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών να προχωρήσει στην υλοποίηση του πακέτου µέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ µέχρι το 2018. Σύµφωνα µε πληροφορίες, στο Euro Working Group της Παρασκευής, στο οποίο συµµετείχαν οι επιτελείς των υπουργείων Οικονοµικών της ευρωζώνης, υπήρξε «ευρεία συναίνεση» στο ότι η «συντριπτική πλειονότητα» των ζητηµάτων της διαπραγµάτευσης µπορεί να διευθετηθεί «εύκολα» αν υπάρχει «πολιτική βούληση» και πως υπάρχουν πολύ λίγα σηµεία που έχουν ακόµα τεχνικές δυσκολίες.

Παρά τις αντιρρήσεις του ∆ΝΤ, που ήγειρε ξανά θέµα επιπλέον µέτρων στο ασφαλιστικό ή άµεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το ευρωπαϊκό σκέλος της τρόικας προέβαλε ως µείζον το να τακτοποιηθούν οι τελευταίες εκκρεµότητες στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, αλλά να αναλάβει πολιτική δέσµευση η κυβέρνηση ότι θα κλείσει οριστικά το θέµα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς πλέγµα προστασίας για κανένα δάνειο -ούτε της πρώτης κατοικίας- εκτός αυτών που αφορούν τους αποδεδειγµένα αδύναµους. ∆ηλαδή, να παραχωρηθούν στα funds και στεγαστικά, καταναλωτικά και δάνεια µικροµεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν ως ενέχυρο την πρώτη κατοικία, και να εξαιρεθούν µόνο όσοι δανειολήπτες προστατεύονται από τον νόµο Κατσέλη.

∆εδοµένης της πρόθεσης της κυβέρνησης, όπως έχει εκφραστεί από τον αντιπρόεδρο Γιάννη ∆ραγασάκη και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για λύση-πακέτο στην παρούσα αξιολόγηση και µάλιστα χωρίς άλλες καθυστερήσεις, εάν στο πρώτο δεκαήµερο του Απριλίου «σφρα- γιστούν» µέτρα 3% του ΑΕΠ για την περίοδο έως το 2018, ο νέος κύκλος διαπραγµάτευσης -που αναµένεται να ξεκινήσει αύριο, ∆ευτέρα- µπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς έως τις 12 Απριλίου. Στη συνέχεια, οι συζητήσεις για τα υπόλοιπα, δηλαδή για τη συµµετοχή ή όχι του ∆ΝΤ στο ελληνικό πρόγραµµα σε συνδυασµό µε το θέµα του χρέους, θα γίνουν στην εαρινή σύνοδο του Ταµείου, στις 15 Απριλίου.

Στο µεσοδιάστηµα και έως τις 22 Απριλίου, οπότε είναι προγραµµατισµένο το κρίσιµο για την Ελλάδα Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τα νοµοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, µε τα µέτρα που θα
προβλέπονται για την επόµενη τριετία.

image

http://hellasforce.com/2016/04/02/