Ο πληθυντικός της «μαμάς» και της εξουσίας

wpid-wp-1462704664540.jpeg

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες. Έκλεψαν από εμάς τις μαμάδες τον πληθυντικό και θα έπρεπε να ζητήσουμε πνευματικά δικαιώματα γιατί τον πήραν τον κακοποίησαν και το χρησιμοποιούν για βρισιές προσβολές και χειραγώγηση.

Τόσα χρόνια είμαστε πολύ «γραφικές» εμείς οι μαμάδες όταν τον χρησιμοποιούσαμε. «Τώρα θα φάμε τη φρουτόκρεμα μας» λέγαμε ή «κάναμε το μπανάκι μας», «αλλάξαμε την πάνα μας».  Όχι άδικα αφού επί εννιά  μήνες εμείς και το μωρό είμαστε ένα.  Και μια μέρα έτσι ξαφνικά ακούσαμε τη γλώσσα της μαμάς από το χαίβάν ντουλάπ. 

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ……Βρε μπας και βρεθήκαμε στην κοιλιά του Πάγκαλου και δεν το ξέραμε; …………..και ύστερα να λένε «Δεν παράγουμε τίποτα»  Αυτοί που το λένε δεν παράγουν και τα αφεντικά που στηρίζουν……….και λένε να βγούΜΕ από την κρίση.  Ποια κρίση και ποιος την προκάλεσε;  Μήπως την προκάλεσε η καθαρίστρια που σκουπίζει το δρόμο; ή ο μπακάλης της γειτονιάς;

Όλοι μαζί μπορούμε.  Όχι Δεν είμαστε «όλοι μαζί» και ούτε μπορούμε. Ούτε θέλουμε.  Άλλο εσείς άλλο εμείς!!!!!!! Εσείς όλοι δημιουργήσατε τους άστεγους και φτωχοποιήσατε το λαό, εσείς στηρίξατε και λιβανίσατε τους αραβικούς …παγετώνες και τις επιθέσεις ενάντια στη Λιβύη και στη Συρία και φτιάξατε ένα μηχανισμό που παράγει πρόσφυγες.  Και τώρα ζητάτε να αγοράσουμε μακαρόνια και να τους ντύσουμε με αποφόρια.  Και εσείς να εισπράξετε τα χειροκροτήματα και να παριστάνετε τους φιλάνθρωπους. Όχι δεν είμαστε όλοι μαζί, ούτε είμαστε ένα.

Οι δανειστές μας.  Από πότε γίνανε «δικοί μας»;  και αφού είναι δικοί μας γιατί δεν τους φωνάζουμε σπίτι να μας κάνουν κανένα σφουγγάρισμα;

image