«Αυτοί που κέρδισαν πολιτικά στο Βρετανικό δημοψήφισμα είναι εξίσου απατεώνες με αυτούς που έχασαν». (Ηχητικό)

wpid-wp-1466798829869.jpeg

image

Όπως ήταν αναμενόμενο κύριο θέμα της σημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής των Μπογιόπουλου – Κοττάκη στον ρ/σ Realfm ήταν τα αποτελέσματα του Βρετανικού δημοψηφίσματος και τι αυτά σηματοδοτούν.
Στο ηχητικό που παραθέτουμε παρακολουθούμε το οπτικό πεδίο με το οποίο προσεγγίζει το θέμα ο κομμουνιστής δημοσιογράφος. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολύ νωρίς για να γίνει μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί αφού ακόμα δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί οι συνέπειες που θα προκύψουν από την απόφαση του Βρετανικού λαού. Ο πυρήνας της σκέψης του Ν. Μπογιόπουλου μπορεί όμως να επικεντρωθεί στην φράση του: «Αυτοί που κέρδισαν πολιτικά στο Βρετανικό δημοψήφισμα είναι εξίσου απατεώνες με αυτούς που έχασαν». Και φυσικά αιτιολογεί το σκεπτικό του.
Εχει επίσης ενδιαφέρον η επισήμανση του, ότι κάθε φορά που δόθηκε πραγματικά η δυνατότητα σε έναν ευρωπαϊκό λαό να πει την άποψη του για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα διαπιστώθηκε ότι ο κόσμος έχει απηυδήσει «και δεν γουστάρει αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο».

image

http://tsak-giorgis.blogspot.co