Daily Archives: Σεπτεμβρίου 24, 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.. Οι Αραβες βάζουν λουκέτο στον Aστέρα Βουλιαγμένης στις 11 Νοεμβρίου_1000 εργαζόμενοι στο δρόμο

wpid-wp-1474750619239.jpeg

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι ένας ζωντανός θρύλος και ένα αναπόστατο κομμάτι της σύγχρονης κοσμικής Ελλάδας.Μια ειδυλλιακή χερσόνησος, μέσα στο πράσινο, δίπλα στη θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.Θέλοντας να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, συλλέξαμε ιστορίες και πληροφορίες καθώς και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό απο τα αρχεία του ιστορικού “Αστέρα”.

Η ιστορία του Αστέρα ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’60, σε 300 πευκόφυτα στρέμματα, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, ακριβώς στη καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η έκταση αγοράστηκε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, απο την εκκλησία, με σκοπό να κατασκευάσει το καλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μεσόγειο.
Και έτσι και έγινε. Το 1961 ξεκίνησαν να λειτουργούν οι θρυλικές «καμπάνες» του Αστέρα – τα σημερινά bungalows- ενώ το 1966, δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή θαλάσσιου σκι.
Οι περίφημες καμπάνες του Αστέρα με τις ιδιωτικές τους παραλίες έγιναν αμέσως ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός της αθηναϊκής ελίτ, ενώ για αρκετούς επώνυμους έγιναν δεύτερες κατοικίες.
Μέσα στην πλαζ βρίσκονται τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με τον μύθο, παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν στην παραλία, σκάβοντας έφεραν στο φως το 1924 το ναό που είναι σε μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με το μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο.
Ο χώρος που σήμερα βρίσκεται το εστιατόριο Nobu-Matsuhisa εκείνη την εποχή λεγόταν «Club House» και ήταν ο χώρος άφιξης και συνεύρεσης της κοσμικής Αθήνας με το διεθνές jet set.
Έτσι, καθώς η ζήτηση για τις καμπάνες μεγάλωνε, σε μια περίοδο απενοχοποιημένης μεταπολεμικής ευημερίας, ξεκίνησε η ανέγερση του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου «Arion Astir Palace» που εγκαινιάστηκε το 1967. Τη κατασκευή του αριστοκρατικού Αρίων ανέλαβαν διάσημοι κατασκευαστές της εποχής όπως ήταν ο Βουρέκας ο Αντωνακάκης και άλλοι, με μοντέρνα και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, χειροποίητα έπιπλα ειδικής παραγγελίας και γνήσια έργα με τις υπογραφές των Μόραλη, Τσαρούχη, Μυταρά και Γύζη.

Αργότερα το 1980 εγκαινιάστηκε το 2ο ξενοδοχείο με το όνομα «Ναυσικά» – το σημερινό «Westin»- που βρίσκεται στα 50 μέτρα απόσταση περίπου απο τον Αρίωνα. Το χαρακτηριστικό του Ναυσικά, με την εμβληματική 70΄s αρχιτεκτονική, είναι οτι είναι χτισμένο μέσα σε βράχο. Η είσοδος υποδοχής είναι στο τελευταίο επίπεδο – στον 6ο όροφο δηλαδή – και τα δωμάτια ξεκινούν κάτω από την είσοδο υποδοχής για να καταλήξουν στη θάλασσα και τη πισίνα – που για εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη που υπήρχε.
Το 3ο ξενοδοχείο, πιο ήσυχο και οικογενειακό, ήταν η « Αφροδίτη» . Κατασκευάστηκε το 1984 στην άλλη άκρη της χερσονήσου, σε ένα μοναδικό σημείο και έγινε γνωστό για την ανεμπόδιστη θέα του στο Αιγαίο.
Ο μύθος του Αστέρα είναι ο μύθος που έφτιαξαν οι σταρ και οι προσωπικότητες που έχουν περάσει απο εκεί. Αυτό που κυρίως συνέλεγε – και συλλέγει ακόμα – ο «Αστέρας» είναι VIPS. Απο τα δωμάτια του έχουν περάσει εφοπλιστές, βιομήχανοι, βασιλιάδες, ηγέτες κρατών, σταρ της showbiz, κορυφαίοι αθλητές και πολλοί άλλοι.


Ονόματα όπως ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο Τζίμι Κάρτερ και η Σοράγια, ο Γκορμπατσόφ και ο Μπόρις Γέλτσιν.
Η προεδρική σουίτα του «Αρίωνα» έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν, η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο στρατάρχης Τίτο, ο Χέλμουτ Κολ, ο Nέλσον Μαντέλα και ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Ζακ Σιράκ και ο Ζακ Ντελόρ.

O αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν τακτικός πελάτης του «Αστέρα», όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης και ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Το ζεύγος Ζολώτα, έμενε πάντα στην καμπάνα 34 λόγω της προτίμησης του πρώην πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας. Ενα σημείο, που μάλιστα ως σήμερα, καλείται άτυπα από το προσωπικό του ξενοδοχείου «παραλία του Ζολώτα».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκεπτόταν συχνά τον «Αστέρα» με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου και έμενε πάντα στο «Αφροδίτη» – ή, σπανιότερα, στην προεδρική σουίτα του «Αρίωνα».
Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, δύσκολα βρίσκει κανείς έναν celebrity που να μην έχει περάσει έστω μια νύχτα στον «Αστέρα».


Κάθε καλοκαίρι οι ελληνικές οικογένειες εφοπλιστων – Λάτση, Αγγελόπουλου, Λουκά και Βάσου Χατζηιωάννου, Ποταμιάνου, Χανδρή, Βαρδινογιάννη, Λαιμού, Γουλανδρή, Πατέρα, Φαφαλιού, Νιάρχου, Λιβανού, Νταϊφά, Καβουνίδη, Γοργία, Κουλουκουντή, Μίχαλου, κ.ά. – κατέλυαν στο ξενοδοχείο και έστηναν το δικό τους αστικό prive party.
Πολλοί θυμούνται ότι η καμπάνα με τον αριθμό 33 ήταν του καπετάν Γιάννη Λάτση, του «μπάρμπα Γιάννη», για όσους τον ήξεραν καλά – ο οποίος την είχε προπληρώσει για πολλές σεζόν, ενώ αυτές με τα νούμερα 30 και 31 φιλοξενούσαν πάντοτε την οικογένεια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.
Πολύ συχνά έβλεπε κανείς παπαράτσι να ξεροσταλιάζουν στα βραχάκια της Βουλιαγμένης για μια μακρινή φωτογραφία, μια και κανείς δεν περνούσε το «τείχος» ασφαλείας του ξενοδοχείου. Αυτήν ακριβώς τη διακριτικότητα και ηρεμία αναζητούσαν όλες αυτές οι διασημότητες που έχουν περάσει απο τον Αστέρα και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αποτελεί ακόμα και σήμερα τη πρώτη τους επιλογή.

Ανάμεσά τους, ο Τσάρλτον Ίστον, ο Τόνι Κέρτις, ο Τζόν Γουέιν, ο Πολ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ, ο Φρανκ Σινάτρα (ο οποίος χρειάστηκε να περάσει από την πόρτα της κουζίνας για να πάει στο δωμάτιό του, προκειμένου να αποφύγει το πλήθος των fans του), ο Τέλι Σαβάλας, η Ζακλίν Μπισέ, η Τζεραλντίν Τσάπλιν, η Τζόαν Κόλινς, η Τζέιν Φόντα και η Σάρον Στόουν.
Επίσης ο Aριστοτέλης Ωνάσης – πότε συνοδευόμενος από τα παιδιά του Χριστίνα και Αλέξανδρο και πότε από τη Τζάκι – έμεινε αξέχαστος στο προσωπικό για τα δυνατά του γέλια και τα παχυλά του tips.

Η μοναδικής ομορφιάς Μπριζίτ Μπαρντό, που κατέλυσε το ’69 στον «Αστέρα» για ολιγοήμερες διακοπές, προκάλεσε, λένε, «σεισμό» όταν εμφανίστηκε στην παραλία με το χαρακτηριστικό ροζ μπικίνι της, τα ξύλινα ψηλοτάκουνα τσόκαρα και το τεράστιο καπέλο της. Λίγα χρόνια αργότερα στα ιστορικά πάρτι στις «9 Μούσες», – το μυθικό κλαμπ του ξενοδοχείου – η Παλόμα Πικάσο και η Λάιζα Μινέλλι θα ξεφάντωναν παρέα με τη «χρυσή αθηναϊκή νεολαία» της εποχής, ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και φιλόδοξες ενζενί: τη Ζωή Λάσκαρη και τον Φιλήμονα, την Έλλη Στάη και τον Ηλία Ψινάκη.

Τα τρανταχτά ονόματα όμως δεν τελειώνουν σε αυτές τις χρυσές εποχές των 60’s και των 70’s. Το νεότερο πελατολόγιο του Αστέρα περιλαμβάνει τον Πιρς Μπρόσναν, τους Scorpions, την Κάρμεν Ελέκτρα, την Ορνέλα Μούτι, τον Άαρτον Σένα, την Γκρέτα Σκάκι, την Τζέσι Νόρμαν, τον Σάσα Μπάρον Κόεν, τον Τζιάνι Μπούλγκαρι, τον – φιλικό και πολύ κοινωνικό – Βιτόριο Μισόνι (πριν την δραματική εξαφάνισή του), τους Dean και Dan Dsquared. Ο Μαραντόνα έχει επισκεφθεί δύο φορές το ξενοδοχείο, ο Πελέ άλλη μία, το ίδιο και Μισέλ Πλατινί. Πιο τακτικοί επισκέπτες είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Ροναλντίνιο. Πρόσφατα μάλιστα στη προεδρική σουίτα του «Αρίωνα» διέμεινε και η σταρ της ποπ, Lady Gaga.

Ισχυρά πρόσωπα, διάσημοι πελάτες, κορυφαία πολιτικά events και κοσμικά γεγονότα, πλέκονται για να φτιάξουν, τελικά, το προφίλ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα.
Σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία το Arion Resort & Spa, και το Westin ενώ το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» γκρεμίστηκε για να φτιαχτεί στη θέση του το ξενοδοχείο «W» – ένα προτζεκτ το οποίο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.
Και τα δυο ξενοδοχεία βρίσκονται κάτω απο το management της Starwood, μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας με πολλά διάσημα brands όπως τα St Regis, Sheraton, W, to King George και άλλα.

Ο επισκέπτης ακόμα και αν δεν είναι ένοικος του ξενοδοχείου μπορεί, έναντι αντιτίμου, να απολαύσει αυτό το όμορφο και ήρεμο τοπίο κάνοντας το μπάνιο του στις παραλίες ή στη πισίνα του ξενοδοχείου (κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου), όπως και να κλείσει ένα ραντεβού για θεραπευτικό spa στις εγκαταστάσεις του Arion Resort & Spa καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ιταλική κουζίνα και ταβέρνες με μαγειρευτά για μεσημεριανό δίπλα τη θάλασσα, μπαρ για το βράδυ και gourmet εστιατόρια όπως το Matsuhisa Athens by Nobu για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και η βραβευμένη με αστέρι Michelin Γαλάζια Χύτρα είναι λίγες απο τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια της διαμονής του στον Αστέρα η για όποιον επιθυμεί μια βόλτα που δε μπορεί παρά να σου μείνει αξέχαστη.


Πηγή

Ντοπέ βρέθηκε στο Πεκίνο η Πηγή Δεβετζή! – Της παίρνουν πίσω τα μετάλλια

wpid-wp-1474748079441.jpeg

Nέα βόμβα ντόπινγκ συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό! Η Πηγή Δεβετζή, η άλτρια που χάρισε την Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και θα χάσει το μετάλλιο, όπως θα της αφαιρεθεί και εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που στιγματίστηκαν από το σκάνδαλο (με άκρως πολιτικές διαστάσεις) με τους ντοπέ Ρώσους αθλητές, πολλοί από τους οποίους αποκλείστηκαν, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ελέγξει ξανά τα δείγματα όλων των αθλητών που έχει αποθηκεύσει.

Το νέο δείγμα της Δεβετζή, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, επανεξετάστηκε από τα υψηλής ανάλυσης εργαστήρια και βρέθηκε πως η 40χρονη σήμερα πρώην άλτρια είχε κάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 χρήση απαγορευμένης ουσίας, η οποία δεν είχε βρεθεί από τους ελέγχους που έγιναν τότε.

Ο νέος κανονισμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επιβάλει όλα τα δείγματα ούρων και αίματος των αθλητών από τις μεγάλες διοργανώσεις να ψύχονται και να παραμένουν στην κατάψυξη για οκτώ χρόνια ώστε μετά να ελέγχονται εκ νέου, με νέες τεχνολογίες.

Η Πηγή Δεβετζή είχε βρεθεί ντοπέ και το 2007, μετά από επανέλεγχο που έγινε με την ίδια μέθοδο τον περασμένο Νοέμβριο. Και τότε, το δείγμα που είχε δώσει μετά το Παγκόσμιο Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας είχε καταψυχθεί και επανεξετάστηκε οκτώ χρόνια μετά, με αποτέλεσμα να βρεθούν απαγορευμένες ουσίες.

Τον Μάιο του 2009, η Πηγή Δεβετζή δεν βρέθηκε όταν αναζητήθηκε για έλεγχο ντόπινγκ σε προπονητικό κέντρο στη Γιάλτα της Ουκρανίας. Εξαιτίας αυτού, τον Δεκέμβριο του 2010 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) την τιμώρησε με δυο χρόνια αποκλεισμό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Πηγή Δεβετζή θα κληθεί να επιστρέψει εκτός από το χάλκινο μετάλλιο του 2007 και το χάλκινο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν η Πηγή Δεβετζή, η οποία έχει αμφισβητήσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Οζάκα, θα ζητήσει τον έλεγχο και του δεύτερου δείγματος για το Πεκίνο. Δεν αποκλείεται επίσης να επιλέξει τη δικαστική οδό και να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).


pentapostagma

Πηγή

Φωτογραφία-γροθιά στο στομάχι: Μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά της ανασύρθηκαν νεκροί στο Χαλέπι

wpid-wp-1474746949045.jpeg

Φωτογραφία-γροθιά στο στομάχι: Μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά της ανασύρθηκαν νεκροί στο Χαλέπι
Μία ημέρα μετά τη συγκλονιστική διάσωση ενός 5χρονου κοριτσιού από τα χαλάσματα του βομβαρδισμένου της σπιτιού, οι εικόνες που έρχονται από το Χαλέπι προκαλούν μόνο θλίψη και οργή.

Σε αυτές, μία γυναίκα αγκαλιά με το νεογέννητο μωρό της βρίσκεται νεκρή κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της έπειτα από τον βομβαρδισμό που έλαβε χώρα σήμερα. Δίπλα της το μεγαλύτερό της παιδί είναι κείτεται και αυτό νεκρό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν και επτά που έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν γιαούρτι σε μια αγορά της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη περιέγραψε μια τραγική εικόνα, με αιμόφυρτους ανθρώπους και διαμελισμένα πτώματα παντού. Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη στο Χαλέπι έχουν γεμίσει από τους τραυματίες.

Δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, αναφέρει ότι οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι ζημιές τεράστιες, αλλά τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Μάλιστα δύο διασωστικά κέντρα, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το «εξαιρετικό θάρρος» τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Από την πλευρά τους οι διασώστες ενημερώνουν ότι πλέον θα κάνουν επιλογή των σημείων στα οποία θα σπεύδουν καθώς τους έχουν απομείνει μόλις 2 χιλιάδες λίτρα καυσίμων.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν μια περιοχή που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπιού. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η κατάληψη του στρατοπέδου Χανταράτ «ήταν το αποτέλεσμα των εντατικών βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις και των σφοδρών, συνεχών βομβαρδισμών από τα αεροσκάφη της Ρωσίας και του καθεστώτος».


Πηγή