Ο Γ. Μουζάλας ειρωνεύεται… το Χαμόγελο του Παιδιού

625_232F6CC5-6B9E-3530-4648-86628EA359DF

Με ειρωνικό τόνο απαντά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε επιστολή που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι προτάσεις που καταθέτει «Το χαμόγελο του παιδιού» με την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο οργανισμός προς το υπουργείο για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων, «αποτελούν προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για την χώρα μας».

Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών, ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές, όπως και η ενδυνάμωση τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασής τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο αναφέρει πως «θα νοιώθαμε ευγνώμονες προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, και προς το “Χαμόγελο του παιδιού” πιο συγκεκριμένα, αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες, που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές».

Υπενθυμίζεται, πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζήτησε, σε χτεσινή επιστολή του, από τον κ. Μουζάλα να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Επίσης, να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του οργανισμού στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26-27 Ιανουαρίου.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ