Δεν θα χάσω τις εκλογές εξαιτίας του Τσίπρα. Αν θέλει ας του δώσει λεφτά ο Σούλτς!

Schaueble-hoch-2-Dominik-Butzmann-768x564

Δεν θα χάσω τις εκλογές εξαιτίας του Τσίπρα. Αν θέλει ας του δώσει λεφτά ο Σούλτς! Εγώ δεν πρόκειται να εγκρίνω εκταμίευση ούτε ενός σεντ. Το τρίτο πρόγραμμα δεν υφίσταται…

Αυτή ήταν η αντίδραση του Σόιμπλε μετά και την διφορούμενη ανακοίνωση του ΔΣ του ΔΝΤ το οποίο συνεδρίαζε επί 3 ώρες για να εκδώσει στο τέλος μία παπατζίδικη ανακοίνωση. Ο Σόιμπλε συνειδητοποιεί ότι το ΔΝΤ πετά εκ νέου το μπαλάκι στον ίδιο, ο οποίος στο μεταξύ διαισθάνεται ότι το Φθινόπωρο μπορεί να μην είναι υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ως εκ τούτου το Τελευταίο του Χτύπημα σκέφτεται ότι πρέπει να αποκτήσει ιστορική αξία και ο Σόιμπλε ετοιμάζεται γι΄αυτό. Στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας θα μπει πλέον η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και θα κατηγορήσει τον Σουλτς ότι θέλει να πετάξει κι άλλα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων στο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος με τα πλουσιόπαιδα του ΑΔΜΗΕ. Ο Σόιμπλε θέλει να μείνει στην Ιστορία σαν νικητής κι όχι σαν ηττημένος. Και έφτασε πλέον η στιγμή να τα κάνει πουτάνα. Στο μεταξύ βλέπει και τα γερμανικά ΜΜΕ να τον βάζουν στο κάδρο και γίνεται ακόμη πιο έξαλλος.

Δημοσίευμα της Die Welt επισημαίνει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «παραμένει σκληρός» έναντι της Αθήνας ζητώντας πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% κατά προτίμηση για 10 χρόνια με τη λογική, όπως επισημαίνει ο συντάκτης, ότι «όσο πιο μεγάλο το χρονικό διάστημα τόσο μικρότερες θα είναι οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας». Ωστόσο, όπως σημειώνει η Welt, «στην πραγματικότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για τόσο μεγάλο διάστημα».

Η Welt εκτιμά ότι είναι πιθανό η Γερμανία να πρέπει να εγκρίνει κάποιας μορφής ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Αυτό που ενδιαφέρει τον Σόιμπλε είναι το ύψος της και το χρονικό σημείο που θα συμβεί. Γι’ αυτό και παίζει εδώ και μήνες πόκερ με το ΔΝΤ». Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «κορυφαίοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το Βερολίνο δεν είναι ρεαλιστικές μακροπρόθεσμα και υπερβαίνουν τις δυνατότητες της Ελλάδας».

Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, «πάντως το πόκερ του Σόιμπλε δεν είναι εντελώς ακίνδυνο. Επειδή αν ο Τσίπρας, αντίθετα με ό,τι φαίνεται τώρα, δεν υποχωρήσει (σ.σ. στις απαιτήσεις του Βερολίνου) η κρίση θα αναζωπυρωθεί όπως το καλοκαίρι πριν από δύο χρόνια. Σε αντίθεση όμως με το 2015 η Γερμανία βρίσκεται λίγο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Και αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει μέχρι τότε και δεν εφαρμόσει άλλες μεταρρυθμίσεις, ενδέχεται ο Σόιμπλε να αναγκαστεί να δείξει τα φύλλα του. Χωρίς κάποια συμφωνία με την Ελλάδα το ΔΝΤ θα έμενε εκτός του τρέχοντος προγράμματος. Και τότε θα πρέπει ο Σόιμπλε να αποφασίσει εάν θα συστήσει στην ομοσπονδιακή βουλή τόσο κοντά στις εκλογές να εγκρίνει ένα νέο πακέτο βοήθειας – χωρίς το ΔΝΤ ως εγγυητή των δεσμεύσεων λιτότητας. Ή εάν θα αποτολμήσει μια δεύτερη προσπάθεια για Grexit, παρά την αβέβαιη παγκόσμια πολιτική κατάσταση με τα βάρη λόγω Brexit και Ντόναλντ Τραμπ».Αυτό ακριβώς θα κάνει ο Σόιμπλε που θέλει να κρατήσει για τον εαυτό του μια ηρωική έξοδο ή να κερδίσει τις εκλογές εάν πείσει τους Γερμανούς ότι ο Σουλτς είναι έτοιμος να πετάξει εκατοντάδες δις ευρώ στην Ελλάδα και να επιτρέψει σε εκατομμύρια πρόσφυγες να περάσουν τα γερμανικά σύνορα.

Στο μεταξύ στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, το SPD προηγείται πλέον κατά μία ποσοστιαία μονάδα των δύο χριστιανικών κομμάτων (CDU / CSU).

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν το 30% των εκλογικών προτιμήσεων, την ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς (πλέον) προηγούνται με 31%.

Το κόμμα της Αριστεράς κερδίζει μια μονάδα (10%), αντιθέτως οι Πράσινοι απώλεσαν δύο μονάδες συγκεντρώνοντας μόλις 7%. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP και το δεξιό λαϊκιστικό AfD διατηρούν τα ποσοστά τους με 6% και 12% αντίστοιχα.

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που φέρνει το κόμμα της να υστερεί του άμεσου ανταγωνιστή στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, στο περιθώριο κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, απάντησε ότι πάντοτε λάμβανε σοβαρά υπόψη και επιδείκνυε σεβασμό στους σοσιαλδημοκράτες ανταγωνιστές της. «Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Μάρτιν Σουλτς», σχολίασε η Άγκελα Μέρκελ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται για πρώτη φορά στην ιστορία των δημοσκοπήσεων που διενεργεί το Ινστιτούτου Insa-μεταδίδει η DW. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές ξεκίνησαν μόλις το 2012. Γεγονός είναι ότι και σε δημοσκοπήσεις άλλων ινστιτούτων πρέπει να κοιτάξει κανείς αρκετά πίσω για να εντοπίσει το τελευταίο δημοσκοπικό προβάδισμα του SPD. Για παράδειγμα, το Ινστιτούτο Allensbach είχε καταγράψει το τελευταίο σοσιαλδημοκρατικό προβάδισμα τον Αύγουστο του 2010, όπου και πάλι προηγείτο με 32% κατά μία ποσοστιαία μονάδα των CDU / CSU.Εκτός από την αξιοσημείωτη άνοδο των ποσοστών του SPD ο Μάρτιν Σουλτς κατόρθωσε να ξεπεράσει την καγκελάριο Μέρκελ στις προτιμήσεις των εκλογέων που απάντησαν στο υποθετικό ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν, εάν μπορούσαν να εκλέξουν απευθείας τον/την καγκελάριο. Στη δημοσκόπηση Deutschlandtrend της Infratest Dimap, που διενεργήθηκε κατ’ εντολή του βραδινού ειδησεογραφικού μαγκαζίνου Tagesthemen του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD και της εφημερίδας Welt, ο Μάρτιν Σουλτς συγκέντρωσε την προηγούμενη εβδομάδα 50% έναντι μόλις 34% της Άγκελα Μέρκελ.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη