Γιατί σκούζει ο «δημοσιογράφος»; Έτσι γίνονται οι… παστρικές μπίζνες στα χρόνια της αριστεράς.

giati-skouzei-o-dimosiografos-

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από την παραίτηση όχι ενός τυχαίου προσώπου αλλά της εισαγγελέως που κλήθηκε να πολεμήσει τη διαφθορά.

Πάνω από μία ημέρα από τότε που συγκεκριμένα αποσπάσματα της επιστολής της Ελένης Ράικου βγήκαν στο φως και αντίδραση καμιά. Κατήγγειλε συγκεκριμένα συμφέροντα και πρόσωπα που την έχουν στοχοποιήσει, ενώ αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως έχει στοιχεία για κάποιους οι οποίοι λαδώθηκαν από τη Novartis.

Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση; Ουσιαστικά προσπάθησε να την υποβαθμίσει με τον Κοντονή να μιλά για ασύνδετες αναφορές. Και βάζοντας το «πληρωμένο πιστόλι» της δημοσιογραφίας να της απαντά με ανοησίες. Όμως, πράγματι, η κυρία Ράικου πρέπει να τιμήσει το όνομά της. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την «πήγαινε» διότι δεν ήταν δική του, η εισαγγελέας οφείλει να βγάλει τα πάντα στη φόρα. Όλα τα στοιχεία που έχει, ποιοι και πόσα πήραν από την φαρμακευτική κι όχι μόνο.

Όμως κάποιες πληροφορίες μας λένε ότι ο λόγος που παίχτηκε όλο αυτό το παιχνίδι από τον «δημοσιογράφο» που έκανε την «αποκάλυψη» έχει να κάνει με προσωπικά, ιδιοτελή κίνητρα. Και με προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης για να βγάλει συγκεκριμένες αποφάσεις που βολεύουν τα «πληρωμένα πιστόλια» και βεβαίως την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες μας λένε λοιπόν ότι μια δίκη θα είναι σύντομα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αν υπάρξει καταδίκη για τον γνωστό «δημοσιογράφο» μπορεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να πάει φυλακή. Και το πρώτο το αντέχει, κάποιο άλλο κορόιδο θα πληρώσει. Δεν αντέχει όμως την μπουζού γιατί εκεί μπορεί να βρει φιλαράκια που του την έχουν στημένη.

Ο εν λόγω κύριος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τρομοκρατήσει τους δικαστές, οδήγησε σε παραίτηση τη Ράικου με σκοπό να μπει άλλος, ελεγχόμενος στη θέση της και να βγάλει αποφάσεις που ο ίδιος θέλει. Εν πάση περιπτώσει θα γλυτώσει τη φυλακή μόνον εφόσον μια άλλη Ράικου κάνει αυτό που της πει ο «δημοσιογράφος».

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην αφήνουμε υπόνοιες. Ο λόγος που ο Κώστας Βαξεβάνης και η Documento σκούζουν και δημοσίευσαν αυτό το αστήρικτο ρεπορτάζ κατά της Ράικου είναι ότι υπάρχει μια δίκη στις 4 του Απρίλη. Η δίκη έχει μηνύτρια τη γυναίκα του Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, και μηνυόμενο τον «δημοσιογράφο». Είναι για συκοφαντική δυσφήμηση για τη γνωστή υπόθεση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Θα θυμάστε ότι όταν ο Στουρνάρας είχε αποτρέψει την άλωση της Αττικής από τους κομματικούς εγκάθετους του Μαξίμου, είχαν στείλει τους οικονομικούς εισαγγελείς στο γραφείο της Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα. Είχαν πάρει υπολογιστές και φακέλους αλλά… άνθρακες ο θησαυρός. Εκείνη η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, όχι όμως και η μήνυση που κατέθεσε η Νικολοπούλου στον Βαξεβάνη ο οποίος, εντελώς τυχαία, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στα γραφεία όταν έγινε η «εισβολή» των εισαγγελέων. Εντελώς τυχαία…

Η δίκη της 4ης Απριλίου μπορεί να οδηγήσει τον Βαξεβάνη με μια βαριά καμπάνα στην πλάτη και ο μόνος τρόπος να την αποτρέψει είναι να αναβληθεί η δικάσιμος μέχρι να οριστεί νέος εισαγγελέας διαφθοράς ο οποίος θα ξανανοίξει τον φάκελο του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα κατηγορήσει τη Νικολοπούλου με το έτσι θέλω.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφτηκαν για τον Παπαντωνίου ή τον Λιακουνάκο είναι «μούσι», είναι… fak news που θα έλεγαν και οι φίλοι Συριζαίοι του «δημοσιογράφου».

Πόσο δίκιο έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν λέει: «Μια οσμή παρακράτους πλανιέται στον αέρα. Μόλις ο κ. Βαξεβάνης είχε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Documentο» την εισαγγελέα κ. Γεωργία Τσατάνη, αμέσως μετά δέχθηκε επίθεση από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Μόλις έβαλε πρωτοσέλιδο για εμένα, δέχθηκα επίθεση από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αν ακολουθήσει επίθεση και στην εισαγγελέα κ. Ελένη Ράικου, καλό είναι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να καλέσει τον κ. Βαξεβάνη για μερικές εξηγήσεις».

Για να μη μιλήσουμε για την επιχείρηση άλωσης της δικαιοσύνης ώστε να μπαίνουν ελεγχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαστές και να κάνουν τη βρόμικη δουλειά.

Έτσι γίνονται οι… παστρικές μπίζνες στα χρόνια της αριστεράς.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη