Μαύρο πλαστικό και φαγωμένο προφίλ

323

Κέρμα στον αέρα. στροφές και προσμονή. Προσγείωση και αποκάλυψη. Παύση στην άγνοια ή βουτιά στο άγνωστο; Στροφές του μυαλού. Στάσεις ανασυγκρότησης. Γράφεις. Σβήνεις. Ερωτήσεις πολλές. Απαντήσεις περισσότερες. Αόριστο περίγραμμα. Πώς το γεμίζεις; Τρόποι και τεχνοτροπίες στροβιλίζονται. Σε παρασέρνουν. Να διαλέξεις; Είναι νωρίς. Κάποτε η σβούρα θα έρθει στην αφετηρία της. Όχι δεν προλαβαίνεις. Θέλεις δράση όχι αντίδραση. Έχεις αρχίσει να ζαλίζεσαι. Πρέπει να βγεις από αυτό τον τυφώνα. Το κάνεις. Ξεπηδάς. Θυμάσαι τι διάλεξες; Όχι. Δεν πειράζει θα περπατήσεις. Ναι. Πιο χαλαρά έτσι. Στα ρουθούνια σου οξυγόνο. Ζωοφόρο. Στο κεφάλι σου κάτι σαν τάξη.

Σκόρπια χέρια συγυρίζουν τις επιθυμίες. Κίτρινα σφουγγάρια ρουφάνε στις τρύπες τους ξεχασμένα στοιχειά… Στη θάλασσα, ναι στη θάλασσα θα τα ρίξεις. Κράτημα αναπνοής και στο βυθό. Αφήνεις το βλέμμα να παίξει στο μπλε. Σου αρέσει εδώ κάτω. Η ζωή, σου είπαν, είναι πάνω από το μπλε. Στο καφέ, στο κίτρινο και το πράσινο. Πρέπει να αποχαιρετήσεις τα σφουγγάρια με τους πικρούς χυμούς. Θες. Δεν μπορείς. Όχι για τα σφουγγάρια, μα για τους χυμούς. Μαζεύεις το κόνιο στις γραμμές των χειλιών σου. Είναι πάλι κομμάτι σου. Άμμος. Γη. Στριφογυρίζεις σαν γαύρος σε αλεύρι. Έτοιμος για το τηγάνι των ανθρώπων. Μπλέκεις τον πηλό του κορμιού σου με κάποιου άλλου.

Συμφωνία. Σύμβαση περιορισμένου χρόνου και μερικά χιλιόμετρα στο κοντέρ σου. Παράκαμψη και λάθος διαδρομή. Εσύ αλλού δεν πηγαίνεις; Ναι. Εντάξει θα φύγω εγώ. Εσύ μπορείς να συνεχίσεις. Να περπατήσεις; Όχι τώρα δεν προλαβαίνεις. Ισορροπείς πάνω σε σανίδα με ρόδες. Την τρέχεις όσο μπορείς. Ο αέρας πιο ζωηρός. Αναγέννηση. Αισθάνεσαι νέος. Υπερεκτίμηση δυνατοτήτων. Βγαίνεις στον κεντρικό δρόμο. Μαύρο πλαστικό και φαγωμένο προφίλ. Τέσσερις τροχοί και ένα κέρμα. Μήπως να άφηνες τη σβούρα να επιστρέψει μόνη της στην αφετηρία. Όχι θα θάψεις το κέρμα. Ούτε κορόνα, ούτε γράμματα. Πνευστά, κρουστά και έγχορδα σε όργιο αυτοσχεδιασμού. Μια πολυθρόνα και πέντε δάχτυλα μπλεγμένα στα δικά σου. Στο βάθος χορός από μωβ, μπλε και ροζ και κάπου ο ορίζοντας. Διάλεξες και όρισες. Μύρισε, η άνοιξη ανθίζει και στις καγκελόπορτες.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ