Επικίνδυνα παιχνίδια στο φως

76

Το φως στο δωμάτιο, μου μαστιγώνει τα μάτια, μα δε τους υπόσχεται τίποτα. Έτσι και εκείνα χρονοτριβούν, αρνούνται να δείξουν το χρώμα τους. Ξέρουν να διακρίνουν την άσκοπη βιασύνη του. Κάθε γραμμή που κουβαλούν τους θυμίζει πόσες φορές έμειναν ορθάνοιχτα νύχτες αμέτρητες, περιμένοντας το πρώτο φως της μέρας. Αυτό το φως, το γνώριμο που λόγο δεν κρατά. Αυτό το φως, το άπιαστο που όσα χατίρια και αν του κάνεις, δε θα έχει ούτε ένα δώρο για σένα… Και όλο να λαμπυρίζει, να σου γαργαλάει το πρόσωπο, να παιχνιδίζει στους τοίχους, να σου λέει ψιθυριστά πως αν σηκωθείς θα κάνεις βόλτα με τον άνεμο και εκείνο θα ξεσκεπάζει όλες τις ομορφιές που σου εξιστόρησε η νύχτα στο όνειρό σου! Μην το πιστέψεις καρδιά μου, τα μάτια έχουν δει, θυμούνται όλα του τα κόλπα και οι γραμμές τους πονούν ακόμα για κάθε ψέμα, για κάθε βόλτα που αναβλήθηκε, για κάθε ομορφιά που δεν είδαν!

Σηκώθηκες, σώμα μου, δεν άντεξες, σε μάγεψε και πάλι. Θα ντυθείς για ακόμα μια φορά την ελπίδα και θα βγεις στο κυνήγι. Η ίδια πάντα δικαιολογία να βγαίνει από το στόμα, και αν αυτή τη φορά καταφέρω να το πιάσω ή έστω να το αγγίξω, να δω αν είναι αληθινό ή αυταπάτη; Αχ να μπορούσες στόμα μου να δεις τα αυτιά πως σε περιγελούν, μονάχα να μπορούσες! Τα μάτια είναι για άλλη μια φορά μάρτυρες και όσο περνάει ο καιρός και ζουν την ίδια ιστορία από την αρχή, αδειάζουν, κλειδώνονται. Και σε ρωτάω δε φοβάσαι μήπως μια μέρα, σου θυμώσουν και σου αρνηθούν τις υπηρεσίες τους; Χωρίς την αίσθηση της όρασης, πως θα βαδίσεις; Το φως μυρίζει θα μου πεις και έτσι θα πορευτείς. Όντως, μυρίζει, αλλά οι μυρωδιές ήταν ανέκαθεν μάγισσες ξελογιάστρες και έχουν μάθει να κρύβουν καλά τον κίνδυνο!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ