Αγαπημένε κόσμε τι κάνεις;

6126

Στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για το τέλος του ρομαντισμού και ανησυχούν για τις καινούριες γενιές που μεγαλώνουν βυθισμένες μέσα στην εικονική πραγματικότητα της τεχνολογίας. Έχουν όμως δίκιο να ανησυχούν;

Ο μικρός Toby από τη Μεγάλη Βρετανία, έρχεται να διαψεύσει τους απαισιόδοξους και να αποδείξει πως κάποιες αξίες είναι διαχρονικές και πηγάζουν αυθόρμητα από την ψυχή του ανθρώπου. Στα πέντε του μόλις χρόνια, όταν έμαθε πως η μητέρα του έχασε τη δουλειά της και δε θα είχαν την οικονομική δυνατότητα για ένα ταξίδι διακοπών, είχε μία επιθυμία πολύ ξεχωριστή, να αλληλογραφήσει με όλον τον κόσμο. Η μητέρα του που έσπευσε να τον βοηθήσει με την συγγραφή των γραμμάτων, δεν πίστευε πως αυτή η φαεινή ιδέα του γιου της, ήταν μονάχα η αρχή αυτού που θα επακολουθούσε.

Ο Toby έστειλε από ένα γράμμα σε κάθε χώρα του πλανήτη και στα οχτώ του χρόνια πλέον έχει φτάσει τα 600 γράμματα και συνεχίζει ακάθεκτα. Η ανταπόκριση των παραληπτών ήταν εξίσου μεγάλη, τόσο μεγάλη μάλιστα που ο μικρός Toby βρήκε και χορηγό και κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 3.500 δολαρίων, το οποίο θέλει να διαθέσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα γράμματα του Toby γεμάτα αγάπη και τρυφερότητα, καθώς και κάποιες απαντήσεις που έχει λάβει πίσω, μπήκαν προσφάτως σε ένα ανθολόγιο με τίτλο Dear World, How Are You?

6126-1

Η αφοπλιστική αθωότητα του μικρού Toby με έκανε για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσω πως η δύναμη των παιδιών να βρίσκουν δημιουργικές διεξόδους στις ατυχείς συγκυρίες, είναι ανεξάντλητη. Εκεί που οι μεγάλοι πελαγώνουμε και αποθαρρυνόμαστε, τα παιδιά βρίσκουν ευκαιρίες και ανοίγουν δρόμους. Ο Toby, όχι μόνο προσπέρασε το οικονομικό πρόβλημα των γονιών του, αλλά το αξιοποίησε αναλόγως για κάτι πολύ πιο όμορφο και ουσιαστικό, απόδειξη πως είναι διπλά σημαντικό και υγιές, τα παιδιά να έχουν γνώση του τι συμβαίνει μέσα στην οικογένεια και να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο.

Το δεύτερο ακόμα μεγαλύτερο μάθημα που μου έδωσε αυτός ο πιτσιρικάς είναι πως τα δύσκολα είναι πάντα η αφορμή για να ξανοιγόμαστε ακόμα περισσότερο στον κόσμο. Ο Toby δεν έγραψε κανένα γράμμα παραπόνων, αντ” αυτού το δικό του πρόβλημα τον κινητοποίησε για να νοιαστεί για τα προβλήματα των άλλων. Με μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον σε κάθε του επιστολή ρωτά και ξαναρωτά για τη διάθεση και την υγεία των παραληπτών του.

Λοιπόν; Αγαπημένε κόσμε τι κάνεις;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°