Τι Ιερά Συμμαχία, τι Ευρώπη της Μέρκελ, τι «επαναστάτης» Σαμαράς…

polytexneio

Ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει εντολές

“ Η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις αυτές τις κυβερνήσεις – μαριονέτες. ”

Ήταν το 1815 όταν η Ευρώπη ή για την ακρίβεια οι αυτοκρατορικές της αυλές, δηλαδή η αντίστοιχη ολιγαρχία της εποχής, προχώρησε στην…ίδρυση ενός Οργανισμού – κατασταλτικού μηχανισμού για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Η κίνηση αυτή, ερμηνεύτηκε, δικαίως, ως ισχυρή απάντηση στη Γαλλική Επανάσταση του 1789.

 Του Κώστα Καπνίση

Αρχηγός αυτής της «συμμορίας», υπήρξε ο Αυστριακός καγκελάριος, Μέτερνιχ. Η αμφιλεγόμενη αυτή προσωπικότητα μισούσε κάθε είδους ανθρώπινης ελευθερίας και δικαιωμάτων και πολέμησε λυσσαλέα κάθε μορφή αντίστασης και προσπάθειας ανατροπής μιας ξεκάθαρα ολιγαρχικής και αντιδημοκρατικής Ευρώπης. Αυτό που ονομάζεται ως «σύστημα», όταν οσφραίνεται ότι οι «αμνοί» ξυπνούν, παλεύουν και μάχονται για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας, συνασπίζεται, ακόμα κι αν υπάρχουν ετερόκλητες απόψεις ανάμεσά του. Για την ακρίβεια υπάρχει κάτι που τους ενώνει όλους αυτούς του συγκριμένου φυράματος. Η άσβεστη δίψα για εξουσία και φυσικά για το χρήμα. Η Ιερά Συμμαχία, ιδρύθηκε για αυτό τον σκοπό. Ένας κλειστός όμιλος εξουσίας της διαφθοράς και της παρακμής, ο οποίος κατάλαβε ότι τελειώνουν τα ψέματα και δεν μπορεί να κρατά στα χέρια του μια εξουσία, όταν ο λαός δεν το επιθυμεί.

Αυτή η παρακρατική – παραθρησκευτική (επικαλέστηκε αυθαίρετα και τη θρησκεία) ουσιαστικά οργάνωση, ενδύθηκε τον μανδύα της Νομιμότητας και κήρυξε ως επαναστατική – εξτρεμιστική κάθε προσπάθεια αντίστασης των ευρωπαϊκών λαών κόντρα στη βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αρκετές ευρωπαϊκές λαϊκές εξεγέρσεις και επαναστατικές κινήσεις καταπνίγηκαν στο αίμα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ελλάδας και της ελληνικής επανάστασης κατά των Οθωμανών. Οι Οθωμανοί είχαν ιδιαίτερα καλές οικονομικές σχέσεις και εμπορικές συμφωνίες με τους Αυστριακούς. Οι Έλληνες εξεγέρθηκαν και όπως πολύ εύκολα μπορεί να γίνει κατανοητό, τα συμφέροντα κάποιων βρίσκονταν σε κίνδυνο. Η Ελλάδα υπήρξε τυχερή, καθαρά λόγω συγκυριών, καθώς εκείνη τη στιγμή η Ιερά Συμμαχία, κατέπνιγε στο αίμα επαναστατικές κινήσεις στην Ισπανία και την Ιταλία. Δεν υπήρχε χρόνος για την Ελλάδα, αλλιώς και η ελληνική επανάσταση θα είχε κατασταλεί την ίδια την στιγμή της γέννησής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Συμμαχία, δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα την ίδια περίοδο από τις ΗΠΑ και το περίφημο δόγμα Μονρό.

Αν κάποιος προσπαθήσει να συγκρίνει την σημερινή ΕΕ με την Ιερά Συμμαχία, δυστυχώς θα βρει αρκετές ομοιότητες. Ουσιαστικά, αρχηγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Η «απόλυτη παίκτρια» και αυτή που παίρνει τις αποφάσεις για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ταυτόχρονα μέσω του κοινού νομίσματος και της ΕΚΤ, ελέγχει απόλυτα την ευρωπαϊκή – παγκοσμιοποιημένη οικονομία και απειλεί με χρεοκοπία, καταστροφή και άλλες κυρώσεις, οποιονδήποτε τολμά να αντιταχθεί στη νέα «αυτοκράτειρα» της Ευρώπης. Με λίγα λόγια, οι Γερμανοί, εκμεταλλεύονται την ηγεμονία τους, για δικό τους προσωπικό όφελος. Η τεχνητή άλλωστε οικονομική «κρίση», πέτυχε τον στόχο της με την ίδια την Γερμανία να δανείζεται από τις παγκόσμιες αγορές με σχεδόν μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια, ως η μόνη αξιόπιστη οικονομικά σταθερή δύναμη, να αποκομίζει τεράστια οικονομικά οφέλη από τις εξαγωγές, να «μαζεύει» όλο τον χρυσό και τις ευρωπαϊκές καταθέσεις στον Βορρά.

Οι Γερμανοί δε δέχονταν μέχρι στιγμής τίποτε, δεν άκουγαν τίποτε. Πλέον, έχουν όμως καταλάβει ότι κάπου εδώ το «παιγνίδι» με τους θεσμούς και την ίδια την Δημοκρατία, προς ικανοποίηση της ακόρεστης επιθυμίας για κέρδος, λαμβάνει τέλος. Η Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτες και έρευνες που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατακεραυνώνουν την γερμανική οικονομική πολιτική. Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, κοινωνικοί αποκλεισμοί, απειλή για την Δημοκρατία από την αλματώδη άνοδο της ακροδεξιάς (γνησίου τέκνου και εργαλείου του συστήματος). Η Γερμανία έχει καταλάβει πια ότι πρέπει να σταματήσει. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και απλώς προσπαθεί να βρει έναν επικοινωνιακά άριστο τρόπο για να το περάσει. Να μη φανεί δηλαδή ότι ηττήθηκε. Αν δεν το πράξει γνωρίζει από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της τι πρόκειται να πάθει η ίδια.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις – μαριονέτες, οι οποίες προσδέθηκαν στο γερμανικό άρμα, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Κοινός τους στόχος ήταν η εξουσία, ανεξαρτήτως όλων των υπολοίπων. Κάποιοι άλλοι πίστεψαν ότι η Γερμανία, θα τους αντάμειβε για την τυφλή πίστη και υπακοή. Οι Γερμανοί όμως ποτέ δε μοιράστηκαν τα κέρδη τους. Ποτέ, η Ιστορία το απέδειξε, δεν είχαν κοινό ευρωπαϊκό όραμα. Για αυτό άλλωστε πρώτα έφτιαξαν νομισματική ένωση, χωρίς τραπεζική ένωση, αλλά κυρίως χωρίς πολιτική ένωση της Ευρώπης. Μια από τις κυβερνήσεις αυτές ήταν και η κυβέρνηση Σαμαρά. Μια κυβέρνηση δύο χρεοκοπημένων κομμάτων, βουτηγμένων στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, τα οποία ενώθηκαν και στηρίχτηκαν από τη βλαχομπαρόκ ολιγαρχική «ελίτ», η οποία κατέκλεψε την Ελλάδα από το 1830 και μετά.

Η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις αυτές τις κυβερνήσεις – μαριονέτες. Πλέον όμως τους είναι «άχρηστες». Η γερμανική μεταστροφή θα συντελεστεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Αν η Γερμανία παίξει έξυπνα το παιγνίδι των νέων πολιτικών συσχετισμών που θα διαμορφωθούν σύντομα στην Ευρώπη θα είναι κερδισμένη. Οι χαμένοι θα είναι όσοι την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια της «κρίσης», αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους Γερμανούς. Αυτό είναι κάτι που αρχίζουν και αντιλαμβάνονται, με πίκρα ομολογουμένως αρκετοί από αυτούς που υποτάχτηκαν στη Μέρκελ. Μέσα σε αυτούς και η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία βλέπει το έδαφος από τα πόδια της να χάνεται και το γυρνά στο «αντάρτικο» και την «αντίσταση στην τρόικα». Δε γίνεται πια πιστευτή από κανέναν και κυρίως από τον ελληνικό λαό. Η νέα «Ιερά Συμμαχία» σβήνει και ο χρόνος πια μετρά αντίστροφα…