Στην Ελλάδα μόνο αποτεφρωμένος αυτονομείσαι από την Εκκλησία

Εγραψε:    Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει σε εγκύκλιό της πως όποιος επιλέγει την αποτέφρωση της σορού του δηλώνει την «αυτονόμησή» του από την Εκκλησία αλλά δεν πειράζει, αφού ο νεκρός έχει δηλώσει ξεκάθαρα την αυτονόμησή του από τη ζωή και τους ζωντανούς, οπότε σκασίλα του του νεκρού για την Εκκλησία.

Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει πως δεν θα πραγματοποιείται νεκρώσιμος ακολουθία ή μνημόσυνο για όσους επιλέγουν την αποτέφρωση, οπότε η οικογένειά του θα γλιτώνει όλη αυτή την θλιβερή εμπορευματοποίηση της ταφής, όπου εσύ πενθείς τον άνθρωπό σου και γύρω σου κάνουν πάρτι τα κοράκια.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει πως τον αποτεφρωμένο νεκρό δεν θα τον τρώνε τα σκουλήκια και τα ποντίκια, με αποτέλεσμα να χάνει τη βασιλεία των ουρανών, ενώ καταγγέλλει πως οι στάχτες του νεκρού θα ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Η Ιερά Σύνοδος δεν αναφέρει πως το μόνο που την απασχολεί είναι η κονόμα που θα χαθεί από τις αποτεφρώσεις των νεκρών αλλά αυτό το καταλαβαίνουμε μόνοι μας γιατί δεν είμαστε και εντελώς χαϊβάνια.

Πάντως, μπορεί η Εκκλησία να κάνει μερικά κέντρα αποτέφρωσης νεκρών, ώστε να μην έχει χασούρα.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο -που δεν καταλαβαίνω για την λένε «Ιερά» αφού έχει ούτε ιερό ούτε όσιο-, η αποτέφρωση δηλώνει την αυτονόμηση του νεκρού από την Εκκλησία αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να αυτονομηθούν και οι ζωντανοί που το επιθυμούν από την Εκκλησία, ώστε να μην πληρώνουν τους μισθούς των παπάδων.

Στην Ελλάδα πρέπει να πεθάνεις και να αποτεφρωθείς για να αυτονομηθείς από την Εκκλησία, αφού, όσο είσαι ζωντανός, είσαι υποχρεωμένος -ακόμα κι αν δεν πιστεύεις- να ανέχεσαι και να πληρώνεις όλη αυτήν την θλιβερή και μαυροντυμένη παρέα που έκανε τον Χριστό εμπόρευμα.

(Αφού διευκρινίσω πως με συγκινεί ο Χριστός ως δάσκαλος αλλά μου προκαλούν αναγούλα οι χριστιανοί και η Εκκλησία τους, ζητώ διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας τώρα, όπως έχει γίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Θέλω να αυτονομηθώ από την Εκκλησία ζωντανός. Μετά χέστηκα.)