Daily Archives: Αυγούστου 28, 2014

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΓΡΑΦΕΙ …Για να ξέρουν οι προδότες και οι ανθέλληνες

286370-wallpaper_ill67

Αυτό που σήμερα βιώνουν οι πολίτες της Ελλάδος,είναι πραγματικά πρωτόγνωρο.Έχει πνιγεί κάθε έννοια δημιουργικότητας που θα είχε ενδεχομένως προσφέρει αυτήν την περιβόητη ανάπτυξη,καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα και γενικότερα μια καταθλιπτική περίοδο λόγω των σοβαρών εις βάρους του λαού ανακατατάξεων. Διερωτώμαι όμως,μόνο τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;Μόνο ο υπερκαταναλωτισμός,τα πολλά κι άψυχα αντικείμενα ή τα σπίτια και τα αυτοκίνητα;Δύσκολη απάντηση σ’ένα διαχρονικό ερώτημα.Το σίγουρο είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Έλληνων παλαιότερα,είχαν σαφώς κατώτερης ποιότητας σπίτια,δεν είχαν πρόσβαση σε αυτοκίνητα και δεν στοίβαζαν άχρηστα άψυχα αντικείμενα,τουλάχιστον όχι τόσα όσα εμείς σήμερα και παρ’όλα ταύτα,ήταν κατά την προσωπική μου άποψη περισσότερο ευτυχείς,κυνηγούσαν την ζωή,είχαν περισσότερες αξίες και προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Σήμερα δεν υπάρχει η ελπίδα,η αισιοδοξία και το όραμα που θα δώσουν ώθηση για οποιαδήποτε αλλαγή,βελτίωση ή επιδιόρθωση.Στεκόμαστε όλοι βουβοί και μοιρολατρούμε,περιμένοντας από τα κανάλια και τους μεγαλοδημοσιογράφους που τα ‘χουνε βρει με το σάπιο κατεστημένο εδώ και χρόνια,μήπως μας μεταφέρουν καμιά ευχάριστη είδηση για να γελάσει το χειλάκι μας..Ματαιοπονούμε όμως… Όχι γιατί δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις αλλά γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μας τις μεταδώσουν μη τύχει και μας αλλάξουν αυτή την ψυχολογία.Μια ψυχολογία που αυτοί οι ίδιοι ως καλά εργαλεία του σαθρού ανθελληνικού συστήματος καλλιεργούν.

Το κυριότερο θέμα όμως είναι,πως ενώ όλοι σχεδόν σήμερα έχουν αντιληφθεί τον πραγματικό ρόλο των πολιτικών,κανείς δεν αντιδρά .Γιατί συμβαίνει όμως αυτό…Κατά την ταπεινή μου γνώμη,το σύστημα έχει κερδίσει μια μεγάλη μάχη ενάντια στον λαό.Έχει εμφυτεύσει και συνάμα καλλιεργήσει στο υποσυνείδητο των Ελλήνων το αίσθημα της ενοχής και της συνυπευθυνότητας.Μα πως; Μα φυσικά με τα ΜΜΕ,αυτά είναι τα κατάλληλα εργαλεία για αυτήν την δουλειά.Εκεί στόχευαν οι δηλώσεις τύπου “Μαζί τα φάγαμε”,αλλά και η παρουσίαση ψευδών στοιχείων μηνιαίων αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων στις διάφορες ΔΕΚΟ,που στόχο έχει τον αλληλοσπαραγμό κοινωνικών ομάδων και τον αποπροσανατολισμό από το ουσιαστικό πρόβλημα:Οι ανθέλληνες πολιτικοί που τοποθετούνται σε θέσεις κλειδιά ώστε από αυτές τις θέσεις να εξυπηρετούν τα Νεοταξικά συμφέροντα της Δύσης.Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντιδράμε ενώ μας κλέβουν το αύριο.Αυτός είναι και ο λόγος που αμήχανα και νωχελικά αφήνουμε αυτούς να καθορίζουν το μέλλον μας.Νιώθουμε συνένοχη μιας απίστευτης ληστείας της χώρας μας,που σχεδιάστηκε όταν οι Δυτικοί τρόμαξαν με την γιγαντιαία ανάπτυξη που έτρεχε η Ελλάδα την δεκαετία του 60′ και 70′,ενώ στην ουσία απλά αποκτήσαμε δικαίωμα σε μια ζωή ευκολότερη με περισσότερες ανέσεις.Τις οικονομικές πολιτικές τις καθορίζουν οι εκλεγμένοι από τον λαό αντιπρόσωποι και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κάθε Έλληνας οικονομικά για να αποφασίζει αυτός για τις οικονομικές πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν.Αυτές όμως που επιλέχθησαν από το 74′ και μετά,ήταν καταστροφικές κι αυτό το γνώριζαν αυτοί που τις επέβαλαν,αλλά βλέπετε αυτές τις εντολές είχαν λάβει από τα αφεντικά τους. Καλό είναι λοιπόν να αποβάλουμε κάθε αίσθημα συνενοχής και για να μην γίνουμε συνυπεύθυνοι στην ολική καταστροφή της.χώρας μας,ας πάρουμε την μοίρα στα χέρια μας και με την βοήθεια του Θεού να καταφέρουμε την οριστική νίκη στα Νεοταξικά καθίκια,που ονειρεύονται την χώρα μας να καταντήσει μια ευρωπαϊκή αποικία χωρίς ταυτότητα για να μπορούν εύκολα να αλωνίζουν.

εγραψε το πιτσιρικι

Αλέκος Σακελλάριος 1913 – 1991

286370-wallpaper_ill67

Κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου του 1913. Σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την πολυσήμαντη καριέρα του ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Μαθητής». Η πένα του δημοσιογράφου δεν σταμάτησε να τον συντροφεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, αφού αρθρογραφούσε και κρατούσε μόνιμη στήλη χρονογραφήματος σε διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες για 60 περίπου χρόνια.

Γρήγορα άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων και κειμένων για επιθεωρήσεις, ξεκινώντας το 1935 με το «Βασιλιά του Χαλβά», που ανέβασε ο θίασος του Πέτρου Κυριακού στο θέατρο «Κοτοπούλη». Πολυγραφότατος, στο θέατρο έχει γράψει 185 έργα, πολλά απ’ τα οποία είναι καρποί της ευδόκιμης συνεργασίας του με το Χρήστο Γιαννακόπουλο.

Αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής, το 1946 ξεκίνησε εξίσου λαμπρή καριέρα και στον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας ύστερα από παράκληση του Φιλοποίμενα Φίνου την ταινία «Παπούτσι από τον τόπο σου» σε σενάριο δικό του και του Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Γρήγορα διέπρεψε και στον τομέα του κινηματογράφου, μεταφέροντας αρχικά τα ήδη δοκιμασμένα στη σκηνή θεατρικά του έργα και αργότερα με ταινίες που βασίζονταν σε αυτούσια κινηματογραφικά του σενάρια, ταινίες που αποτέλεσαν σταθμό εμπορικότητας, («Λατέρνα φτώχια και φιλότιμο», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Η θεία απ’ το Σικάγο» κ.ά.) και ανέδειξαν τους γνωστότερους σήμερα ηθοποιούς του κινηματογράφου (Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, κ.ά.)

Έχει γράψει στίχους αμέτρητων τραγουδιών που είχαν ως αφετηρία τη θεατρική σκηνή, αλλά γρήγορα αποκτούσαν πανελλήνια εμβέλεια («Άστα τα μαλλάκια σου…», «Πάμε σαν άλλοτε», «Πού να’ σαι τώρα», «Το τραμ το τελευταίο», «Ο Ταμπαρίφας» κ.ά.). Περίπου 1.500 τραγούδια φιλοξενούν τους στίχους του, ανάμεσά τους κι αυτά που ξεκινούσαν την πορεία τους από το πανί της μεγάλης οθόνης και συγκεκριμένα από τις ταινίες του («Γαρύφαλλο στ’ αυτί», «Πες μου μία λέξη», «Τράβα μπρος», «Αστο το χεράκι σου», «Νιάου-νιάου βρε γατούλα», «Υπομονή» κ.ά.).

Η πορεία του φυσικά δεν σταμάτησε εδώ. Προσέγγισε το χώρο της τηλεόρασης από το πειραματικό της ακόμη στάδιο και υπήρξε ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης πάνω από 40 τηλεοπτικών κωμωδιών («Δόκτωρ Τικ», «Μία Αθηναία στην Αθήνα» κ.ά.), ενώ παράλληλα παρουσίαζε μόνιμες ψυχαγωγικές εκπομπές («Εγώ κι εγώ», «60 λεπτά χωρίς λεπτά», «Μόνο για σας», «Έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα», «Η παλιά επιθεώρηση», κ.ά.).

Τιμήθηκε με το «Έπαθλο Ξενόπουλου» για τα θεατρικά του έργα «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» (αργότερα ταινία με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Βύρωνα Πάλλη), «Ένα βότσαλο στη λίμνη» (αργότερα ταινία με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο Βασίλη Λογοθετίδη και πολλά χρόνια μετά ρημέϊκ με τίτλο «Ο Σπαγγοραμένος» με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα), ενώ η ταινία του «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία της πενταετίας 1955-60, κατά τη διάρκεια της α’ εβδομάδας του Ελληνικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη (μαζί με τη Στέλλα και το Δράκο).

Η αφηγηματική του δεινότητα στην ενθύμηση παλιών και αξέχαστων στιγμών αποτυπώθηκε στις σελίδες του βιβλίου του «Λες κι ήταν χθες» (Εκδόσεις Σμυρνιωτάκη).

Δημιουργικός και δραστήριος, χρονογραφούσε μέχρι το τέλος της ζωής του, που ήρθε στις 28 Αυγούστου του 1991.