ΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ; .. ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ;

ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ, γιατί ΕΣΥ θα φταις αν πεθάνεις. ΕΓΩ, το «κράτος», ΔΕΝ έχω καμία υποχρέωση να σε γιατρέψω, γι αυτό και διαλύω τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας, μη τυχόν και μπεις στον πειρασμό να αρρωστήσεις.

Φίλοι μου καλοί, τα πιο πάνω δεν είναι κάποιο φανταστικό σενάριο, είναι η σκληρή πραγματικότητα, ο καθρέφτης των όσων συμβαίνουν στη χώρα μας με την ΥΓΕΙΑ.

Αυτά, και πολλά χειρότερα ακόμα.

Πρόσφατα είχαμε καταγγελίες νοσοκομειακών γιατρών, κραυγές απόγνωσης, που έλεγαν για νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς στις εφημερίες (;), για χειρουργεία που ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνουν λόγο πολλών ελλείψεων, για πάρα πολλά άσχημα, τα οποία θα υποστούμε ΟΛΟΙ εμείς αν το φέρει η κατάρα και αρρωστήσουμε.

Είπα όλοι; ΛΑΘΟΣ. Κάποιοι που έχουν τη δυνατότητα θα στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι λίγοι «τυχεροί».

Οι υπόλοιποι, θα κλαίνε τη μοίρα τους, και όπως έλεγαν στην ταινία «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ», «η θα γίνουν καλά, η θα πεθάνουν».

Στην Ελλάδα του μνημονίου, των τροικανών και των κουστουμαρισμένων υπηρετών, εκείνοι που συστήνονται ως «κυβέρνηση», βρήκαν το πιο απάνθρωπο παιχνίδι.

Παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη ανενόχλητοι.

Να θυμηθούμε λίγο ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πέρσι, τέτοιο μήνα!

«ΟΟΣΑ: Καταδικάζονται στην αρρώστια οι ‘Έλληνες από τις περικοπές στην Υγεία

Φτωχοί, κοινωνικά ευάλωτοι και χωρίς περίθαλψη και με την «σφραγίδα» του ΟΟΣΑ είναι πλέον οι έλληνες, αφού οι δαπάνες υγείας σύμφωνα με τον Οργανισμό μειώθηκαν δραματικά την διετία 2009-2011 στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα της κρίσης οι κατά κεφαλή δαπάνες για την υγεία, μειώθηκαν κατά 11,1% ενώ στην Ιρλανδία 6,6%. Μόνο στην Ιαπωνία και στο Ισραήλ ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για την υγεία αυξήθηκε από το 2009, σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία.

Ο Οργανισμός εκπέμπει SOS για το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος σταδιακά οι πολίτες να περάσουν σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, το οποίο δεν θα αφορά μόνο την περίθαλψή τους αλλά και τα αναγκαία τους φάρμακα. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον, οι πολίτες να αποκτήσουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Οι δαπάνες υγείας όμως, μειώθηκαν σημαντικά και σε άλλες μεγάλες οικονομίες, όπως είναι οι ΗΠΑ με 1,3% και ο Καναδάς με 0,8%.

Το πιο σοβαρό όμως θέμα είναι ότι ο ΟΟΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χώρα μας ιδιαίτερα, τονίζοντας, ότι τα βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά οφέλη πιθανόν να είναι πολύ μικρότερα από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία και τις δαπάνες για την υγεία.

Αναλυτικά, οι συνολικές δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν την περίοδο από το 2009 ως το 2011 στις 11 από τις 33 χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικών Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τους φτωχούς πολίτες στις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, να αντιμετωπίζουν τον σοβαρότερο κίνδυνο να αποκτήσουν χρόνια προβλήματα υγείας λόγω της μειωμένης πρόσβασης σε φάρμακα και σε ιατρικές εξετάσεις, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός σε έκθεσή του η οποία δίνεται στην δημοσιότητα σήμερα.

Πολλές χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, μεσούσης της κρίσης, επιδίωξαν να μειώσουν τις δαπάνες τους περικόπτοντας τα έξοδά τους για ιατρικά και παραϊατρικά προϊόντα -ιδίως φαρμακευτικά-, περικόπτοντας τους προϋπολογισμούς τους για την υγεία και μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα εθνικά συστήματα υγείας.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των χωρών μελών του ΟΟΣΑ ανέφεραν μείωση σε πραγματικές τιμές των δαπανών τους σε προγράμματα πρόληψης το 2011 σε σχέση με το 2010, ενώ οι μισές δαπάνησαν λιγότερα σε τέτοια προγράμματα το 2011 από ότι το 2008.
Οι περικοπές στις δαπάνες σε οικονομικά αποδοτικά προγράμματα πρόληψης της παχυσαρκίας, της κατάχρησης αλκοόλ και του καπνίσματος εγείρουν ανησυχίες, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού.
Μετά από χρόνια βελτίωσης, ο χρόνος αναμονής για πολλά είδη επεμβάσεων σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αγγλία και η Ιρλανδία πλέον αυξάνεται πάλι, υπογράμμισε ο Οργανισμός.

Πολλές είναι οι φωνές πάντως τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας (τόσο καθηγητές Οικονομικών της Υγείας, εκπρόσωποι Ιατρικών και Φαρμακευτικών Ενώσεων αλλά και Ενώσεων Ασθενών) που εκτιμούν ότι η Ελλάδα βιώνει όχι μόνο οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και ανθρωπιστική, με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι δαπάνες για την υγεία είναι ανελαστικές, επομένως δεν μπορούν να μειωθούν άλλο, φωνάζουν. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας εκτιμούν ότι η εξωνοσοκομειακή δαπάνη για το 2014 δεν μπορεί να πέσει κάτω από 2,25 δις ευρώ , διότι θα σηματοδοτήσει σοβαρό πρόβλημα δημόσια υγείας.»

ΠΗΓΗ: .onmed.gr

ΑΥΤΑ, πέρσι το Νοέμβρη.

Φέτος, ετοιμάζονται ΚΑΙ άλλες περικοπές στην υγεία, ΑΝ μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για αυτήν.

Καμπανάκια κινδύνου, ακούγονται από παντού, μόνο που ΚΑΝΕΙΣ δε δίνει σημασία στον πένθιμο χτύπο τους.

Νοεμβρης 2014, και είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες που ΔΕΝ παίρνουν πλέον τα φάρμακα τους, ΔΕΝ έχουν γιατρούς, φάρμακα, γάζες, κλπ στο νοσοκομείο που νοσηλεύονται, επίσης πάρα πολλοί είναι εκείνοι με τα χρόνια νοσήματα που λόγο των όποιων «περικοπών», τους πήρε για καλά η «κάτω βόλτα».

Και τα παιχνίδια, αλλά και τα πειράματα με την υγεία και τις ζωές μας συνεχίζονται.

Μέχρι ΠΟΤΕ;

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]

olympiada