Άλλο φρούτο

pitsirikos-logo

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, σου γράφω πρώτη φορά, μπλα μπλα μπλα. Οι δημοσκοπήσεις στην μοντέρνα Ελλάδα είναι πραγματικά απολαυστικές, ειδικότερα εφόσον πολλοί ακόμη πιστεύουν πως είναι το επιστημονικό εργαλείο της πολιτικής. Ξεκινά το γκάλοπ, χτυπά το τηλέφωνο και από την άλλη πλευρά το σηκώνει ο νοικοκυραίος που ευτυχώς πια κουβαλά το τηλέφωνό του δίπλα του και δεν χρειάζεται να σηκώνεται από τον καναπέ:

-Γεια σας, ονομάζομαι Μαρία Παπαδοπούλου και σας καλώ από την Cook-Stats Analysis για μια δημοσκόπηση. Θα θέλαμε να μας απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις.

-Παρακαλώ.

-Πιστεύετε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν εκλογές με αφορμή την εκλογή ΠτΔ που δημιουργούν ανασφάλεια στις αγορές και στους εταίρους και που μπορεί να φέρουν χάος στην χώρα, σεισμούς στην Κεφαλονιά, πλημμύρες στο Ίλιο, χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες στο Άργος, πυρκαγιές στην Πάρνηθα, υπό την υποκίνηση πάντα των κομμάτων της αριστεράς;

-ΕΕΕΕ… όχι… μάλλον… δεν πρέπει να γίνουν εκλογ…

Πριν καν προλάβει να κλείσει με τελεία ο «ανυποψίαστος» -για πόσα χρόνια ανυποψίαστος- νοικοκυραίος, ο υπάλληλος, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, συνεχίζει:

-Αν γινόντουσαν εκλογές, ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε: ΠΟΤΑΜΙ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΟΒΑΡΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

Σας παραθέτω και τον παρακάτω διάλογο, μήπως βρούμε τίποτε αντιστοιχίες:

-Γυναίκααααα, κατεβαίνω λαϊκή. Να πάρω μήλα;

-Όοοοοχι (με ηχώ η φωνή επιστρέφει από την τουαλέτα)

-Καλά, αλλά εσύ τώρα θα ήθελες να φας ΦΥΡΙΚΙΑ, ΣΤΑΡΚΙΝ, ΦΥΡΙΚΙΑ, ΞΙΝΟΜΗΛΑ, ΦΥΡΙΚΙΑ, ΠΗΛΙΟΥ, ΦΥΡΙΚΙΑ, ΑΛΛΟ ΜΗΛΟ…

Μπελεγρίνος

Υ.Γ. Δεν έχω να γράψω κάτι συγκεκριμένο αλλά μου αρέσει που βάζουν όλοι υστερόγραφο.

(Αγαπητέ φίλε, θα σας θυμίσω τις δημοσκοπήσεις των εκλογών του 2012 που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα με χαμηλό ποσοστό, και ο ΣΥΡΙΖΑ παραλίγο να βγει πρώτο κόμμα· αν δεν βγήκε κιόλας, και δεν το μάθαμε ποτέ. Το Ποτάμι είναι πολύ χρήσιμο γιατί στις εκλογές θα δούμε το ποσοστό του και θα μάθουμε και επίσημα πια πόσοι είναι οι γκάου και οι χαζογκόμενες της χώρας. Από μήλα, μου αρέσουν αυτά της μηλόπιτας. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά.)

Άλλο φρούτο       http://pitsirikos.net

pitsirikos-logo