Ο φρούραρχος πέταξε έξω από τη Βουλή τους Χρυσαυγίτες

wpid-wp-1455709580179.jpeg

Προκλητικοί και αμετανόητοι εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά στη Βουλή οι χρυσαυγίτες βουλευτές που έφθασαν στο ανήκουστο σημείο να βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις αήθεις επιθέσεις κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αθλιότητες των χρυσαυγιτών βουλευτών Νίκου Παππά, Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Κούζηλου συνέβησαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, την οποία ενημερώνει από το πρωί ο Πάνος Καμμένος για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον Πάνο Καμμένο και τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, αποκαλώντας τους «προδότες» και «φιλιππινέζες» των μεταναστών.

Με τα κινητά τους δε, τηλέφωνα βιντεοσκοπούσαν τις επιθέσεις. Όλα τα κόμματα αντέδρασαν έντονα, ενώ το Προεδρείο τους ζήτησε να αποχωρήσουν, με τους ίδιους να αρνούνται.

Παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που ήταν παρών στη συζήτηση, ενώ κλήθηκε ο φρούραρχος. Με την επίκληση του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής για ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, τους ζητήθηκε εκ νέου να αποχωρήσουν.

Λίγο αργότερα, με ομόφωνη έγγραφη απόφαση όλων των υπολοίπων κομμάτων, αποχώρησαν από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου συνεχίζει να συνεδριάζει η Επιτροπή.

image