Αμορφωσιά πασπαλισμένη με αυταρέσκεια

wpid-wp-1455658431228.jpeg

Νεαροί δημοσιογράφοι παρουσιάζουν την εκπομπή «Για σένα», ανάλαφρου, πρωινού ψυχαγωγικού περιεχομένου. Τα παιδιά αυτά όμως, με τα τηλέφωνα τους τα τεχνολογικά εξελιγμένα, τις βόλτες του, τα social media τους και την χαρά της ζωής που χει η ηλικία τους, διαφέρουν απ όλα τα άλλα συνομήλικα τους στην Ελλάδα. Έχουν γεννηθεί και ζουν στην Κύπρο. Έτσι παρουσιάζοντας θέμα για την επίσκεψη στο νησί του λαϊκού βάρδου της καψούρας και του βανδαλισμού Παντελή Παντελίδη, σοκάρονται με την αμάθεια του, την ασχετοσύνη του, την έλλειψη επίγνωσης, συναίσθησης και εν συναίσθησης!

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ο αμανοτραγουδιστής που υμνεί τις γυναίκες που τον παρατάνε –και ποιος να τις κατηγορήσει δηλαδή- θέλοντας να ευχαριστήσει τους Κύπριους που έχουν στα τραγούδια του άπειρα viewing μιας και είναι είδωλο νέας κοπής, γεννημένο στο Internet, τους αφιέρωσε το νέο του πόνημα!

Πιστεύοντας πως τιμά τους Έλληνες της Κύπρου, που άντεξαν στην αποικιοκρατική, καταπιεστικότατη Βρετανική Κατοχή, στην εισβολή των Τούρκων τον 74, τη αιμορραγούσα πληγή των αγνοούμενων, την διχοτόμηση του νησιού, τις αρπαγμένες περιουσίες και τα χαμένα σπίτια τους, την Λευκωσία μισή στο σκοτάδι της Κατοχής, την ημισέληνο τεράστια στο νησί, μόλις βρίσκεσαι κοντά του, την ορφάνια, την χηρεία, το μεγάλο θανατικό, τα κλαμένα παιδιά, τους χειμώνες στα αντίσκηνα, την εθνική καταστροφή, τους αφιέρωσε ότι πιο κατάπτυστο μπορούσε. «Θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα»! Οι Κύπριοι δεν χειροκρότησαν. Μούδιασαν. Την άλλη μέρα τα παιδιά της εκπομπής, του παν να συνέλθει και να σοβαρευτεί. Όχι δεν τον πέταξαν στην θάλασσα και να του απαγορεύσουν να εμφανιστεί ξανά στο νησί! Πάντα ανώτεροι και δουλευμένες ψυχές κατάλαβαν πως δεν ήταν από σκοπού αλλά λογά βλακείας, άγνοιας και αμορφωσιάς πασπαλισμένης με αυταρέσκεια ιαχών «είσαι Θεός» από μεθυσμένους θαμώνες τις νύχτες της Αθήνας. Με περίσσια καυχησιά και ύφος τουλάχιστον Καζαντζίδη, το ίνδαλμα των καιρών με τους φανατικούς υποστηρικτές, δείχνει αυτό που ξέραμε ήδη πικρά: πως εκτός απ τους πολιτικούς μας, έχουμε και τα είδωλα που μας ταιριάζουν. Φτιαγμένα από μωροφιλοδοξία και επικίνδυνο κενό!

Αυτή ήταν, είναι και δυστυχώς παραμένει η σύγχρονη Ελλάδα. Η αποθέωση της καψούρας, η διασκέδαση της επίδειξης, η ειδωλοποίηση πλαστικών ξεβράκωτων και άφωνων μαχαλόμαγκων που μετά βίας μιλάνε, σκέψου να τραγουδάμε κιόλας, τα πανέρια από φελιζόλ και αλουμινόχαρτο με τα πλαστικά γαρύφαλλα, τα σπασμένα τραπέζια, οι χαζό γκόμενες σε ιδιωτική επινοικίαση σχεδόν με λίζινγκ, με τα μίνι να λικνίζονται στις ζαντοτακούνες της! Τα μεθύσια με μπόμπες ουίσκι! Η φωτοτυπία τραγουδιών με το χέρια – μαχαίρια, πόνος – νόμος, χωρισμός – παιδεμός, μάτια – παλάτια, ααααχ! Και πάρτε και μια γκόμενα στα Κατεχόμενα να χετε… Ε! Στα μούτρα σου, ρε μάγκα!

image

http://kourdistoportocali.com/read-this/kp-123/