Ο κόσμος χάνει τα σπίτια του, για πενταροδεκάρες, αλλά ο Ψυχάρης τη γλύτωσε πάλι!

wpid-wp-1455651524034.jpeg

Δε θέλω σου λέω! – Μα Αλέξη μου, πρέπει να γίνει, για το καλό σου. Έλα τώρα, δώσε και στον Κούλη ένα κομμάτι, αδερφός σου είναι – Μα μαμά, ο Κούλης έφαγε, τόσο καιρό έτρωγε μόνος του κι αυτός δεν μου έδινε! – Μην κάνεις έτσι, χρυσό μου, τώρα θα παίζετε μαζί, έτσι γίνεται σε μια οικογένεια.  – Όχι δεν θέλω! Σε μένα έδωσαν την τούρτα, μόνος μου θα τη φάω, όλη!
- Άκου εδώ! Αν δεν δώσεις αμέσως και στον αδερφό σου ένα κομμάτι, θα στην πάρω και δεν θα φας τίποτα. Να μην με λένε Άγγελλα, αν δεν το κάνω! Και κράτα λίγο για τους φίλους σας. Θα σας πιάσει πονόκοιλος με τόσο γλυκό. – Μόνον αυτόν αγαπάς, εμένα δε με θέλεις, θα βάλω τα κλάματα! – Μη παιδάκι μου, δεν μπορώ να σ” ακούω. Την προηγουμένη φορά έκλαιγες 17 ώρες συνέχεια, έσπασαν τα νεύρα μου. Ο μπαμπάς σου πήγε να σε δείρει. Για το καλό σου το λέω. Το καλό όλων… – Μαμά; – Ναι Κούλη μου. – Γιατί ήταν τόσο νόστιμο το μεσημεριανό; Θέλω κι άλλο! – Γιατί είναι κυνήγι, μικρέ μου κανίβαλε. Συνταξιούχοι, άνεργοι κι εργαζόμενοι που βράζουν στο ζουμί τους. Ελάτε, φάτε τώρα πριν κρυώσει. Θα τρώμε συχνά τέτοιες λιχουδιές…
Να σας κάτσουμε στο λαιμό ρε! Τώρα αγάπη μου, καταλαβαίνω πως νιώθουν όσα άτυχα πλάσματα γίνονται γεύμα. Με σάλτσα από ΜΜΕ μας έφτιαξαν. Και δε φτάνει που μας τρώνε, ακούμε τις κουταμάρες τους από πάνω. «Αυτό το πόδι εργαζόμενου, νόστιμο δε λέω, αλλά λίγο σκληρό ρε παιδί μου, έπρεπε να τον κάνεις κιμά. Τι τα έχουμε τα ΜΑΤ;»… Αφού δε σας ρίχνουμε κλωτσιά, μοιραία θα φαγωθούμε.
Όπως καταλάβατε, η Μέρκελ πιέζει για Οικουμενική, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μοιραστεί τα ρουσφέτια, πόσο μάλλον γιατί η ΝΔ διόριζε τόσα χρόνια κι έπαιρνε μίζες μόνη της, ο Κούλης θέλει ανταλλάγματα για να στηρίξει φανερά, μην την πάθει σαν τον Βαγγέλη να “ούμε, τα δεκανίκια περιμένουν κάποιο ψίχουλο, ότι αρπάξουν γιατί δεν ξαναβλέπουν βουλή.
Τα προεόρτια άρχισαν ήδη. Μια τροπολογία που χαρίζει κάτι εκατομμυριάκια στον Ψυχάρη την έχετε ακούσει. Την ψήφισαν. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί. Ατιμούλικα! Τσακώνεστε, τσακώνεστε, αλλά, όταν συμφωνείτε, παίζετε μαζί αγαπημένα τα πιο βρώμικα παιχνίδια. Κι εμπαίζετε εμάς. Χαρά που κάνει η Αυγή! «Καλέ το ψήφισαν»! Ο ΣΥΡΙΖΑ (εκτός της Άννας Βαγενά) η ΝΔ, όοολη (μα όλη) με χαρά, το ΠΑΣΟΚ – φυσικά, ενώ δε χρειάστηκε καν το Ποτάμι κι ο Λεβέντης. Πέρασαν στην εφεδρεία. .
Όταν πρόκειται για φαΐ, δεν μιλάνε, είναι μπουκωμένοι. Ο καημένος ο Ψυχάρης! Του έβαλαν την τροπολογία του αίσχους, δίπλα σε κείνη του υπουργείου Ανάπτυξης για την παράταση της προθεσμίας της υποβολής δικαιολογητικών για την υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη την οποία ψήφισαν όλοι πλην ΚΚΕ (παρών), που κατάλαβε την ειρωνεία. Το μόνο κόμμα της Βουλής.

Ο κόσμος χάνει τα σπίτια του, για πενταροδεκάρες, αλλά ο Ψυχάρης τη γλύτωσε πάλι! «Ευτυχώς»!

Γιατί, αν πλήρωνε ένα ευρώ, δεν θα μπορούσα να φάω από τη στενοχώρια. Α ρε κανίβαλοι, αχ κανίβαλοι…

Συγνώμη Διονύση, αλλά το «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» δεν είναι για “δω.

image

image

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2016/02/blog-post_876.html