Ετοιμάζει πραξικόπημα κατά του Μητσοτάκη ο Καραμανλής;–Δεν είναι χαζός ο Κωστάκης να αφήσει το παιχνίδι στο playstation για να ασχοληθεί με κάτι πράγματα πεζά

wpid-wp-1455712402215.jpeg

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, έκανε λόγο για συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δώσει ψήφο στην κυβέρνηση.
«Αν ο Μητσοτάκης δηλώσει στους Ευρωπαίους ότι δεν δίνει ψήφο στην κυβέρνηση Τσίπρα και πως θα τον αφήσει να πέσει για να έρθει ο ίδιος, τότε ο Κώστας Καραμανλής θα «σηκωθεί» με 40
βουλευτές και θα κάνει αυτός κυβέρνηση με τον Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κάνει μια «θυσία» για την χώρα.
Προφανώς και δεν πρέπει πάντα να παίρνουμε τις μετρητοίς τις «προφητείες» του Λεβέντη. Άλλωστε οι παρεμβάσεις που κάνει είναι ένας τρόπος να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να ακούγεται το όνομά του. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχουν πολλές… δόσεις αλήθειας και δεν θα αποκλειόταν μια τέτοια εξέλιξη.
Άλλωστε ο Καραμανλής έχει αποδείξει τους τελευταίους μήνες ότι περισσότερο ενδιαφέρεται για να μην πέσει ο Αλέξης παρά για το αν η ΝΔ θα ξαναγίνει κυβέρνηση. Μάλιστα, την περίοδο που ήταν ο Σαμαράς πρωθυπουργός είχε… λυσσάξει να τον ρίξει, ακόμη κι αν ερχόταν η καταστροφή της χώρας.
Ούτε βεβαίως μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι οι καραμανλικοί έχουν αλώσει το κράτος και κατέχουν σημαντικές θέσεις, κατόπιν συνεννοήσεως βεβαίως του Αλέξη με τον μόνιμο τουρίστα της πολιτικής ζωής. Και σίγουρα κανείς δεν ξεχνά τι παιχνίδι παίχτηκε στις εκλογές της ΝΔ από τη Ραφήνα με τον κόσμο όμως να ψηφίζει «αποκαραμανλοποίηση του κόμματος.
Δεν χρειαζόταν ο Λεβέντης να πει όσα είπε. Στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα πολιτικά γεύματα ακούγονται πολλά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα υπουργοί έλεγαν ότι ο Τσίπρας θα προχωρήσει σε… διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αίφνης, ο Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε την τροπολογία για τις άδειες. Να ετοιμάζεται και τίποτε άλλο για το Ασφαλιστικό;
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Καμμένος άφηνε να εννοηθεί ότι κάποιοι καραμανλικοί θα ψήφιζαν νομοσχέδια του Τσίπρα. Λέτε να έχουμε τέτοια σενάρια;
Τις επόμενες εβδομάδες και προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή πολύ δύσκολα νομοσχέδια. Το ασφαλιστικό αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, το νέο φορολογικό που κατεδαφίζει ό,τι απέμεινε από τη μεσαία τάξη, πιθανότατα νέα μέτρα για να κλείσει η δημοσιονομική τρύπα. Και κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες όπως κι αν ονομαστούν μειώσεις είναι και θα πλήξουν χιλιάδες συνταξιούχους.
Ποια θα είναι η στάση της ΝΔ; Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Προφανώς θα καθοριστεί και από τις συναντήσεις που έχει από την Τετάρτη στην Ευρώπη με πολύ σημαντικούς αξιωματούχους. Κάποιοι θα τον πιέσουν να βάλει πλάτη στον Τσίπρα, κάποιοι άλλοι όχι καθώς θεωρούν τελειωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς το δίλημμα για το νέο αρχηγό της ΝΔ είναι μεγάλο. Να ψηφίσει επώδυνα μέτρα για να αφήσει τον Τσίπρα να καεί στις φλόγες (αλλά πιθανότατα να τον πάρει μαζί του στην Κόλαση); Ή να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δηλαδή να ανοίξει μέτωπο με την κυβέρνηση, να μην ψηφίσει τίποτε και να καταθέσει ένα δικό του ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης χωρίς ψέμματα και κόλπα.
Κατά τη γνώμη μας ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι απέναντι στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να στηρίξει τον ολετήρα της χώρας, αυτόν που στήνει την αριστερή χούντα τόσο απροκάλυπτα. Κι αν το κάνει αυτό τότε θα ξεμπροστιάσει τους καραμανλικούς ή όποιους άλλους θελήσουν να δώσουν χείρα βοηθείας στο απελπισμένο δίδυμο της συμφοράς Τσίπρα – Καμμένου.
Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και θα φανεί ποιοι θα πάνε με ποιους. Αν τολμά ο Καραμανλής ας διχάσει τη Νέα Δημοκρατία. Θα τον πληρώσει η Ιστορία όπως του πρέπει. Και αυτόν και όσους επιχειρηματίες θέλουν τον Τσίπρα στην εξουσία. απο .

image

antinews.gr

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/ZiX00yGmung/playstation.html