O Λαζόπουλος έχοντας τα λεφτά του έξω με άνεση διαμορφώνει κλίμα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα

wpid-wp-1455710225952.jpeg

Σε μια ιδιότυπη κατάσταση μακράς αναμονής και επικίνδυνου μετεωρισμού περιέρχεται η Ελλάδα. Όλα τα μέτωπα, εσωτερικά και εξωτερικά μένουν ανοιχτά σε διαρκή εκκρεμότητα, αφήνοντας πλήθος δαιμονίων να επιδρούν καταστροφικά και να διαμορφώνουν συνθήκες ανεξέλεγκτες. Στο εξωτερικό μέτωπο το προσφυγικό θέτει υπό αίρεση και αμφισβήτηση σταθερές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων σαράντα χρόνων και μαζί διαβρώνουν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη-γράφει ο Αντώνης Καρακούσης στο ΒΗΜΑ:

Το ΝΑΤΟ, με την πρόσφατη εμπλοκή του στην επιτήρηση του Αιγαίου, αλλάζει τα δεδομένα στον έλεγχο του αρχιπελάγους και ταυτόχρονα μεταβάλλει τις ισορροπίες στη διαχείριση των διαφορών μας με τη γείτονα Τουρκία, οι διεκδικήσεις της οποίας διατηρούνται αμείωτες, όπως φανερώνουν οι αμφισβητήσεις της στα θέματα έρευνας και διάσωσης με τις συνεχείς εξόδους του τουρκικού πολεμικού στόλου και βεβαίως με τις εντεινόμενες τελευταίως παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά αεροσκάφη της Άγκυρας.

Είναι φανερό ότι το προσφυγικό έχει αδυνατίσει τη θέση της χώρας στον κόσμο, επιτρέποντας σε όλους τους γείτονες μας, ακόμη και τους ασθενέστερους να εγείρουν πάσης φύσεως διεκδικήσεις.

Όσο η Ελλάδα μετεωρίζεται σε μείζονα ζητήματα όπως το προσφυγικό τόσο η θέση της θα υποχωρεί. Στην παρούσα φάση την παρτίδα σώζει η σταθερότητα της Άνγκελα Μέρκελ η οποία ανθίσταται στις πιέσεις των δυνάμεων της απομόνωσης και του εθνοκεντρισμού που θέλουν φράκτες και περιορισμούς στην ελευθερία διακίνησης προσώπων στην ενωμένη Ευρώπη. Είναι και αυτό ένα ανεξήγητο παράδοξο για όσους στο εσωτερικό της Ελλάδας καλλιεργούν τυφλό αντιγερμανισμό και πάνε να ξανασηκώσουν αντιευρωπαϊκό κουρνιαχτό στην πατρίδα μας.

Στο εσωτερικό μέτωπο τώρα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Όπως προαναφέραμε τα φαιοκόκκινα άκρα συνεπικουρούμενα από τις πολλές εκφράσεις και εκδοχές του κυρίαρχου λαϊκισμού πάνε να διαμορφώσουν αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, η οποία συνδυαζόμενη με τη διατηρούμενη εκκρεμότητα της αξιολόγησης ξαναφέρνει στο προσκήνιο την υπόθεση του Grexit και της δραχμής.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο εθνικός μας διασκεδαστής Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος έχοντας τα λεφτά του έξω με άνεση διαμορφώνει κλίμα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Το ίδιο πράττουν και γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι γιγαντώθηκαν στα χρόνια της δραχμής, δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στο ανταγωνισμό της ευρωζώνης και τώρα χτίζουν σενάρια εθνικού νομίσματος, μεταφέροντας βεβαίως πάντα την ευθύνη στον εμμονικό Σόιμπλε.

Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της δεν καταφέρνει να βαδίσει δρόμο σαφή και καθαρό. Ταλαντευόμενη διαρκώς ανάμεσα στις προκαταλήψεις και το δέον δεν κινεί τις οικονομικές υποθέσεις της χώρας, αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό σε όλες τις εκδοχές του τυχοδιωκτισμού.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αξιολόγηση θα καθυστερήσει, θα πάει πιθανότατα το Μάιο, κοινώς καήκαμε όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ.Ευ. Τσακαλώτος.

Γενικώς νιώθει κανείς ότι η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, δεν μπορεί να ξεδιαλύνει τη θέση της, παραμένει δεσμευμένη στα παλαιά, ερωτοτροπεί πάντα με τους πρώτους λόγους της, όσο κι αν πληγώνεται δεν μαθαίνει και επιτείνει την ατμόσφαιρα μετεωρισμού της χώρας.

Ακόμη και η στάση της στο ζήτημα των Μέσων Ενημέρωσης φανερώνει σύγχυση και έλλειψη στρατηγικής.

Ένα πλήθος ανυπόληπτων εκδοτών και εκδοτίσκων και μια στρατιά εκβιαστών του Διαδικτύου ακολουθεί τον κ.Παππά στο εγχείρημα ελέγχου της ενημέρωσης.

Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου γνωρίζουν τι είναι όλοι αυτοί που συντονίζονται με την κυβέρνηση στο ζήτημα της ενημέρωσης στο όνομα δήθεν του αντιδιαπλεκόμενου αγώνα.

Ένας κύκλος απόλυτα προβληματικός, χωρίς αρχές και κανόνες, θα έλθει στο προσκήνιο εκθέτοντας πρώτα από όλους τους εμπνευστές του σχεδίου.

Το παρόν περιβάλλον ενημέρωσης θα μοιάζει με μοναστήρι μπροστά στα τέρατα που θα αναδείξει ο τυχοδιωκτισμός του κ. Παππά και των άλλων.

Συνδυαζόμενα τα παραπάνω, εσωτερικά και εξωτερικά, με τη μεγάλη εκκρεμότητα της αξιολόγησης του προγράμματος και την ακινητοποίηση συνολικά της οικονομίας, των παρατεταμένων αγροτικών μπλόκων συμπεριλαμβανομένων, αποδίδουν ατμόσφαιρα απολύτως προβληματική.

Όλα μαζί συνθέτουν εκρηκτικό κοκτέιλ. Στην μετέωρη και διχασμένη Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν πια.

Από την εθνική περιχαράκωση μέχρι μια μεγάλη εθνικών διαστάσεων καταστροφή σαν εκείνη του 1922.

Η χώρα έχει άμεση ανάγκη από διαδικασίες εσωτερικής ειρήνευσης, κατανόησης των κινδύνων που την απειλούν και συστράτευσης των πάντων.

Αν συνεχίσει με τα τυχοδιωκτικά του Παππά και των άλλων δεν έχει σωτηρία.

Με βεβαιότητα θα γράψει εθνικές ζημιές. Με ότι αυτό αυτό συνεπάγεται για την χώρα, τους πολίτες και την εθνική μας υπόσταση.

image

http://kourdistoportocali.com/read-this/o-ethnikos-mas-diaskedastis-lazopoulos-echontas-ta-lefta-tou-exo-anesi-diamorfoni-klima-epistrofis-sto-ethniko-nomisma/