Κύριε Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργέ της Ελλάδας… Ενεργός ο Πούτιν παρά τις «τρικλοποδιές» που βάζεις…

Sam Provata Psifizoyn kai meta sfaksimo

Σαν άλλος Αντώνης Σαμαράς ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε και αυτός να επιμείνει στην βοήθεια και στήριξη (δουλεία και σκλαβιά) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφήνοντας να εννοείται πως αυτό έγινε μετά από αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αν και αρχικά φαινόταν πως θα κινηθεί διαφορετικά, τελικά συνεχίζει και αυτός την ίδια πολιτική (για την οποία σας είχαμε προειδοποιήσει). Η οποία δεν περιλαμβάνει στα βασικά της πλάνα τη βοήθεια από τη Ρωσία (την οποία πάντως συνεχίζει να επιθυμεί ο Πάνος Καμμένος), παρά το γεγονός πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε αρκετά ανοίγματα προς τη χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας… έστριψε την τελευταία στιγμή και πλέον, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι και τελεσίγραφο, παραμένουμε σαν χώρα, μνημονιακή και υποδουλωμένη. Ωστόσο, ο Ρώσος Πρόεδρος, παρά τις «τρικλοποδιές» του Έλληνα Πρωθυπουργού, συνεχίζει να παραμένει ενεργός και περιμένει τις εξελίξεις, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην Κύπρο. Και μάλιστα είναι έτοιμη να σηκώσει και ασπίδα προστασίας ενάντια στην επεκτατική τουρκική πολιτική… Δεν θέλεις κύριε Αλέξη Τσίπρα τη ρωσική βοήθεια, η οποία είναι διπλή, αφού αποκτάς και έναν δυνατό γεωπολιτικό σύμμαχο; Θέλεις την Ε.Ε. και τη Δύση που ορέγεται μαζί με τους Τούρκους να υποκλέψει τα πάντα από την Ελλάδα; Αποφάσισε έστω και τώρα…

Όσον αφορά την Κύπρο; Η Ρωσική Ομοσπονδία προτίθεται να προσεγγίσει εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τεμάχια εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για να αγοράσει μερίδιο και να συμμετάσχει στις έρευνες και αξιοποίηση του φυσικού αερίου. Αυτή φαίνεται ότι είναι και η γρηγορότερη οδός για να εμπλακεί η Μόσχα στα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχή της σε θέματα υποδομής.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες που είχε στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Η εμπλοκή της Ρωσίας στο πεδίο αυτό εντάσσεται στους ευρύτερους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς της στην περιοχή ενώ όπως φάνηκε από τις συνομιλίες Πούτιν- Αναστασιάδη, ο πρώτος συνδέει τα βήματα που θα γίνουν και με τη συνεργασία που αναπτύσσει με την Αίγυπτο.

Δεν είναι τυχαίο που ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κάιρο και στις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο Αμπντέλ αλ Σίσι ενώ ενημερώθηκε από κυπριακής πλευράς για τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Προκύπτει από τις συζητήσεις ότι η ρωσική πλευρά ευνοεί τη συνεργασία Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ.

Πριν μερικές εβδομάδες, οπότε και πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του Τσίπρα στην Κύπρο υπήρξε σύγκλιση απόψεων με τον Νίκο Αναστασιάδη. Γιατί λοιπόν δεν υπήρξε συμφωνία και για τη βοήθεια από τη Ρωσία; Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που μάλιστα έχει εκθειάσει επίσημα τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό. πάντως συνεχίζει να περιμένει…

Πηγή: hellasforce.com