Αφού μπήκες στον χορό, θα χορέψεις (για να σωθείς)

wpid-20150417085416

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απλώς αντιευρωπαϊκή. Δεν αντιστρατεύεται απλώς τις ιδρυτικές της αξίες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (σε ισχύ από 3 Σεπτεμβρίου 1953). Δεν είναι καν μια οικονομική αποτυχία. Είναι κάτι πολύ χειρότερο…

Τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν τον βίο-αβίωτο σε μια σειρά από χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Λιβύη, το Ιράκ, η Συρία, η Ουκρανία… Παρεμβαίνει, ρίχνει κυβερνήσεις ή βοηθά άλλους να το κάνουν και μετά αποχωρεί.

Μια ελληνική παροιμία λέει: «Αφού μπήκες στον χορό, θα χορέψεις».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το κάνει αυτό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρεμβαίνει μόνο εκ του ασφαλούς. Βομβαρδίζει εξ αποστάσεως ή βάζει άλλους να σφαχτούν μεταξύ τους και μετά κάνει την πάπια.

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δειλή, άβουλη και φοβισμένη. Φοβάται να πάρει οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση. Απλά άγεται και φέρεται από τις εξελίξεις. Δεν ξέρει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί.

Αφού έριξε κυβερνήσεις εκτός Ευρώπης, δεν είχε ιδέα τι θα κάνει την επόμενη μέρα. Δεν είχε σχέδιο.

EUΟι πρόσφυγες από τη Λιβύη και άλλου έρχονται μαζικά στην Ευρώπη, για να γλιτώσουν από αυτά που η Ευρώπη στις χώρες τους προξένησε. Αντί έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και να τους βοηθήσει, αποφάσισε να βυθίζει τα καράβια που τους μεταφέρουν. Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Με άλλα λόγια: αλλού χτυπούν τα τύμπανα, αλλού χορεύει η νύφη!

Ό,τι είναι η Ευρώπη για τις χώρες γύρω της, είναι το κέντρο της Ευρώπης για την περιφέρειά της.

Η Ευρώπη κατασκεύασε λάθος το Ευρώ και αρνείται να το δει.

Δεν είναι τυφλή. Ξέρει τις συνέπειές του και θωρακίζεται από τους ανθρώπους της περιφέρειας της Ευρώπης -όπως θωρακίζει και την Ευρώπη τους εκτός Ευρώπης.

Το 1953 δεν τέθηκε σε ισχύ μόνο η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Το 1953 υπεγράφη και «Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Κοινωνική και Ιατρική Αντίληψη» (European Convention on Social and Medical Assistance. CETS No.: 014).

Σύμφωνα με αυτήν, οι πολίτες των χωρών δικαιούντο πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος και την περίθαλψη από την πρώτη ημέρα διαμονής τους σε οποιαδήποτε χώρα τη συνυπέγραψε.

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι πχ ένας Ιταλός ή Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία μπορούσε να πάρει άμεσα επίδομα ανεργίας, όπως και οι Γερμανοί πολίτες. Αυτό ήταν σημαντικό βοήθημα για τους πρώτους μετανάστες των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

Αφού η Γερμανία επέβαλε ανεργία στη Νότια Ευρώπη, αποφάσισε να απαλλαγεί και από τους ανέργους της. Το 2012 η Γερμανία βασίστηκε στον ΕΚ 883/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατάργησε τη σύμβαση.

Η δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης ξεκάθαρη: η αυξανόμενη ανεργία στον Ευρωπαϊκό Νότο και η συνεπακόλουθη μετανάστευση θα επιβαρύνουν το γερμανικό κοινωνικό κράτος.

Οι Ευρωπαίοι Πολίτες έχουν σήμερα λιγότερα δικαιώματα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες από ότι είχαν το 1953. Από ότι είχαν το 2010, πριν αρχίσει η Ευρωδιάσωση. Πριν αρχίσει η βοήθεια!

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ουμανιστική. Δεν θέλει να λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων. Οι άνθρωποι είναι το πρόβλημά της.

Οι Έλληνες ας μην είμαστε σαν τη σημερινή «Ευρώπη». Αφού μπήκαμε στο χορό, ας χορέψουμε.

Το ζήτημα δεν είναι «Ευρώ με κάθε τίμημα».

Το ζήτημα είναι η επαναφορά των Ιδρυτικών Ευρωπαϊκών Αξιών με κάθε τίμημα. Κατάργηση της σημερινής νεοσυντηρητικής Ευρώπης με κάθε τίμημα.

Γιατί το τίμημα για τη διατήρηση της σημερινής Ευρώπης είναι οι ζωές μας.

Νεοσκλάβος

(Αγαπητέ φίλε, εγώ δεν είμαι ούτε με τους Έλληνες, ούτε με την «Ευρώπη». Ως άνθρωπος, είμαι με τους ανθρώπους. Και διαπιστώνω πως η «Ευρώπη» δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους ανθρώπους, όπως δεν ενδιαφερόταν και στο παρελθόν. Το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας με τους 900 νεκρούς ήταν εξόχως διδακτικό, για όλους όσοι επιμένουν πως υπάρχει ελπίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια μαφία και η μαφία δεν αλλάζει. Επειδή θέλω να είμαι άνθρωπος, λέω να συνεχίσω να είμαι με τους ανθρώπους μέχρι το τέλος της ζωής μου. Επίσης, είμαι χίπης. Θέλω μια Ευρώπη με χίπηδες. Yolo! Να είστε καλά.)

Αφού μπήκες στον χορό, θα χορέψεις (για να σωθείς)