Κόκκινη γραμμή στα μακαρόνια το κέτσαπ

SavedPicture-201562520412.png

♦ Δραματικές ώρες μέχρι αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, όπου στην 1.458η κρίσιμη συνάντηση των Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και όλων των άλλων εσμών με τον ήρωα δικό μας πρωθυπουργό συζητούσαν, τι άλλο, το μέγα θέμα της ημέρας, που δεν είναι άλλο από τον ΦΠΑ για τα μακαρόνια.

♦ Το κρίσιμο ζήτημα που μπορεί να φέρει έως και στη ρήξη τους δανειστές με την Ελλάδα το άνοιξε ο Νίκος Φίλης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με την ιστορική φράση «Πόσα μακαρόνια μπορεί να φάει ένας άνθρωπος;».

♦ Ο Γιούνκερ στις κρίσιμες στιγμές ήταν με την πλευρά Φίλη και άρα υπέρ του ΦΠΑ 23% στα μακαρόνια.

♦ Ο Ντράγκι ήταν κι αυτός της ίδιας άποψης για ΦΠΑ 23% στα μακαρόνια, στην εστίαση και την αστείαση γενικότερα, έτσι της πλάκας που έγιναν τα πράγματα.

♦ Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ήθελε το 23% για να ανοίξει τις κάνουλες της ρευστότητας της μακαρονάδας στη χώρα μας.

♦ Το ΔΝΤ όμως ήταν κάθετα αντίθετο με τους άλλους δύο εσμούς και επέμενε ο ΦΠΑ σε όλα τα μακαρόνια, ακόμα και τα κοφτά, να είναι 13% γιατί δεν είναι αναπτυξιακό μέτρο αλλά υφεσιακό.

♦ Ο Τσίπρας στην πρώτη τοποθέτησή σου ζήτησε αν πάνε τα μακαρόνια στο 23%, να εξαιρεθούν τα μακαρόνια No 5, τα οποία συνήθως τρώνε οι ευπαθείς τάξεις.

♦ Ο Ντάισελμπλουμ είδε πιο φιλοσοφικά το θέμα. Η Αργεντινή έζησε την εποχή της κατσαρόλας, η Ελλάδα θα ζει στην εποχή της κατσαρόλας με μακαρόνια, άρα πρέπει να γίνουν περικοπές στις συντάξεις.

♦ Οι Αργεντινοί, συνέχισε, διαδήλωναν χτυπώντας άδειες κατσαρόλες. Εμείς έχουμε την πολυτέλεια να διαδηλώνουμε και να χτυπάμε κατσαρόλες με μακαρόνια.

♦ Τα πράγματα έγιναν πιο φαιδρά όταν στις 12.30 περίπου εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης στους Τρεμοευαγγελάτους και ξεκαθάρισε ότι «σήμερα το βράδυ» θα είναι κρίσιμο γιατί θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία, αλλά μπορεί και να μην υπάρξει. Μεγάλε!

♦ Η Τρέμη στο δελτίο νωρίτερα έθεσε το θέμα των μακαρονιών στον Φίλη, γιατί τα μακαρόνια είναι βασικό συστατικό στην αστακομακαρονάδα.

♦ Στις 4 το πρωί, ενώ ακόμα πλακώνονταν Κουρουμπλής-Βορίδης, πήγαν στις Βρυξέλλες οι προτάσεις του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου στην Αθήνα για τα μακαρόνια, για τα οποία τονίζεται ότι χρειάζεται σταθερό φορολογικό καθεστώς στην Παιδεία και ότι το ΔΝΤ έχει σχέδιο με τις μακαρονάδες να εξοντώσει την Ελλάδα ή υπηρετεί εσωτερικούς εχθρούς.

♦ Σήμερα θα συνεχιστεί και το έκτακτο Γιούρογκρουπ που διακόπηκε μόλις στο 23ο λεπτό κι έχει έτσι το ρεκόρ διακοπής ακόμη και από αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

♦ Η διακοπή του κρίσιμου Γιούρογκρουπ έγινε γιατί πείνασαν οι υπουργοί Οικονομικών και είπαν να πάνε για καμιά μακαρονάδα, ενώ εμείς οι μαλάκες καθόμασταν να δούμε στις τηλεοράσεις μας τι θα γίνει με το πιο κρίσιμο Γιούρογκρουπ.

♦ Οι θεσμοί όμως συζητάνε μέχρι αυτή τη στιγμή με τον Τσίπρα, που έθεσε σαν κόκκινες γραμμές στα μακαρόνια το κέτσαπ.

http://www.efsyn.gr/arthro/kokkini-grammi-sta-makaronia-ketsap