ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ Αυτά δίνει ο Τσίπρας για να κλείσει συμφωνία είς αντάλλαγμα οριστικής λύσης για το χρέος

poletti-estudianteslp1

Πακέτο μέτρων για ασφαλιστικό και φορολογικά είς αντάλλαγμα δέσμευσης για διευθέτηση του χρέους συζητούνται στο κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδριάζει απο το πρωί με θέμα την τακτική της Ελληνικής πλευράς ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες .

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ολαντ, Μέρκελ Γιουνκερ στους οποίους παρουσίασε την ελληνική πρόταση. Για τις συνομιλίες που είχε με τους τρείς ηγέτες ενημέρωσε και το κυβερνητικο συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιπροτάσεις της Αθηνας περιλαμβάνουν:

- παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 1/1/2016. Παράλληλα η ελληνική πλευρά συζητά το ενδεχόμενο περικοπών και στις υψηλές επικουρικές συντάξεις που όμως αναμένεται να έχει χαμηλή απόδοση αφού υπολογίζεται ότι 80.000 άτομα λαμβάνουν υψηλές επικουρικές συντάξεις.

·         H  Αθήνα έχει θέσει ως στόχο να ενταχθούν στο 13% του ΦΠΑ τα τιμολόγια της ΔΕΗ και η εστίαση και να παραμείνουν τα φάρμακα στο 6%.

·        Eξετάζεται το ενδεχόμενο για μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες, αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και επιπλέον φορολόγηση στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω 500.000 ευρώ

·         Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που περιλαμβάνονται στην λίστα μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η ελληνική πλευρά επιδιώκει συμφωνία που θα περιλαμβάνει οριστική λύση με ενιαία προαπαιτούμενα και θα προσδιορίζει την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει πρόταση στους εταίρους επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους  επιμηκύνοντας  τις αποπληρωμές ομολόγων έως και για 100 χρόνια. Για το Μέγαρο Μαξίμου η συμφωνία για απομείωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσης.

Παράλληλα η ελληνική πλευρά δεν θεωρεί ότι αποτελεί θετική εξέλιξη μία ενδεχόμενη παράταση του προγράμματος η οποία έχει πέσει στο τραπέζι από τους εταίρους αν και σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη να δεχτεί ακόμα και μία παράταση με σκληρούς όρους προκειμένου να ξεφύγει από το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις.

http://kourdistoportocali.com/post/44796/tsipras