Η φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» ως σύμπτωμα της κοινωνικής αποσύνθεσης…

wpid-wp-1460185311251.jpeg

Τα γεγονότα, λίγο πολύ γνωστά, προκάλεσαν, για άλλη μια φορά, «σάλο» ή «σοκ», κατά τα συνήθη- και αφόρητα- κλισέ της καθεστωτικής μιντιακής προπαγάνδας/παραπληροφόρησης. Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας επιτέθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στη Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, σύμφωνα με ενυπόγραφη ανακοίνωση της ομάδας, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athensindymedia.org. Για πλήγμα στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία και «φασισμό» έκαναν λόγο κοινοβουλευτικά κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», ενώ το ίδιο το μέσο εξέδωσε μια τραγελαφική και θρασεία ανακοίνωση.

Το Πρώτο Θέμα αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στο πεδίο της καθεστωτικής «δημοσιογραφίας», έχοντας αναγάγει τον «κιτρινισμό», τον ακροδεξιό λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση και τη φτήνια σε «επιστήμες». Η δε «επιτυχία» του συνίσταται στο γεγονός πως αφουγκράζεται, αναδεικνύει και αναπαράγει, πολύ οξυδερκώς είναι η αλήθεια, ό,τι πιο σάπιο υπάρχει και στην ίδια την ελληνική κοινωνία. Με αυτήν την έννοια, για να απαξιωθεί πλήρως ως φορέας συστημικής προπαγάνδας, προϋποτίθενται βαθιές παρεμβάσεις, ρήξεις και τομές στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο.

Μέσα από την ενέργεια μελών της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, εκτιμώ πως σήμερα επιστράφηκε στα ντουβάρια του Πρώτου Θέματος, σε κάποια τζάμια της εισόδου του κτιρίου, όπου στεγάζεται, και σε 2 αυτοκίνητα που ανήκαν στην εφημερίδα ένα μικρό τμήμα της πολλαπλάσιας εξουσιαστικής βίας, την οποία το συγκεκριμένο μέσο συστηματικά ασκεί και διαχέει έναντι των ευάλωτων και καταπιεσμένων.

Αποτελεί, άραγε, κάτι τέτοιο πλήγμα στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία;

image

https://bluebig.wordpress.com/2016/04/09/