ΣΟΚ .. Νέο δημοψήφισμα

wpid-wp-1436481275618.jpeg

μόλις ενημερώθηκα για τις δραματικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Ελληνικό χρέος.

Ο κύριος Γιούνκερ αποχώρησε απροειδοποίητα από το τραπέζι των συζητήσεων και καλεί τον Ελληνικό λαό σε νέο δημοψήφισμα για να αποφασίσει με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στις προτάσεις Τσίπρα.

Θεωρεί τις προτάσεις που κατέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός εξαιρετικά σκληρές και ότι θα προκαλέσουν ύφεση και αύξηση της ανεργίας.

ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και νέα υφεσιακά μέτρα που θα καταδικάσουν την Ελλάδα σε μακροχρόνια δανειακή εξάρτηση και τον Ελληνικό λαό σε επώδυνα μέτρα χωρίς προοπτική ανάπτυξης.

Ο κύριος Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα τον ενημερώσει για προκήρυξη δημοψηφίσματος την Κυριακή 12 Ιουλίου, ώστε να προλάβουμε τις αγορές αλλά και τους Γάλλους που είναι έτοιμοι να επαναστατήσουν στις 14 Ιουλίου εναντίον του 3ου μνημονίου.

Υ.Γ.1. Να υποθέσουμε ότι το 3ο μνημόνιο θα ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση. Συνεπώς θα προκύπτει μια αναντιστοιχία μεταξύ της κοινοβουλευτικής ετυμηγορίας και του ΟΧΙ. Αυτό «μυρίζει» εκλογές;
Υ.Γ.2. Φαίνεται ότι οι 4-5 κλειστές τράπεζες ασκούν μεγαλύτερη πολιτική επιρροή από 1-2 εκατομμύρια φτωχούς.
Υ.Γ.3. Όταν οι κλειστές τράπεζες και οι κλειστές εκκλησίες δεν θα ενδιαφέρουν κανένα, τότε ίσως να ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία.