Το plan B της δεξιάς πλατφόρμας νίκησε το plan B της αριστερής πλατφόρμας.

wpid-wp-1436988288459.jpeg

Το plan B της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε το Βήμα. Σύμφωνα με το σχέδιο, η αριστερή πλατφόρμα θα χωριζόταν σε δύο ομάδες οι οποίες ταυτόχρονα θα καταλάμβαναν το Νομισματοκοπείο και την Τράπεζα της Ελλάδος. Η πρώτη ομάδα που θα καταλάμβανε το Νομισματοκοπείο θα έβαζε μπροστά τις μηχανές για να τυπώσει εθνικό νόμισμα ενώ η άλλη ομάδα που θα καταλάμβανε την Τράπεζα της Ελλάδας θα απαλλοτρίωνε τα χρηματικά αποθέματα ώστε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ παράλληλα θα συλλάμβανε τον διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο και θα κράταγε όμηρο ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, την Ν.Δ. και τους υπόλοιπους γερμανοτσολιάδες.

Η δεξιά πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως, η οποία ενημερώθηκε για το σχέδιο της αριστερής πλατφόρμας έγκαιρα, προχώρησε στο δικό της plan B με σκοπό την αποτροπή του plan B της αριστερής πλατφόρμας. Συγκεκριμένα κατέλαβε πρώτη τόσο το Νομισματοκοπείο όσο και την Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να αποτρέψει την τύπωση εθνικού νομίσματος καθώς και την απαλλοτρίωση των χρημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Παρόλο που μπήκε στον πειρασμό να συλλάβει τον Γιάννη Στουρνάρα τελικά δεν το έκανε. Επιφυλάσσεται όμως για το μέλλον σε περίπτωση που η Ελληνική πλευρά χρειαστεί δυνατά διαπραγματευτικά όπλα απέναντι στους δανειστές. Ίσως για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη και plan C από την αριστερή πλατφόρμα που περιλαμβάνει επαναστατικές κινήσεις όπως την καταψήφιση των μέτρων με ταυτόχρονη δήλωση στήριξης της κυβέρνησης καθώς και την καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου ώστε να πιάσει υπνηλία τους βουλευτές της δεξιάς πλατφόρμας και να κουτουλάνε επάνω στα έδρανα.

Η δεξιά πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει εδώ και αρκετές ώρες προσπαθώντας να σχεδιάσει το δικό της plan C ως απάντηση στο αντίστοιχο της αριστερής πλατφόρμας αλλά κάτι τέτοιο έως τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό. Φαίνεται ότι το plan C της αριστερής πλατφόρμας είναι τέλεια σχεδιασμένο.
kourelia γύρω στις 9:05 μ.μ.