Δεν βλέπει σύντομα συμφωνία με Αθήνα εταίρος της Μέρκελ!!!

wpid-wp-1439206261428.jpeg

Ανώτερος κοινοβουλευτικός σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι μια συμφωνία με την Αθήνα για ένα νέο πακέτο διάσωσης πολλών δισ. ευρώ δεν πλησιάζει στην οριστικοποίησή του-μεταδίδει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μιχάλης Ιγνατίου-, με ένα αριθμό σημείων να πρέπει ακόμα να διασαφηνιστούν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ραλφ Μπρίνκχαους, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συντηρητικών της κ. Μέρκελ, ανέφερε στο ραδιόφωνο Ντόιτσλαντφουνκ, τη Δευτέρα, ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα».

Σε ερώτηση αν η Γερμανία είναι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να δοθούν 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ως μια πρώτη δόση αντί των 30 – 35 δισ. ευρώ που προτιμά η ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Μπρίνκχαους απάντησε ότι «όσο πιο πολλά χρήματα δοθούν σε μία δόση, τόσο λιγότερη δύναμη μπορεί να έχει ένας με τον τερματισμό πληρωμών αν δεν προχωρήσει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».

«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα πρέπει να παρασχεθεί σε αντάλλαγμα με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.

Στο μεταξύ σε νέες του δηλώσεις ο Στέφεν Ζαίμπερτ υπογράμμισε ότι προέχει η ακρίβεια έναντι της ταχύτητας και τόνισε πως το δάνειο-γέφυρα παραμένει μια επιλογή για την Ελλάδα.

Λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην ίδια δήλωση, σημειώνοντας πως το δάνειο-γέφυρα είναι ακόμη μια επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως έχουν γράψει πολλά διεθνή ΜΜΕ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει περισσότερο το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα ένα δάνειο-γέφυρα ύψους 5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει την ΕΚΤ και όχι να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν την 20ή Αυγούστου.

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να έχει την άποψη ότι όσο πιο πολύ διαρκούν οι διαπραγματεύσεις τόσο περισσότερο θα αυξηθούν οι πιέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Κλιμάκωση αυτών των πιέσεων μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές και ως εκ τούτου μία νέα κυβέρνηση να κληθεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

http://kourdistoportocali.com/post/46067