Η μόνη λογική εξήγηση

wpid-wp-1439136630988.jpeg

Το κυρίαρχο σκεπτικό από τη στιγμή που ο Αλέξης επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με το τρίτο μνημόνιο στις αποσκευές του, είναι πως η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει, να στηριχτεί και να μην πέσει, γιατί έτσι θα έχουμε παίξει το παιχνίδι όσων επιχειρούν την ανατροπή της.

Εντάξει, ας ξεπεράσουμε το γεγονός πως άνθρωποι που έχουν φέρει τον κόσμο άνω κάτω τα τελευταία χρόνια αντιτιθέμενοι στα μνημόνια, προετοιμάζονται σήμερα να επιβάλλουν και να εφαρμόσουν ένα τρίτο, δυνατότερο.

Το κόνσεπτ είναι πως εμείς κάναμε τα πάντα για να ανατρέψουμε την λιτότητα και τα μνημόνια, κι αυτοί στο τέλος μας απείλησαν με τέτοια καταστροφή που δεν είχαμε φανταστεί, γι’ αυτό και την ύστατη στιγμή κάναμε πίσω.

Ας ξεπεράσουμε και το γεγονός πως πλέον, στο άκουσμα της επιχειρηματολογίας που αυτοί χρησιμοποιούσαν επί τόσα χρόνια, αντιδρούν με μειδίαμα και ειρωνεία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα πολλά από τα επιχειρήματα ως «λαϊκισμό».

Ίσως είναι κι αυτό ένας τρόπος να δείξουνε στους έξω και τους μέσα πως είδανε το φως το αληθινό, και πως όσο περνάει από το χέρι τους, ο δημόσιος διάλογος να δεν διεξαχθεί ξανά με τους όρους που οι ίδιοι προέταξαν για χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση παρουσιάζει μία εριστικότατα που οι προηγούμενοι δεν θα τολμούσαν να διανοηθούν.

Εντάξει, όχι όλοι. Πάντα υπάρχει ο Άδωνις, ο Κωνσταντινόπουλος και ο Σταύρος.

Η τελική διαπραγμάτευση έχει μεταβληθεί σε ένα σήριαλ με σασπένς από τα lidl, όπου μέρα με την ημέρα οι διαπραγματεύσεις για ένα ζήτημα ξεκινούν από ένα σημείο απόκλισης, παρατείνονται για μερικές ώρες αφού διακόψουν για κολατσιό, και νωρίς το απόγευμα ολοκληρώνονται συμφωνώντας.

Παράλληλα, η ρητορική σκανδαλίζει.

Η υπεράσπιση των Σκουριών από τον Αλέξη (αυγατίζοντας μάλιστα τους εργαζόμενους), οι απειλές του Κουρουπλή για τους μελλοντικά καρκινοπαθείς, οι συνεχιζόμενη ρητορική Πανούση κατά της Αριστεράς και των διεκδικήσεων, η αποπομπή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας που ήλεγχε τα 28 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, το «λάθος» που απέτρεψε την είσπραξη των τηλεοπτικών φόρων, μερικές μόνο από τις φορές που τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση προκάλεσε την κοινή γνώμη.

Ζητήματα που ουδέ μία σχέση έχουν, τα περισσότερα, με το πολεμικό κλίμα της επικείμενης διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η δαιμονοποίηση του Βαρουφάκη και του οποιουδήποτε εναλλακτικού σχεδίου από υπουργούς και βουλευτές και η συνεχής αποδόμηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ταυτίζονται πλέον ξεκάθαρα στη συνείδηση της πλειοψηφίας με το σήριαλ-υπερπαραγωγή των καναλιών τους τελευταίους μήνες, με πρωταγωνιστές τόσο τον «εκκεντρικό» πρώην ΥΠΟΙΚ, όσο και την «υπερβολική» Πρόεδρο της Βουλής.

Παράλληλα, κάτι οι διαρροές για την ζέση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της συμφωνίας (ακόμα και με κλειστή βουλή) και οι διαδικασίες εξπρές που εδώ και μερικά νομοσχέδια έχει εξαγνιστεί, και λίγο οι  περιπτώσεις οικογενειοκρατίας σε δημόσιες θέσεις, τα χαρακτηριστικά αυτής της κυβέρνησης αρχίζουν να θυμίζουν άλλες κυβερνήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του, δεν προσπαθούν απλώς να φέρουν ένα τρίτο μνημόνιο το γρηγορότερο δυνατό. Συμπεριφέρονται λες και προσπαθούν ταυτόχρονα να προκαλέσουν όσο γίνεται περισσότερο.

Μάλιστα, ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο που θα φέρει την υπογραφή τους, όχι απλώς μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά και επάνω στον δεκαπενταύγουστο.

Ο Αλέξης συμπεριφέρεται σαν να τον άλλαξε εκείνο το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Το σενάριο που λέει πως του έκαναν έλεγχο σκέψης, τον βασάνισαν νοητικά, του έκαναν πλύση εγκεφάλου και τον υπέταξαν στις προσταγές τους, είναι για μικρά παιδιά.

Η κατάσταση είναι ακραία. Αλλά δεν είναι λογικό να τον υπνώτισαν. Θα πρέπει να υπάρχει μια πιο λογική εξήγηση.

Γιατί έτσι δεν εξηγείται η στάση των υπολοίπων. Αυτοί συμπεριφέρονται σαν φύτρωσαν.

Η αλήθεια είναι πως τις ώρες που είχαν κλεισμένο τον Αλέξη στο κολαστήριο των Βρυξελλών, αυτά τα ζόμπι της ελεύθερης αγοράς τον δάγκωσαν με αποτέλεσμα να γίνει ένας από αυτούς.

Εκείνος με την σειρά του, επιστρέφοντας στην Αθήνα δάγκωσε τον έναν μετά τον άλλο τους υπουργούς του,καθώς  και όσους από τους βουλευτές πρόλαβε να πιάσει.

Οι υπόλοιποι κρατούσαν σκόρδα που τους μοίρασε ο Λαφαζάνης.

Γι’ αυτό στον ανασχηματισμό έβαλε περισσότερους ΑΝΕΛΛ. Αυτούς δεν χρειαζόταν να τους δαγκώσει. Ήταν ζόμπι από πριν.

Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση.

https://rebeliskos.wordpress.com/2015/08/09