Δεν έχει ύπνο στη βίλα του στην Φιλοθέη

wpid-wp-1441285447265.jpeg

Ταμπουρωμένοι στις πυκνές φυλωσιές του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης αριστεροί του χαβιαριού όπως ο Κατρούγκαλος, ο Παπαδημούλης, ο Μητρόπουλος και πολλοί ακόμη πολιτικοί τυχοδιώκτες που είδαν φως και ανέβηκαν στο τρενάκι του Τσίπρα, επιμένουν με νύχια και με δόντια να είναι υποψήφιοι.

Οι αποκαλύψεις για τους Κατρούγκαλο και Μητρόπουλο δεν ήταν ικανές ώστε να τους πείσουν να εξαφανισθούν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Κι αυτό παρότι ο Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως αν τον φτύσουν στον δρόμο δεν θα ξανακατέβει στην πολιτική. Τόσο ευαίσθητος έδειχνε τις πρώτες μέρες στην εξουσία.

Καθώς ατενίζει το κόσμο από την πολυτελή κατοικία του επί της οδού Δάφνης στο Παλαιό Ψυχικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε την έπαυλη του έτερου αριστερού συνταγματολόγου-εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου στην καρδιά της Φιλοθέης.

Ο δε Παπαδημούλης δικαιολογεί τους παχυλούς μισθούς του στην Ευρώπη με την κοπιώδη εργασία στο twitter. Στον δρόμο που χάραξαν ο Κύρτσος και ακολούθησε και η Σπυράκη. Ο Κύρτσος με τα θαλασσοδάνεια στο χρεοκοπημένο εκδοτικό μαγαζί βρήκε σανίδα σωτηρίας στην Ευρωβουλή. Ολοι αυτοί θέλουν να σώσουν την Ελλάδα-οι δε συριζαίοι δεν μπορούν να κοιμηθούν στις νύχτες στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης επειδή αγωνιούν για την εργατιά στο Πέραμα.

Τα πάρτυ και τα καλέσματα του Αλέξη Μητρόπουλου στην έπαυλη της Φιλοθέης έχουν μείνει αλησμόνητα σε εκπροσώπους του δικαστικού σώματος, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Ολοι έχουν να λένε για την εντυπωσιακή έπαυλη αλλά και την φιλοξενία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής.

Ο Κατρούγκαλος οδηγώντας ένα παλαιό MG διατηρεί ένα πιο μποέμ προφίλ που του επιτρέπει μια αμεσότητα στις σχέσεις με τους πελάτες του γραφείου του.

Το «Ιερό Δημόσιο» έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην πετυχημένη πορεία των κ.κ Κατρούγκαλου και Μητρόπουλου-γεγονός που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τα ελέη της πολυτελούς διαβίωσης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η σύζυγός του Ιρις- συγγενικό πρόσωπο της οποίας υπήρξε επί μακρόν επικεφαλής σε Οργανισμό του Δημοσίου-, μπορούν να παρέχουν στις κόρες τους τα εχέγγυα για καλές σπουδές και πολλά υποσχόμενη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στην περίπτωση του Κατρούγκαλου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει ο Κατσιφάρας για τους πασόκους που δεν θα τους γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους εάν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εκτός από την πολυτελή κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό η οικογένεια Κατρούγκαλου διαθέτει εξίσου εντυπωσιακή κατοικία-βίλα στο ξακουστό Δήλεσι καθώς και διαμερίσματα στην επίσης ακριβή περιοχή της Γλυφάδας.

Οι πυκνές τηλεοπτικές παρουσίες των εργατολόγων Κατρούγκαλου, Μητρόπουλου και Ρωμανιά (πρώην «εργαζόμενος» της ΔΕΗ ο τελευταίος ) σε εκπομπές όπως εκείνες του Αυτιά και του Παπαδάκη τους επέτρεψαν να αυξήσουν με γεωμετρική ταχύτητα τα πελατάκια τους και δεν θα είναι υπερβολικοί οι καλοί δημοσιογράφοι εάν τους ζητήσουν ποσοστά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε για τους καλούς εργατολόγους το τρενάκι στο οποίο ανέβηκαν την κατάλληλη στιγμή της σταδιοδρομίας τους και απήλαυσαν τον κολοφώνα της τηλεοπτικής τους δόξας. Κατανοητός λοιπόν ο σπαραγμός του Μητρόπουλου στην ιδέα ότι θα μπορούσε να μην βρίσκεται στις λίστες.

Οσο για τον Κατρούγκαλο, μαέστρος στην κολακεία του πρωθυπουργού φρόντισε να κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους και να αποφεύγει την κριτική στα πεπραγμένα του Μαξίμου.

image

image

Ενα φεγγάρι η σύζυγος του Παπαδημούλη, ο οποίος ιδρωκοπά στο twitter, αισθάνθηκε την ανάγκη να βοηθήσει τους κατοίκους του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης αυτοπροτεινόμενη για δήμαρχος.

Με εκείνη την αφορμή το Πρώτο Θέμα παρουσίασε τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους Παπαδημούλη για να επιβεβαιώσει το ρηθέν ότι οι αστοί κάνουν τις επαναστάσεις.

Η σύζυγος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει αναθέσει στον εαυτό της το δύσκολο εγχείρημα της εξισορρόπησης αντιφατικών προσδοκιών και εντυπώσεων διεκδικώντας τη δημαρχία στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Οι αντιφάσεις όμως δεν εξαντλούνται στις δημόσιες ιδιότητές της, αλλά και στη θεμελιώδη διάσταση ανάμεσα στην ατομική ιδιοκτησία και τη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος εν ονόματι του λαϊκού συμφέροντος και μιας, υπό την ευρεία έννοια, αριστερής ιδεολογίας.

Η κυρία Παπαδημούλη υπήρξε επί χρόνια όχι απλή εργαζόμενη αλλά και επιχειρηματίας στον κλάδο των δημοσίων σχέσεων, ενώ η τελευταία εκδοχή του «πόθεν έσχες» των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου έδειξε ότι η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, κατέχει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 1.329.600 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα -τοποθετημένα κυρίως σε αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Ινδίας- και τραπεζικές καταθέσεις. Ωστόσο, παρά τον θόρυβο που είχε ξεσηκωθεί πριν από μερικούς μήνες με τους λεγόμενους «μεγαλομετόχους του ΣΥΡΙΖΑ», ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Παπαδημούλης, για τη σύζυγό του τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα. Τα τελευταία 17 χρόνια ηγείται της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες, ενός σχηματισμού που, όπως η ίδια ισχυρίζεται, είναι αριστερός μεν, υπερκομματικός δε. «Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν πολίτες που ανήκουν σε ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα, από τα τρία προάστια (Ν. Ψυχικό, Φιλοθέη, Ψυχικό), κάτι που αποτυπώνεται και στο ψηφοδέλτιό μας» δηλώνει η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη στο «ΘΕΜΑ».

Οσο για το κρίσιμο ερώτημα, για το αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να στηρίξει την παράταξή της, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι «οι Ενεργοί Πολίτες υποστηρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως κομματική εξάρτηση από αυτόν. Προσωπικά είμαι απολύτως αντίθετη στην κομματικοποίηση». Βέβαια, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος στηρίζει, αλλά κυρίως ποιος ψηφίζει. Η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη ζητά τις ψήφους αφενός εκείνων των συμπολιτών της που παραδοσιακά κατοικούν στο «γκέτο των πλουσίων», όπως αποκαλούν ορισμένοι την περιοχή Φιλοθέης-Ψυχικού, αφετέρου, στο εκλογικό σώμα ανήκουν και οι δημότες του Νέου Ψυχικού, οι οποίοι δεν θεωρούνται εξ ορισμού κομμάτι της ελίτ.

image

Το αν η σύζυγος ενός «δεξιού χεριού» του Αλέξη Τσίπρα θα αναδειχθεί νικήτρια στις εκλογές της 18ης Μαΐου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την προσωπική της διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, από το έργο και τη συνέπεια που έχει να επιδείξει, στοιχεία που θεωρεί μεγάλα της πλεονεκτήματα. Στο τέλος του 2011 η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη, θέλοντας προπαντός να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της είχαν δείξει στις εκλογές οι συμπολίτες της, αναδεικνύοντάς την πρώτη σε ψήφους -και με μεγάλη διαφορά- δημοτική σύμβουλο, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη.
Η κυρία Σουμπασάκη αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της διαμαρτυρόμενη για «κραυγαλέα αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων» σχετικά με την καθαριότητα, το πράσινο και την επέκταση των αδειοδοτήσεων για νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού. Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώτος δήμαρχος του ενοποιημένου τριπλού δήμου δεν έδινε την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης, ενώ, κατά τη γνώμη της, «η στελέχωση των βασικών πόστων διοίκησης του δήμου γινόταν με κριτήρια κομματικά και παρεΐστικα, όχι αξιοκρατικά». Εμμέσως, όπως είναι αυτονόητο, οι αντιρρήσεις της αποτελούν αυτομάτως δεσμεύσεις για το πώς θα πορευτεί σε περίπτωση εκλογικής της νίκης. «Είμαστε αριστερή παράταξη και η μάχη είναι δύσκολη. Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό», δηλώνει η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη. 

Σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες της, ο στόχος των Ενεργών Πολιτών είναι ένας αξιοκρατικός δήμος που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, έστω και με τους λιγοστούς πόρους που προσφέρονται πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης. Κεντρικό πρόβλημα για την κυρία Σουμπασάκη θεωρείται η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η οποία βασίζεται σε εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες, πολύ πάνω από τις τιμές της αγοράς.

Ως υποψήφια δήμαρχος θέτει σε προτεραιότητα ένα γενικότερο οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου καθώς και τη βελτίωση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών. «Θα δώσουμε μάχη και ελπίζουμε να πάμε καλά. Αν και η περιοχή δεν έχει παράδοση στην Αριστερά, εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο. Θα επιδιώξουμε να ευθυγραμμιστούν οι αντικειμενικές αξίες με αυτές της αγοράς. Γι’ αυτή την πολύχρονη αδικία και φορολογική αφαίμαξη, εκτός από τις κυβερνητικές ευθύνες, έχει μεγάλη ευθύνη και η απερχόμενη διοίκηση που τη διευκόλυνε. Θα διεκδικήσουμε επίσης την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, που κακώς καταργήθηκαν, για να ενισχυθούν το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, η προστασία των παιδιών, αλλά και ο δημόσιος χώρος και τα δημοτικά έσοδα. Στόχος μας είναι ακόμη η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου και ενίσχυση του υποτυπώδους Κοινωνικού Παντοπωλείου που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Συνεργασία με τους ιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς και τις επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής».

Η επιχειρηματολογία της κυρίας Νάντιας Παπαδημούλη-Σουμπασάκη καταρχάς ξενίζει, καθώς θα ταίριαζε περισσότερο σε δήμο μιας υποβαθμισμένης περιοχής, π.χ του Κερατσινίου και όχι στην αριστοκρατική Φιλοθέη ή το Ψυχικό. Ωστόσο, η κυρία Σουμπασάκη διεκδικεί το δικαίωμα να γνωρίζει πολύ καλά τι λέει, επικαλούμενη την πολυετή πείρα της. Η ανάμιξή της με τα κοινά σε επίπεδο δήμου υπερβαίνει τις τρεις δεκαετίες, καθώς εκλέγεται δημοτική σύμβουλος από το 1982. Είναι, δε, υποψήφια δήμαρχος για τέταρτη φορά στη σταδιοδρομία της.

Η κυρία Παπαδημούλη προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο. Από το 1976 δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, ενώ το 1992 ίδρυσε τη δική της εταιρεία οργάνωσης και προβολής συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων, την οποία και διηύθυνε επί περίπου μία δεκαετία. Από το 2003 εντάχθηκε ως διοικητικό στέλεχος στον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας.

Με τον σύζυγό της, τον κ. Παπαδημούλη, η κυρία Σουμπασάκη έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Φαίδωνα, πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, και τη Νεφέλη, η οποία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, συνεχίζει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Beaux Arts του Παρισιού.

«Φυσικά, σε ανθρώπινο επίπεδο, έχω πάντα τη στήριξη του Δημήτρη», λέει η κυρία Σουμπασάκη, διευκρινίζοντας ότι «όσον αφορά όμως στην ενασχόληση με τα κοινά, επειδή εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος σε ηλικία 25 ετών, έχω τη δική μου ξεχωριστή προσωπικότητα και διαδρομή». Ο διαχωρισμός των ρόλων τους, ως δύο ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στα κοινά, αλλά και ως συζύγων, γονέων κ.λπ. είναι απολύτως απαραιτήτως προκειμένου οι «πολιτικές κόντρες» να μην επηρεάζουν την προσωπική τους σχέση.

Ως υποψήφια δήμαρχος η κυρία Παπαδημούλη ανήκει στα πολιτικά πρόσωπα που «έχουν κολλήσει πολλά ένσημα» στον επαγγελματικό τους βίο και δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι ενδεχόμενη «μετακόμισή» της από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στα έδρανα της Βουλής. Συμπαθεί και αποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά πως επιθυμεί να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην πόλη όπου μεγάλωσε και ζει. Οπως λέει η ίδια, «ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή».

http://kourdistoportocali.com/post/46584