Δηλαδή τώρα τι θέλουν; Nα ..στεγνώσουν την Μύκονο;

wpid-wp-1442040711338.jpeg

Τι θα σνιφαρουν; Αλεύρι; Kαθήστε καλά γιατί θα κάνουν απεργία πείνας οι σελεμπριτυ.

image

image

Έρευνα… αγοράς στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών φέρεται ότι είχε αναλάβει το 38χρονο πρώην μοντέλο και παίκτης της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού Δημήτρης Χατζηκυριάκος που συνελήφθη επ” αυτοφώρω με κοκαΐνη συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ! Ο 38χρονος αθλητής, πρώην «βασιλιάς της πασαρέλας», καθώς μεσουρανούσε στο μόντελινγκ την προηγούμενη δεκαετία, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στον Ασπρόπυργο την ώρα που παραλάμβανε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος με βάση τη Λατινική Αμερική, το οποίο επιχειρούσε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τη χώρα μας ως πύλη εισόδου.

Μαζί του συνελήφθησαν ένας 38χρονος Ολλανδός και ένας 48χρονος υπήκοος Γουιάνας με αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση.

Διασυνδέσεις

Ο αθλητής φέρεται ότι επελέγη από τα μέλη του καρτέλ προκειμένου να προωθήσει την κοκαΐνη στην αθηναϊκή ελίτ και συγκεκριμένα στους «κύκλους» του Κολωνακίου και των νοτίων προαστίων, λόγω των διασυνδέσεων που είχε αποκτήσει ως μοντέλο με καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. Άλλωστε ο πρώην Mister Macho (τίτλος τον οποίο είχε αποκτήσει στα καλλιστεία Man Hunt International το 2000 στη Σιγκαπούρη), αν και έχει αποσυρθεί από το μόντελινγκ και διατηρεί πλέον εταιρία χρηματοπιστωτικών προϊόντων μαζί με τη σύντροφό του και κόρη δημοτικού συμβούλου στον Πειραιά, δεν έλειπε από τα κοινωνικά events.

Αυτό πιθανολογείται πως θεώρησαν ως «προσόν» οι βαρόνοι του καρτέλ, που έψαχναν έναν άνθρωπο-κλειδί, ώστε να κάνουν… άνοιγμα στην κοσμική Αθήνα.
Το φορτίο της κόκας είχε φτάσει στον Πειραιά στις 28 Αυγούστου με φορτηγό πλοίο από τη Γουιάνα, επιμελώς κρυμμένο μέσα σε ένα κοντέινερ, σε νάιλον συσκευασίες μέσα σε διαφορικούς άξονες. Από εκεί μεταφέρθηκε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου οι παραλήπτες το έβγαλαν από τις κρύπτες.

Όμως, με συντονισμένες ενέργειες η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το γραφείο DEA των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Λιμενικό και το ΣΔΟΕ, έβαλε φρένο στα σχέδια του δικτύου να δημιουργήσει παρακλάδι στην Ελλάδα για τη διακίνηση της κοκαΐνης. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.
Θέση για τη σύλληψη του Δημήτρη Χατζηκυριάκου πήρε χθες ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισαν ότι εφόσον αποδειχτεί η ενοχή του παίκτη τους, τότε θα τον διαγράψουν και θα τον καταγγείλουν στην επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας.

«Ο Παναθηναϊκός έχει 2.000 αθλητές και δεν μπορεί να παρακολουθεί την προσωπική ζωή τους. Αν όμως αποδειχτεί παραβατική δραστηριότητα από αθλητή του Παναθηναϊκού, θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις. Δηλαδή διαγραφή από τα μητρώα αθλητών του συλλόγου και καταγγελία στην επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Σχεδίαζαν να εισαγάγουν μισό τόνο ναρκωτικά
Ακόμη και δοκιμαστικές (!) αποστολές είχαν οργανώσει τα μέλη του καρτέλ της κόκας προτού εκτελέσουν τη μεταφορά του «πολύτιμου» φορτίου τους από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, για να διορθώσουν τυχόν λάθη τους και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εντοπισμού των ναρκωτικών!
Συγκεκριμένα, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στη Γουιάνα και την Ελλάδα, στις αρχές του καλοκαιριού έφτασε με φορτηγό πλοίο στον Πειραιά ένα κοντέινερ που περιείχε νόμιμο φορτίο σκραπ.

Η επιτυχής μεταφορά ήταν το πρώτο… τεστ για τα μέλη του καρτέλ, που έθεσαν σε εφαρμογή το επόμενο βήμα του σχεδίου τους και έστειλαν ακόμη δύο εμπορευματοκιβώτια στις 28 Αυγούστου. Αυτήν τη φορά το ένα από αυτά περιείχε 27 κιλά και 170 γραμμάρια κοκαΐνη, την οποία το κύκλωμα είχε κρύψει επιμελώς ανάμεσα σε διαφορικά και άξονες οχημάτων!
Η εισαγωγή των 27 κιλών κοκαΐνης φέρεται ότι αποτελούσε «πρόβα τζενεράλε» εν όψει της επικείμενης μεταφοράς ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας που θα διοχετευόταν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν στενά τα μέλη του καρτέλ αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν να εισαγάγουν στην Ελλάδα (και στη συνέχεια σε χώρες της δυτικής Ευρώπης) ποσότητα κοκαΐνης που θα έφτανε τα 500 κιλά!
Αυτό που δεν γνώριζαν οι εμπλεκόμενοι ωστόσο ήταν το γεγονός ότι οι αμερικανικές Αρχές όχι μόνο παρακολουθούσαν με δορυφόρο την πορεία του πλοίου (και του κοντέινερ με τα 27 κιλά κοκαΐνης) αλλά είχαν και πληροφόρηση εκ των έσω, καθώς ένας μυστικός πράκτορας είχε διεισδύσει στο πλήρωμα του πλοίου με το επίμαχο φορτίο.
Ο κοριός «έπιασε» και διάσημο ηθοποιό
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ηχηρά ονόματα από τον χώρο της showbiz αλλά και από τον επιχειρηματικό κόσμο, με τα οποία φέρεται ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες το 38χρονο πρώην μοντέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που κατέγραψε συνομιλίες τους ο «κοριός» της ΕΥΠ περιλαμβάνεται και εκείνο ενός 40χρονου πασίγνωστου ηθοποιού, με τον οποίο μάλιστα ο κατηγορούμενος είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές.

Συνομιλίες
Συγκεκριμένα, οι Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τις κρίσιμες συνομιλίες των δύο ανδρών, οι οποίοι είναι στενοί φίλοι, εξετάζοντας την πιθανή εμπλοκή ή συνεργασία του δημοφιλούς ηθοποιού με τον Χατζηκυριάκο στη διακίνηση αμφεταμινών και χαπιών ecstasy από τη Βουλγαρία. Πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι οι συνομιλίες του 38χρονου παίκτη του μπέιζμπολ με τον 40χρονο (έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά επιτυχημένα σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης και σε ταινίες) περιορίζονται σε φιλικό επίπεδο. Πάντως, η κατάσχεση της ατζέντας του 38χρονου (προϊόν της έντονης κοινωνικής παρουσίας του στα κοσμικά σαλόνια) σε συνδυασμό με την εμπλοκή του στο κύκλωμα της κοκαΐνης φέρεται ότι έχει προκαλέσει αναστάτωση στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο.

http://ixnos.blogspot.com/2015/09/n.html