Ελληνικός θρίαμβος απόψε απέναντι στα φασισταριά που μόλυναν την Ευρωπαϊκή ιδέα.

wpid-wp-1442265126498.jpeg

Απέναντι στα κράτη που συνεργάστηκαν με τους ναζί και μπήκαν λαθραία στην Ευρώπη επί Σημίτη και Παγκάλου, η Ελλάδα σήμερα κατάφερε να καταγράψει εναν θρίαμβο στην σύνοδο των υπουργών για το μεταναστευτικό. Ποιά; Η Ελλάδα που όλο το μαύρο μετωπο την ήθελε εκτός Ευρώπης με πρόσχημα την οικονομία, αλλά πραγματικό σκοπό να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία αποθήκη ανθρώπων. Σε ένα απέραντο σφαγείο, για να συνεχίσουν οι «πατρίκιοι» του χρήματος να απολαμβάνουν το παντεσπάνι τους, χωρίς να «ενοχλούνται» από τους πρόσφυγες που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Από την μία πλευρά η Ελλάδα, που επέβαλλε τον πραγματικό κώδικα αξιών, τον σεβασμό στον άνθρωπο και όχι την κυριαρχία του χρήματος.
Από την άλλη, οι λαθρόβιοι της Βαλτικής, οι συνεργατες των ναζί που δεν έχαναν ευκαιρία να υπενθυμίζουν το μαύρο παρελθόν τους με την αβάντα βεβαίως του «μετώπου Σόιμπλε» και της φασιστικής νοοτροπίας της κυριαρχίας του ισχυρού, μακριά από κάθε μορφή ηθικής.
Και όμως η Ελλάδα τα κατάφερε. Η Ελλάδα που όλοι την είχαν ξεγραμμένη, που αρκετοί είχαν επενδύσει στην καταστροφή της, πήρε μία ιστορική απόφαση που θα ολοκληρωθεί ακόμα πιό συντριπτικά στις αρχές του Οκτώβρη.
Ο Ανθρωπισμός είναι η ανώτατη Ευρωπαϊκη αξία και η Ευρώπη είναι πλέον εγγυητής της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι Ευρωπαϊκά. Αυτό που έντεχνα είχε λησμονηθεί από το 2009 και έπειτα.
Το θετικό σημείο λοιπόν για την Ελλάδα στο Σχέδιο Συμπερασμάτων είναι ότι στην παράγραφο 5 καταγράφεται ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκές. Με σκοπό την απο κοινού αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων το Συμβούλιο, πέραν των μέτρων μετεγκατάστασης, έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την Ελλάδα στις προσπάθειές της να ενισχύσει τις δυνατότητες υποδοχής, το σύστημα ασύλου και τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Επαρκείς οικονομικοί πόροι θα πρέπει να διατεθούν για τον σκοπό αυτό» προστίθεται στο συγκεκριμένο απόσπασμα.

image