Επιχειρηματίας πλήρωσε 500.000 μετά την κατάθεση Φαλτσιανί

wpid-wp-1442250514270.jpeg

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την πολύωρη κατάθεση του πρώην υπάλληλου της ελβετικής HSBC στο Παρίσι, το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε σήμερα στην εισαγγελία της Αθήνας επιχειρηματίας για το οποίο υπάρχουν αναφορές στη δικογραφία η οποία στάθηκε αφορμή για την κατάθεση Φαλτσιανί στους Ελληνες εισαγγελείς.

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά φέρεται και ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως «εξυπηρετήθηκαν» από υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Αρχικά ο επιχειρηματίας ζήτησε ζητήθηκε προθεσμία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και συζήτηση στο πλαίσιο των άτυπων διαπραγματεύσεων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης με στόχο την επιστροφή του «μαύρου» αφορολόγητου χρήματος στα δημόσια ταμεία.

Χθες ο επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές ότι επιθυμεί να πληρώσει το σύνολο των χρημάτων που του καταλογίζονται ως φόροι από φερόμενα αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία με στόχο να πετύχει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

http://www.efsyn.gr/arthro/epiheirimatias-plirose-500000-meta-tin-katathesi-faltsiani