Οι Τζιχαντιστές της Ελλάδας

wpid-wp-1442235708737.jpeg

Την Δευτέρα το πρωί, μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων, εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στην πλατεία Κολοκοτρώνη,  και έσπασε υπολογιστές και άλλον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα.

Όπως αναφέρουν στο βίντεό τους οι σύντροφοι, ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν οι υπολογιστές, τα λάπτοπ, τα γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.α. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτηρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Η επίθεση, προφανώς, δεν κατάργησε το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε διέσωσε την δημόσια και κρατική περιουσία. Το ΤΑΙΠΕΔ, μετά από ένα δυσάρεστο διάλλειμα, θα συνεχίσει την δουλειά του.

Όπως την δουλειά του θα συνεχίσει και ο πρόεδρός του, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Πιθανότατα ίνδαλμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέργιος υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνασπισμού, πριν εγκαταλείψει την πολιτική για να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του. Για να επιστρέψει, όταν στην πολιτική βρέθηκε ξανά το συμφέρον του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο όνομα του εν λόγω κυρίου, κάποτε, βρισκόταν και η ιδιοκτησία της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η Κουμουνδούρου ανήκει εξ ολοκλήρου στον Φώτη Κουβέλη.

Είναι προφανές πως η ζημιά που έγινε στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, με ένα διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι, σύντομα θα αποκατασταθεί. Όπως και η φύλαξη του κτιρίου.

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι με πόση ζέση, πλήθος χρηστών των social media, επιτέθηκαν στην συγκεκριμένη δράση. Που έχει έναν ωμό και ξεκάθαρο συμβολισμό.

Ένα από τα σχόλια που ξεχώρισα, και αμέσως μετά το εντόπισα σε πλήθος άλλων σχολίων, είναι πως οι άνθρωποι όπως οι δέκα που επιτέθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ είναι οι «Τζιχαντιστές της Ελλάδας».

Αυτό μάλλον σημαίνει πως το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται μεταξύ των πολιτιστικών θαυμάτων της Ελλάδας. Κάτι σαν την δική μας Παλμύρα. Κάτι σαν τον μοντέρνο Παρθενώνα μας.

Από μία οπτική, θα μπορούσε να είναι αληθές. Η εφαρμογή των μνημονίων θα είναι η δική μας πολιτιστική κληρονομιά. Η «περιουσία» που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

Η αλήθεια όμως είναι πως βρισκόμαστε μπροστά στην επιστράτευση των Τζιχαντιστών της Ελλάδας. Και να μην έχετε αμφιβολία, ο δικός μας ISIS είναι τα μνημόνια και οι εντολοδόχοι τους.

Οι άνεργοι, οι νεόπτωχοι, οι άστεγοι, δεν βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας μερικών αναρχικών που προσπαθούν να κάνουν συμβολικές επιθέσεις σε κτίρια.

Οι αυτοκτονίες δεν έχουν ξεπεράσει τις 10.000 από φόβο μήπως οι πολίτες πέσουν στα χέρια αγανακτισμένων πολιτών.

Οι 200.000 νέοι και νέες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να βρουν ένα καλύτερο αύριο, δεν το έκαναν για να γλιτώσουν από όσους επιτίθενται στα μνημόνια.

Οι κατεστραμένες δομές πρόνοιας, παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, δεν βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση από την απαίτηση να καταργηθούν τα μνημόνια.

Οι Τζιχαντιστές της Ελλάδας κύριοι, κρατούν το τιμόνι της Ελλάδας. Είναι αυτοί που είτε από άποψη, είτε από συμφέρον, είτε από φόβο, αναλαμβάνουν να επιβάλουν την λιτότητα, την περιστολή δικαιωμάτων και την πλήρη εξάρτηση από ξένα συμφέροντα.

Και ο πόλεμος που μας κάνουν δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ιερός.

Το μόνο που η Ιστορία επιτάσσει, είναι να φτιάξουμε επιτέλους το δικό μας «Κομπάνι». Αυτό που θα γίνει το άντρο της αντίστασης, της άρνησης στην υποτέλεια, το ξεπούλημα και την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

https://rebeliskos.wordpress.com/2015/09/14