ΟΡΓΙΟ ΦΗΜΩΝ! H βρώμικη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ «ψήνεται» από το 2012 – Ιδού ποιοι το… στήνουν και πως! ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!!

wpid-wp-1442171263929.jpeg

Με τις δημοσκοπήσεις να κινούνται στο όριο του στατιστικού λάθους θεωρείται δεδομένο ότι όποιο κόμμα κι αν κερδίσει στις εκλογές (είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ) θα αναγκαστεί να κάνει συγκυβέρνηση τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αρχίσει ένα διακριτικό δημόσιο φλερτ ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στο παρασκήνιο διεξάγονται σοβαρές διεργασίες για το πως μπορεί να επιτευχθεί η σύγκλιση και η συνεργασία των δυο κομμάτων σε οποιαδήποτε εκδοχή: είτε δηλαδή οι δυνάμεις τους επαρκούν και καταφέρουν να συγκροτήσουν μόνοι τους κυβερνητική πλειοψηφία είτε στο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν η ΝΔ και το Ποτάμι. Tην ευθύνη των συζητήσεων έχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως ο Νίκος Παππάς -και δευτερευόντως στελέχη όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Βούτσης- και από το ΠΑΣΟΚ κυρίως οΚώστας Λαλιώτης, τον συνεπικουρούν οι Κώστας Σκανδαλίδης και Γιάννης Μανιάτης.

image

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Παππά και Λαλιώτη ξεκίνσηε από παλιά, ήδη από τις εκλογές του 2012, και μάλιστα ο αστικός μύθος λέει ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έδινε σημαντικές επικοινωνιακές και πολιτικές συμβουλές στον εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα.

Πάντως, εφόσον προχωρήσει το εγχείρημα της συνεργασίας, το μεγάλο ερώτημα που θα τεθεί είναι πως θα αντιδράσουν στο εσωτερικό των δυο κομμάτων. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις, όπως εναπομείναντες από την κίνηση των «53», που δεν θα μπορέσουν να αντέξουν πέρα από το μνημόνιο και τη συνεργασία με κόμματα από το «παλιό σύστημα». Λεπτούς χειρισμούς απαιτεί το θέμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς η κ. Γεννηματά πρέπει να υπερκεράσει τις αντιδράσεις των βενιζελικών και των λοβερδικών, για τους οποίους θα υπάρξει βέτο από τον ΣΥΡΙΖΑ για οποιαδήποτε αξιοποίηση του στο κυβερνητικό σχήμα.

http://www.makeleio.gr/?p=436054