ΣΟΚ .. ΚΚΕ 53% Λευκό 34% Ακυρο 13% Αναποφάσιστοι 0%

wpid-wp-1441737119226.jpeg

♦ Πολύ μεγάλη ατυχία για το ΚΚΕ. Ο Αλέξης Μητρόπουλος καλεί όλους να ψηφίσουμε Κάπα Κάπα. Εγιναν αυτοκτονίες όταν το πληροφορήθηκαν στον Περισσό.

♦ Διαμαρτυρήθηκαν έντονα, επίσης, το λευκό και το άκυρο που πρότεινε εναλλακτικά να ψηφίσουμε.

♦ Ολοι όμως ακούσαμε την προτροπή του Μητρόπουλου. Ξεχάστε τις ισοπαλίες στα γκάλοπ. Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει:

ΚΚΕ 53%

Λευκό 34%

Ακυρο 13%

Αναποφάσιστοι 0%

♦ Λογικά ο Αλέξης Μητρόπουλος θα έκλεβε την παράσταση στην επικαιρότητα και τη στήλη, όμως ένας άλλος Αλέξης, ο Τσίπρας, τα πήρε όλα. Θα τα πούμε σε λίγο.

♦ Γενικό περίγραμμα πρώτα. Είναι τόσο πολλά τα «θα» που ακούγονται στη Θεσσαλονίκη, που θα έπρεπε να τη λένε όπως ακριβώς γράφει ο τίτλος.

♦ Και η ΔΕΘ θα πρέπει να λέγεται ΔΕΝ, γιατί δεν γίνονται ποτέ όσα υπόσχονται.

♦ Το μόνο που έχει ειπωθεί και έχει υλοποιηθεί σε εποχή ΔΕΘ είναι το χαράτσι που εξήγγειλε ο Βενιζέλος.

♦ Ωραία η Χαλκιδική, αλλά σαν τις υποσχέσεις των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη δεν έχει.

♦ Δεκάδες χρόνια όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονταν το μετρό. Αν το μετρό ήταν εθνική οδός, θα την είχαν κάνει σε ένα χρόνο.

♦ Η πιο βλακεία φράση και λάθος έκφραση για τη Θεσσαλονίκη είναι «Η νύμφη του Βορρά». Κανονικά πρέπει να πούνε την πόλη «μαρτυρική» γι” αυτά που τραβάει κάθε χρόνο με τις ορδές των πολιτικών που καταφθάνουν.

♦ Σημειώστε μόνο ονόματα που θα επισκεφθούν τη μαρτυρική πόλη τις επόμενες μέρες: Μεϊμαράκης, Λαφαζάνης, Θεοδωράκης, Κουτσούμπας, Φώφη, Καμμένος. Ενας κι ένας. Dream team σκέτη.

♦ Πώς τα πήγε λοιπόν εκεί ο Τσίπρας; Ο Αλέξης τάπωσε τον Βαγγέλη που τον λέει ψευτρούλη, γιατί είπε ξεκάθαρα και φόρα παρτίδα «σώσαμε τις τράπεζες». Καθαρές αλήθειες.

♦ Ηταν ο γνωστός ρωμαλέος Τσίπρας όταν αναφέρθηκε στην αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στους δανειστές με το «όχι» του δημοψηφίσματος. Παραλίγο, μάλιστα, να πείσει όλους ότι ψήφισε «όχι».

♦ Κάποτε οι μαθητές θα μαθαίνουν αριθμητική με τη Θεσσαλονίκη του Τσίπρα. Θεσσαλονίκη 1, Θεσσαλονίκη 2, Θεσσαλονίκη 3, Θεσσαλονίκη 4 κτλ.

♦ Πολύ καλά λόγια για τον Καμμένο. Χαρακτήρισε συμπαθητική τη διαφήμιση με τον γύψο, πάνω στον οποίο θα πάει και να υπογράψει.

♦ Ο Καμμένος παρεμπιπτόντως κάνει και νέα διαφήμιση. Βάζει το δικό του αριστερό πόδι στον γύψο κι όχι του πιτσιρικά. Αν και θα έπρεπε να τον τυλίξουν όλον με γύψο.

♦ Η Γεροβασίλη δεν έδωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το δικαίωμα να υποβάλει ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου. Δεν πειράζει, θα απαντήσουμε το Σάββατο με νέο άρθρο Βαρουφάκη «Πόσα κόστισα;».

♦ Βέβαια όλη η Θεσσαλονίκη περιμένει πώς και πώς τον Μεϊμαράκη. Τον ζητάνε όλοι. Δεν θέλουν να χάσουν με τίποτα το θέαμα.

♦ Γι” αυτό θα τον βάλουν να μιλήσει για πρώτη φορά πολιτικός ψηλά από τον Λευκό Πύργο. Θα εκλιπαρήσει πάλι για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς θα βουτήξει.

♦ Της τελευταίας στιγμής: Θα πάει και η Κωνσταντοπούλου στη Θεσσαλονίκη! Το μόνο «θα», θα είναι η υπόσχεση για Βουλή και στη Θεσσαλονίκη.

♦ Ενα άλλο «θα» όμως καίει πιο πολύ τη Ζωή. Να ήταν χθες το βράδυ στη συνέντευξη Λαφαζάνη στην Οσία Κοσιώνη τη Θασσαλονικιά.

http://www.efsyn.gr/arthro/omorfi-thassaloniki